Коментари - Сноудън създаде антишпионски калъф за телефон | IT.dir.bg
назад

Сноудън създаде антишпионски калъф за телефон

Едуард Сноудън създаде калъф за телефон, който показва кога данните от него се следят.

Обратно в новината

Коментари - Сноудън създаде антишпионски калъф за телефон | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

,,Новият Айнщайн"иде,пазете се....

Тоя цайсат бухъл да направи калъф за ловене на терористи! Нали той разби единствената система, която ги засичаше!

Браво полковник, браво!

Прави бизнес човека. Или му ползват името като марка. Иначе не трябва да се казва самоанализиращ, защото не анализира себе си, а друг продукт. Така че не е самоанализиращ се автомат, а анализиращ.

Поредният цирк със Сноудън, който се опитват първо да го митологизрат и после да предават послания чрез него като през гуру, когато вече е спечелил доверието наиснвиците. Телефоните може да предава данни за този който трябва и по време на самите разговори като пакети информация вместени между пакетите информация за самият разговор, което прави подобно устройство напълно безползно и даже вредно защото създава чувство за фалшива сигуност в ползователят му.

Продуктът не е толкова лош. Да, не може да те защити от подслушване от служби и т.н. но примерно можеш да видиш когато става нещо неочаквано и да му набиеш обръча да спре та да не ти харчи батерията.... Тия дни моят (4-5 годишен) беше почнал като изляза да яде батерия като за последно - google services някакви. Не е рутнат и трих каквото можах - в крайна сметка миряса като махнах ъпдейтите на гугъл мапс.... Та някакъв пазар може би ще има де (аз едва ли бих купил, ако искам да не ме слушат а да нося телефон бих го угасил и наврял в метална кутия).

Малко не пренавиват ли пружината?! Егати истерията! Ами да ме следят, ще си го преместя в другия! Тия неща са притеснителни за ония дето се движат с охрана, политици и крупни бизнесмени, боли го народа за това следене.

JsT

Всичко зависи от гледната точка. Корпоративния шпионаж е на най-високо ниво, особено когато конкуренцията разполага с десетки милиарди долари. В момента са познати устройства за няколко десетки хиляди долара, с които свободно можеш да подслушваш GSM (глас, текст и дани). Това са суми, които са смешни за всяка голяма компания, която иска да има предимство пред определен конкурент. За Пешо и Гошо вероятно няма значение, макар, че наскоро имаше по CBS предаване в което показаха, че с минимални средства можеш да подслушваш всеки. Просто ти трябва да имаш връзки и достъп в някоя телекомуникационна мрежа. Потърсете за "60 minutes Hacking Your Phone". Така, дори на Гошо жената може да провери с коя си е разкарвал коня.

На телефоните на ябълките не можеш да им извадиш батерията. Затова се налагат импровизации...

А такъф калъф за уй нема ли некой да измисли?

Има, нарича се презерватив :)

той и Сноуиздън е калъф ама това може и да е полезно за някой изтръпнал индивид. то вече има такива и за кредитните карти и някои от тях са активни с батерийка и блокират сканиране с RF.

От битака всеки може да си купи лепенка с тънко фолио с намотки и светодиод, който почва да светка, щом предавателят на телефона почне да изпраща. Принципът на действие е същият като на това калъфче.

Хахаха баси бъзика. Този Сноудън яко се бъзика с САЩ. Оня ден гледах дебат в САЩ във връзка на отказа на Епъл да махне защитата за достъп до телефона на оня терорист. И твърдението най-вече беше, че това е много опасно, защото Русия и Китай си шпионирали гражданите и така са можели да ги шпионират повече. Ама това че САЩ следи целият свят и дума нямаше. Явно за тях няма проблем да следят всички граждани. Но проблем са Русия и Китай, защото си следят техните си граждани...

Изобщо не се бъзика. И националните предатели трябва да папкат нещо. Та е съвсем нормално, че човекът търси ниша която да го храни. Въпроса е, какъв дебил трябва да си, за да си купиш нещо подобно. Но пък човешката глупост е безкрайна.

Не е нужно да си дебил за да купиш за съжаление. Много неща в днешния свят човек просто не може да ги прави/постигне ако няма телефон. Не че е лош животът гол в гората на банани по цял ден но тя и гората е малка а двуногите маймуни много и още доста причини повечето от тях да не го искаме.