Дори и да не се занимаваме със строителство, рано или късно се налага да извършим ремонт по собствения апартамент, вила или друг недвижим имот. В такава ситуация на преден план излиза нуждата от подходящи инструменти и строителни материали. За да се радваме по-дълго на целостта и стабилността на нашето жилище, следва да инвестираме в качество и да подберем изключително внимателно строителните материали, които да влязат в конструкцията му.

Добрата новина е, че вече и този сектор се е дигитализирал и можем да поръчаме всичко необходимо онлайн. От бързите и удобни поръчки през интернет магазин могат да се възползват както професионални строители, които си ценят времето, така и обикновени хора, които просто искат да се погрижат подобаващо за имота си.

Днес сме избрали да се допитаме до експертите от реномирания бранд с богата продуктова гама Tashev Galving (Ташев Галвинг), които да ни дадат няколко полезни съвета за избора и покупката на строителни материали онлайн.

Какви видове артикули можем да закупим? Как да открием и разпознаем правилните? Има ли рискове при пазаруване през интернет? А какви са ползите? Отговор на всички тези въпроси ще намерите в следващите редове.

Какви са ползите от пазаруването на строителни материали онлайн? Има ли рискове?

Към днешна дата покупко-продажбата на строителни материали до голяма степен все още се извършва физически, на място, като покупките онлайн са по-нисък процент. Причината за подобна тенденция не се корени в липсата на разнообразие, напротив - в интернет пространството можете да намерите абсолютно всичко, често пъти дори повече, отколкото в малкото квартално магазинче например.

Истината е, че хората в по-голямата си част съвсем логично са непрофесионалисти и незапознати с качествата на продуктите в строителния сектор. Ако попитате един средностатистически човек как избира шпакловка, шперплат, гипсокартон или консумативи като бои и лепила, той едва ли ще е в състояние да даде особено подробен отговор. Затова и предпочита да отиде лично до физически обект и да се консултира със специалист в областта на строителните материали, който да му помогне да направи най-правилния избор.

И в това няма нищо лошо, стига да знаете, че има и друга алтернатива, която ви спестява време и обикаляне по различните локации.

Специалистите от Ташев Галвинг, които осъществяват дейността си както чрез традиционни магазини, така и чрез функционираща онлайн платформа за поръчки, са установили следните основни ползи от дигиталната покупка на строителни материали:

  • Възможност за предварителна детайлна консултация по телефон, имейл или директен чат в уебсайта, без да се налага реално да ходите никъде;
  • Възможност за прецизно и подробно сравнение на предложените алтернативи по цена, марка, разфасовка, спецификации и други важни параметри;
  • Наличие на изключително голям и широк избор от артикули, които далеч надхвърлят възможностите на по-малките строителни физически магазини;
  • Сигурна и бърза доставка до врата или до офис на съответния куриер;
  • Разнообразни възможности за плащане - в брой при доставката, по банков път, с карта, дори с разсрочване на вноски или през PayPal;
  • Възможност да си направите регистрация и възползвате от различни бонуси, програми за лоялност, кодове за отстъпка и други допълнителни екстри, които ще ви облекчат финансово при следваща поръчка.

Друг важен чисто логистически плюс е възможността да планирате доставките на строителни материали във времето и да поръчвате само това, което ще е необходимо на майсторите ви или на вас самите за съответния етап от начинанието. Истината е, че доста често няма къде да съберем всичко, което ни се налага да купим, затова е по-удобно да пазаруваме на части. Ако го правим по традиционния начин, това означава на всяка седмица или две да отделяме по 2-3 часа от времето си да се придвижим до физически обект и да пазаруваме. Задача, която можем да свършим за между пет минути и половин час дори докато пием сутрешното си кафе.

Основните рискове или опасности, които често възпират хората да се възползват от всички гореизброени предимства, са свързани с вероятността поръчаната стока да не отговаря на получената, да се случат неточности с плащането или доставката.

Всички тези неприятни моменти лесно биха могли да бъдат избегнати, ако прочетете и възприемете следните препоръки за пазаруване на строителни материали онлайн.

Какви правила да следваме при покупка на строителни материали онлайн?

Експертите от Ташев Галвинг ви препоръчват да спазвате няколко доказано ефективни стъпки, преди да направите поръчка на строителни материали онлайн:

  • Доверете се на реномиран търговец с добра репутация в интернет пространството - прегледайте клиентски отзиви и дискусии в специализирани форуми, за да придобиете по-добра представа;
  • Обърнете внимание на производителите и марките, включени в каталога на съответния търговец - хубаво е да са много на брой (за да имате избор), утвърдени като еталони на пазара и брандът им да е познат като име и на неспециалистите;
  • Разгледайте добре електронния магазин, от който планирате да направите покупка - разбираемо ли са описани продуктите, има ли ясно посочени условия на плащане, доставка и потенциална замяна, работи ли формата за контакт и други;
  • Съветваме ви, когато правите онлайн покупка на строителни материали за пръв път от съответния уебсайт, задължително да се свържете под някаква форма с представител или консултант - от начина на комуникация често може да се добие представа доколко професионални и адекватни са услугите, които ще ви бъдат предоставени.

Следвайки тези простички, но ефективни насоки, ще сте доста по-уверени в крайното решение, което вземате, независимо дали ви се налага да купите една торба цимент или материали за цялостен ремонт на жилище.

Какви видове строителни материали могат да бъдат закупени онлайн?

В необятните дебри на интернет можете да намерите и поръчате всичко. Каталогът на Ташев Галвинг например обхваща широка гама от продукти на доказани в годините производители на строителни материали, които са изградили от основи не едно или две жилища. Сред най-актуалните им предложения са качествени алтернативи за гипсокартон, шперплат, мазилки, бои, шпакловки, хидроизолация, топлоизолация и други.

Вярваме, че с правилните съвети и насоки от точния професионално подготвен партньор, ще сте в състояние да изградите дома, а защо не и предприятието, на своите мечти, което ще отговаря на всички изисквания за качество, безопасност и благонадеждност. Пазарувайте информирано и с финес!