Новото начинание на Доналд Тръмп в сферата на социални медии, "Трут сошъл", изглежда ще бъде пуснато утре в магазина за мобилни приложения на "Епъл", става ясно от публикации в тестова версия на директор на компанията, предаде Ройтерс.

В поредица от публикации късно в петък потвърден акаунт на главния продуктов директор на мрежата, записан като Били Б., отговори на въпроси за приложението от хора, поканени да го използват по време на тестовата му фаза. Един от потребителите го попита кога приложението, което тази седмица беше достъпно за бета тестери, ще бъде пуснато публично, става ясно от скрийншоти, прегледани от Ройтерс.

"В момента сме определили пускането в магазина за приложения на "Епъл" за понеделник, 21 февруари", отговори изпълнителният директор.

Пускането на приложението ще възстанови присъствието на Тръмп в социалните медии повече от година след като той беше блокиран в "Туитър", "Фейсбук" и "Ютюб" след нападението срещу Капитолия в САЩ на 6 януари 2021 г., извършено от негови поддръжници. Тръмп беше обвинен, че е публикувал съобщения, подтикващи към насилие.