Главният изпълнителен директор на Apple Тим Кук продължава обиколката си из Европа, като същевременно дава интересни интервюта за различни аспекти от дейността на компанията, предава technews.bg.

Така например, в едно от изявленията си пред медиите Тим Кук каза, че иска Apple Card да е толкова популярна, колкото iPhone, тоест всички собственици на смартфони на компанията да ползват услугата. В същото време обаче Apple Card все още не е излязла извън пределите на САЩ, отбелязва Stern.

В друго интервю Тим Кук обсъжда политиката за ценообразуване на Apple - тема, която винаги привлича сериозен интерес, като се има предвид, че компанията от Купертино има славата на алчна и вероятно не без основание.

Тази година обаче Apple показа, че може да изповядва различен подход към цените. Например, новите услуги Apple TV + и Apple Arcade струват само 5 долара на месец, а смартфонът iPhone 11 стартира на цена с 50 долара по-ниска от тази на iPhone XR, който пък се срина до 600 долара.

Коментирайки въпроса за цената на iPhone 11, Тим Кук каза, че Apple винаги се опитва да направи цените си възможно най-ниски и за щастие тази година е успяла да свали цената на iPhone.

От една страна, iPhone 11 наистина е по-евтин спрямо предшественика си, а цената на iPhone XR просто се срина. Но на фона на цените на iPhone 11 Pro и 11 Pro Max, особено на някои пазари, изявлението на шефа на Apple изглежда необосновано.