Най-богатият човек на планетата Илон Мъск покани президента на Русия Владимир Путин на "битка един срещу друг". Залогът в дуела е Украйна.

Публикацията е отправена към официалния акаунт на Кремъл в Twitter, а Мъск допълва, че е напълно сериозен, завършвайки с многозначителното "В биологичния субстрат има красота".

Предишните постове на Илон Мъск също будят интерес.

"Netflix с нетърпение чака края на войната, за да направи филм за чернокож украинец, влюбен в транссексуална рускиня", написа шефът на Tesla и SpaceX.

Известният с противоречивите си постове в Twitter Мъск не изневери на традицията си да публикува спорни изявления през своя акаунт. Преди време той се бе извинил за това, заявявайки, че ползва социалната мрежа основно, когато е в тоалетната.

Макар Мъск да се шегува, че победителят ще спечели страна с 40 милиона жители, той направи дарение на Киев, пращайки безвъзмездно приемници за сателитния интернет Starlink.

Наред с това предприемачът заяви, че не смята да цензурира руската гледна точка, защото цени изключително много свободата на словото.