Коментари - Батерия за смартфон се зарежда за 60 секунди | IT.dir.bg
назад

Батерия за смартфон се зарежда за 60 секунди

Смартфоните ще се зареждат за по-малко от минута с алуминиева батерия, изобретена от учени от Станфордския университет.

Обратно в новината

Коментари - Батерия за смартфон се зарежда за 60 секунди | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а новоразработена батерия или идея

nobody

отново руска научно-техническа мисъл бута света напред, ей !

Ти се бъзикаш, ама руските учени тия дни направили епохално откритие: Открили нов, неизвестен до сега повод за пиене!!!

че е Станфорд, а не Магадан. С тоя научен потенциал който имат американците, ония с изобретенията отпреди 25 години ще ги стигнат ... По-вероятно ще е като минем на изцяло електронна валута да си "опростят" всички дългове някакси. Който плаща той поръчва, другите шъ дууу ... хааат.

Батериите може и да не "избухват в пламъци", но зарядние устройства - ще!

Ти па... Ще се зареждат от мълния, то е ясно! И са объркали - не 60 sec, а 60 usec :)

Ще падат бушони с тези супер зарядни за супер батерията.

Чета коментарите и ако тази вопиюща неграмотност, която се демонстрира, наричаме свобода на словото, по-добре да е тотална цензура.

Е не всички постове са неграмотни де. Вярно, че най-неграмотните често са и най-гласовити разбира се но и от това има файда, човек добива представа какво е текущото когнитивно ниво на средностатистическия маймуняк.

"за разлика от литиево-йонните, които могат да избухнат в пламъци." Да избухне в пламък - това ми едно от любимите словосъчетания :))))

Добре де. Една батерия за смартфон 2Аh, трябва да се зареди за 60 сек. Без да броим разните загуби при зареждане това са си 120 Ампера за зарежданка. Или нещо бъркам?

точно ! какви проводници ! каква плътност на тока !

Корнелий

Ами при 5V за зареждане на батерия за телефон това са 600W зарядно и при норма 4А на квадрат за 120А ток, това е 30 квадрата меден кабел за зареждане към телефона. Около 6 мм дебел меден кабел. Горе-долу като кабелите за автомобили.

Можела да се огъва, ще пасне идеално на новия ифон

Хахахахахахах голям плюс от мен

Толкова и издържа.

60 секунди си е нещо много добро а каде е технологията на Тойота с едно зареждане цяла година ползване ма Смартфон и след това нова батерия за 60 лв но само веднъж се зарежда?!!!

Журналята да не пишат глупости като са неграмотни технически. Не волтажа, а капацитета (Ah) е малък.

Явно затова ще се зарежда толкова бързо :D

Баси и капацитетите са се словоизливали тука .... Смешници

Бааааа човееек, смятай след още 20 години какви технологии, какво чудо ще е, по цел ден ще мога да си цъкам с език... тьц, тц, тц...

Я думал поне ето изобретено в моя Россия. А то също изобретено в морално деградирал США. Ето не е честно

електролитен кондензатор - подобрен това е новата алуминиева батерия

нека ти обясня : кондензаторът се изпразва моментално, не полека лека

По-голяма глупост не съм чувал.

унуфрииии , чети за RC вериги и времеконстанти чети, унуфри, чети

Вярно, най-голямата глупост. И си оропуснал едно s в името >>>ass.

Интересното е колко лесно се постига взрив. Защото много енергия за малко време дава такива странични ефекти. Бързо и безопасно може да се зареди само ако зарядът е малък.

Номер 5, поредната новина за батерии по дир-а... ама пак има едно: ...ще успеят да подобрят това през следващите години... Супер батерия ама на тая нещо не и достига напрежение... та ша почакаме няколко години (докато вземе че фалира компанията дето финансира...)

Тия пичове са в Станфордския унверситет, а при него фалиране няма. СтигаПутин да не ни изпържи с атомните си бомби. Дано да прояви пословичното си човеколюбие.

Сега сериозно! Това ни трябва в момента - ХУБАВИ БАТЕРИИ С ГОЛЯМ КАПАЦИТЕТ И МАЛКИ РАЗМЕРИ! Всякакви опити в тази насока са поощрителни. Преди да започнете да плюете, текущите технологии, които ползваме са на принципи/технологии от повече от 20 години. Преди 30-40 години никой не е вярвал, че компютрите могат да бъдат по-малки от стая с размерите на 5 апартамента. Отново всички опити в тази насока са малка стъпка в правилната посока.

Аз си имам едно кондензаторче.

Бре-е-е-е-е-е-й...тц-тц-тц!

"За пръв път ултра бърза алуминиево-йонна батерия издържа над 1000 цикъла, посочват учението." Значи това не е откритие или някаква новост, а някакво подобрение на отдавна позната технология. "Недостатък на алуминиевата батерия е, че постига само половината волтаж на литиевата. Учените обаче са убедени, че ще успеят да подобрят това през следващите години." В крайна сметка се оказва, че добре известната технология, има още много път да измине, докато премине в употреба.

Волтож се оправя с две последователно сложени батерии, явно обаче има грешка и става въпрос за капацитет, а не за волтаж. Обаче ако зарежда бързо това, че не дъжи 3-4 дни, а само два няма да е такъв проблем.

Капацитет на батерии обикновено се мери в ампер-часове, така че при равни други условия по-ниско напрежение значи по-малък енергиен запас (или "капацитет" де, който би било по-практично да се специфицира във ват-часове но още не го правят много).

и кои телефон обикновено издържа 3-4 дни, съвременните смартфони при умерено ползване 5-6 часа издрържат не повече от 12 часа

А капацитет - с две успоредно свързани батерии :)

Алоооо Ябълките къде спите бе я веднага го патентовайте преди тия от Станфорд да са се сетили.

Поредните американски тъпотии, предведени и некадърно.

браво! ако човечеството слушаше мрънкалата по-долу щеше да живее още в пещерите :)

Проблема на тия им е, че новината идва от краварския Станфорд, а не от мурзилския Свинегорск.

Очевидно това е твоя проблем :-) Хората по-долу изглежда като да разбират от напрежение, ток, капацитет, енергийна плътност и доста други неща. А кое, къде и от кого е открито това рядко има връзка с политиката. В научния свят границите не са препокриват с географските и слава богу. Ти си гледай агитката и политиканстването щото науката не е за теб !

Това значи, че сегашните зарядни ще трябва да отдават в пъти повече ток, което ще ги направи неминуемо по-големи и по-тежки с по дебели кабели. Но най-лошото е че от доста години се съобщават за какви ли не пробиви в тази област, а до реалността не е стигнало нищо... :-(

...и се разрежда за 4 сек. :)

Последно волтаж или капацитет?

К'ъф ти е проблема? За журналетата всичко е едно. :)

Ти как мислиш?

Четейки по-грамотни дописки другаде, става въпрос и за двете. Напрежението е около 2V на клетка, а специфичната енергийна плътност е около 40Wh/kg, което е около пет пъти по-малко от това на литий-йонните елементи.