Коментари - Сноудън създаде антишпионски калъф за телефон | IT.dir.bg
назад

Сноудън създаде антишпионски калъф за телефон

Едуард Сноудън създаде калъф за телефон, който показва кога данните от него се следят.

Обратно в новината

Коментари - Сноудън създаде антишпионски калъф за телефон | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Хахаха баси бъзика. Този Сноудън яко се бъзика с САЩ. Оня ден гледах дебат в САЩ във връзка на отказа на Епъл да махне защитата за достъп до телефона на оня терорист. И твърдението най-вече беше, че това е много опасно, защото Русия и Китай си шпионирали гражданите и така са можели да ги шпионират повече. Ама това че САЩ следи целият свят и дума нямаше. Явно за тях няма проблем да следят всички граждани. Но проблем са Русия и Китай, защото си следят техните си граждани...

От битака всеки може да си купи лепенка с тънко фолио с намотки и светодиод, който почва да светка, щом предавателят на телефона почне да изпраща. Принципът на действие е същият като на това калъфче.

Изобщо не се бъзика. И националните предатели трябва да папкат нещо. Та е съвсем нормално, че човекът търси ниша която да го храни. Въпроса е, какъв дебил трябва да си, за да си купиш нещо подобно. Но пък човешката глупост е безкрайна.

той и Сноуиздън е калъф ама това може и да е полезно за някой изтръпнал индивид. то вече има такива и за кредитните карти и някои от тях са активни с батерийка и блокират сканиране с RF.

Не е нужно да си дебил за да купиш за съжаление. Много неща в днешния свят човек просто не може да ги прави/постигне ако няма телефон. Не че е лош животът гол в гората на банани по цял ден но тя и гората е малка а двуногите маймуни много и още доста причини повечето от тях да не го искаме.

А такъф калъф за уй нема ли некой да измисли?

Има, нарича се презерватив :)

На телефоните на ябълките не можеш да им извадиш батерията. Затова се налагат импровизации...

Малко не пренавиват ли пружината?! Егати истерията! Ами да ме следят, ще си го преместя в другия! Тия неща са притеснителни за ония дето се движат с охрана, политици и крупни бизнесмени, боли го народа за това следене.

Не е нужно, разбирасе, но помага изключително много. Щото интелигентен човек само ще се усмихне широко. Все пак, Айнщайн никога не е бъркал в крайните си твърдения.

JsT

Всичко зависи от гледната точка. Корпоративния шпионаж е на най-високо ниво, особено когато конкуренцията разполага с десетки милиарди долари. В момента са познати устройства за няколко десетки хиляди долара, с които свободно можеш да подслушваш GSM (глас, текст и дани). Това са суми, които са смешни за всяка голяма компания, която иска да има предимство пред определен конкурент. За Пешо и Гошо вероятно няма значение, макар, че наскоро имаше по CBS предаване в което показаха, че с минимални средства можеш да подслушваш всеки. Просто ти трябва да имаш връзки и достъп в някоя телекомуникационна мрежа. Потърсете за "60 minutes Hacking Your Phone". Така, дори на Гошо жената може да провери с коя си е разкарвал коня.

Поредният цирк със Сноудън, който се опитват първо да го митологизрат и после да предават послания чрез него като през гуру, когато вече е спечелил доверието наиснвиците. Телефоните може да предава данни за този който трябва и по време на самите разговори като пакети информация вместени между пакетите информация за самият разговор, което прави подобно устройство напълно безползно и даже вредно защото създава чувство за фалшива сигуност в ползователят му.

Хммм, "никога" е прекалено голяма дума :). Не че оспорвам верността. Но на въпроса де, тия дето от дебилие си купуват не са от интерес за никого - но са масата и поради това номерът минава та в крайна сметка всички трябва да си купуваме.... Не че предпочитам свят без телефони, напротив - но как се контролират комуникациите е съвсем съвсем друга песен. Ще мирясаме чак когато станат 100% открити, когато никой - НИКОЙ - не може да има тайни. И тоя момент е по-близко отколкото си мислим навярно.

Продуктът не е толкова лош. Да, не може да те защити от подслушване от служби и т.н. но примерно можеш да видиш когато става нещо неочаквано и да му набиеш обръча да спре та да не ти харчи батерията.... Тия дни моят (4-5 годишен) беше почнал като изляза да яде батерия като за последно - google services някакви. Не е рутнат и трих каквото можах - в крайна сметка миряса като махнах ъпдейтите на гугъл мапс.... Та някакъв пазар може би ще има де (аз едва ли бих купил, ако искам да не ме слушат а да нося телефон бих го угасил и наврял в метална кутия).

Прави бизнес човека. Или му ползват името като марка. Иначе не трябва да се казва самоанализиращ, защото не анализира себе си, а друг продукт. Така че не е самоанализиращ се автомат, а анализиращ.

Тоя цайсат бухъл да направи калъф за ловене на терористи! Нали той разби единствената система, която ги засичаше!

,,Новият Айнщайн"иде,пазете се....

Браво полковник, браво!