Ако се опитате да свалите филм от пиратски сайт в сателитната интернет услуга на SpaceX - Starlink, то ви очаква предупреждение от компанията с искане да спрете, съобщава PCmag.

Услугата за сателитен интернет вече се ползва от определен брой потребители, като един от тях е решил да проведе експеримент. Абонатът Substrate-97 на Reddit е решил да провери дали може да тегли филми от пиратски сайтове.

Услугата на Илон Мъск обещава изключително бързи скорости, сходни с тези на 5G. Въпреки това тегленето е невъзможно - Substrate-97 мигновено получил известие, което го съветва да прекрати тегленето си.

"Настояваме да се въздържате от незаконно изтегляне на защитено с авторски права съдържание, докато ползвате вашата услуга Starlink", гласи съобщението, което се появява на всеки абонат на услугата на Мъск.

Съобщението при теглене на пиратско съдържание в мрежата на Starlink

Снимка: Reddit

"Изтеглянето на защитени с авторски права материали без лиценз може да доведе до спиране или прекратяване на вашата услуга и да ви изложи на риск от съдебни действия от собственика на съдържанието", допълват от Starlink в съобщението си.

Известието също така разкрива, че Starlink се опитва да спре пиратството, подобно на други наземни доставчици на интернет услуги в страни като САЩ и Германия.

Специалисти допълват, че използването на VPN трябва да прави възможно пиратстването на съдържание. По думите на Substrate-97 тегленето на торенти също не е проблем.