Съоснователят на Twitter Джак Дорси ръководи компанията два пъти - от 2006 до 2008 г. и от 2015 до 2021 г., преди да бъде заменен от Параг Агравал. Тази седмица Дорси заяви, че не иска да управлява Twitter в случай, че Елон Мъск купи социалната мрежа.

Трябва да се отбележи, че Джак Дорси наскоро похвали както настоящия главен изпълнителен директор Параг Агравал, така и самия Илон Мъск, като смята, че те заедно могат да доведат Twitter до успех. Все още не е ясно кой ще ръководи компанията, след като тя бъде поета от Илон Мъск. Според някои доклади, самият Мъск е готов да оглави Twitter за няколко месеца, докато според други той има предвид външен кандидат.

Самият Дорси би могъл да участва в сделката на Мъск със своите акции в Twitter, с които притежава 2,4% от капитала на компанията. Между другото, Ройтерс съобщи за променящото се отношение на рекламодателите към сделката с Twitter на Илон Мъск. Някои от тях се надяват, че при Мъск новите услуги и инициативи ще се прилагат по-бързо. Компаниите разчитат на приток на нови потребители, които могат да се превърнат в добър обект на рекламирани продукти. Статутът на частна компания ще позволи на Twitter да въвежда иновации по-бързо, така че рекламодателите се надяват на положителни промени.