Пет робота на Boston Dynamics Спот взеха участие в провелото се наскоро модно ревю на Coperni в Париж. В YouTube се появи кратък видеоклип, в който моделите се представят заедно със световно известните роботи.

Когато светлините в залата притихват, зелените очи на роботите започват да мигат в полумрака. След това моделите се появяват, за да покажат нова колекция дрехи. Вниманието на публиката обаче е привлечено по-скоро от роботите. По време на шоуто един от тях, снабден с механична ръка, взима чанта от ръцете на модел и ѝ помогна да я носи. Друг робот като че ли поглежда модела за известно време и след това ѝ помогна да свали якето си.

Според дизайнерите на Coperni концепцията на шоуто е своеобразна реинтерпретация на баснята на френския писател Жан дьо Лафонтен "Вълкът и агнето", която се превръща в представяне на връзката човек-робот. "Нашето положително послание е, че хората и технологиите могат да живеят заедно в хармония", заяви говорител на Coperni, като отбеляза, че се е почувствал неудобно, когато за първи път е срещнал робота Спот.

Това не е първият път, в който марката Coperni използва технологични решения по време на своите модни ревюта. През миналия сезон шоуто им включваше пръскане на аерозолна рокля директно върху тялото на модела Бела Хадид.