От самото си създаване до наши дни клинът си остава желана дреха, най-вече от страна на дамите, но не само - почти всички спортни натури, мъже и жени - изпитват необходимост от клин с цел пълноценна тренировка и комфорт. Независимо дали клиновете се купуват от жените, за да си осигурят сексапилен вид или от спортисти, балетисти и т. н., тяхната популярност е нестихваща. През последните 10 години тези дрехи дори отбелязват своеобразна еволюция - произвеждат се по безшевен начин.

Безшевната технология при изработването на облекла е все по-налагаща се

Причините за бума на безшевната технология за изработване на клинове е потребността на днешните жени да си осигуряват все повече комфорт, комбиниран с перфектна визия. "Векът на суетата" е истинска златна мина за производителите на безшевни клинове, тъй като удобството от тях не може да бъде сравнявано с усещането да се носи клин, произведен с шевове. Перспективата да се носи клин през целия ден или вечер, без да предизвика дискомфорт на кожата определено е неустоима.

Кратко описание на безшевната технология в производството на клинове

За изработка на безшевно тъканно изделие се използва специална плетачна машина. Могат да се съединяват много различни тъкани, независимо дали са компресирани, мрежести или средно разтегливи.

Процесът на безшевно производство включва кроене, след което парчетата от плат се захващат заедно на оверлог машина. В действителност зашиване има само при вътрешните шевове на крачолите на клина и поради факта, че безшевната тъкан е плетена материя, тя е значително по-лека и с повишена степен на разтегливост, но с непроменено свойство за запазване на формата както при обикновените клинове.

Снимка: Peach Pump

Защо безшевната технология е по-добрата алтернатива за производството на клинове?

  • Комфорт на тялото - по-голям шанс за спортни успехи

Безшевната технология е съвременен метод за производство на тъкани, независимо от типа облекло, за което са предвидени. Изначалното предназначение на клиновете е да бъдат използвани в спортни изяви, фитнес упражнения и всякакви други двигателни активитети. Технологията на безшевния клин има принос към комфорта, който е важен както за здравето, тонуса и самочувствието, така и за постигане на максимални спортни резултати. Безшевният дизайн на клина подкрепя мускулите, финес на линиите, съблазнителна форма и плавност на движенията - всичко това с безусловно удобство.

  • Запазване на кожата

При безшевния метод на производство на облекло се елиминира вредния ефект от изпотяване. Което вреди на всяка тренировка. Облеклото, създадено по безшевен начин, е по-дишащ и поддържа тялото охладено дори след по-интензивна активност. Поради липсата на шевове клиновете са по-леки, по-гладки и се понасят от кожата значително по-приятно.

  • По-голяма устойчивост

Клиновете, направени с безшевна технология, имат по-висока степен на издръжливост в сравнение с традиционните им алтернативи. Този факт е обусловен от липсата на шевове, които са по-уязвими от изтъняване и разкъсване с течение на времето.

  • Опростяване на процеса

При безшевния метод на създаване на дрехи отпадат стъпки като изрязване и обшиване на парчета плат, с което производственият процес става по-оптимизиран и бърз, спестявайки около 25-35% време за завършване на дадено изделие.

  • Екологосъобразност

Освен всички изброени дотук предимства, не на последно място трябва да се отбележи, че безшевната технология е полезна и за околната среда, тъй като предизвиква по-малко отпадък в сравнение с традиционните процедури с прилагане на шевове.

Снимка: Peach Pump

Снимки на клинове: Peach Pump