Коментари - Ултрабукът - кому е нужен? | IT.dir.bg
назад

Ултрабукът - кому е нужен?

Ако вярвате на шумната реклама от най-голямото световно изложение за електроника в Лас Вегас, животът ви няма да е пълен, докато не се сдобиете с нов лъскав ултрабук (ultrabook), отбелязва в коментарен материал ДПА, цитирана от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Ултрабукът - кому е нужен? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

За кво да давам повече пари?!За ултрабук?!Нема да стане. От цялата дандания, ще спечелим само потребителите, щото тежките (и често много по мощни) лаптопи ще поевтинеят с поне едно 50-60 % То и сега такава е тенденцията, дори в България, от къде мислите вървят тея бесни промоции за по 5-600 лв за лаптопи, които само преди около година бяха по1000-1100 лв... Само че ,забелязвам и друга тенденция поне у нас - опитват се да продават лаптопи на цени от 1000-1100 лв , които внесени от вън са по 700 с доставката. Ама то балъци винаги ще има, номера е да се пробва - ако мине :)

Може ли да дадеш точен пример, който доказва думите ти, или просто се изказваш неподготвен?

Може ако искаш да вземеш да разгледаш моделите от по висок клас да речем на Acer.Не помня с кой точно си имах работа , но поръчан от Щатите дойде на цена от $650. Абсолютно същия модел тук струваше 1550 лева... . Най просто казано - влизаш в някой сайт за лаптопи в бг , избираш си произволен модел , и го търсиш с гугъл. Ще ти се отвори голяма база за размисъл... .

Аз пък си взех лаптоп дет изглежда грозен, но е здрав и върши перфектна работа. И събирам много повече погледи дет се чудят как е възможно неугледна машина да вади огромна производителност. Щот нали се шири мнението, че колкото по-лъскаво, толкоз по-мощно.

Като нямаш пари за нов Мерцедес си вземаш Голф-2 и се побъркваш от "тунунг". После наистина събираш погледи само че не забелязваш и подсмихването, което "събираш".

Айде на бас, че ултрабуците не са в сегмента персонални компютри, а в мобилни комуникации. Айде на бас още, че писалия статията идеи си няма от пазара.

Да фак ис ултрабук? После сигурно идва ред на минибук и най-накрая микробук! Докато има балами с пари.... За бизнес, да ама в БГ такова животно няма, виж за гъзария е перфектен

Ultrabook = тънък лаптоп. Примерно виж DELL Vostro V130 - много добър, но доста бавен процесора. Бъдещите ще са още по-тънки и по-мощни. Не ги плюйте защото след 2-3 години "дебелите" ще изглеждат адски зле.

И като са дебели и грозни какво? Аз за работа ли го вземам или за гъзария.. същата работа и с епълската простотия. И какво в повече ще ми направи тоя ултрабук свирка? Съмнявам се. Ако искаш производителност - 4ядрен настолен, щото драги ми смехурко за 1400$ може да си събереш даста сносна настолна машина, а лаптопа е за мобилност. Истината е че компаниите успешно се научиха да манипулират мнението на хората убеждавайки ги че това което се предлага е тва което искат, а реално това е поредния опит да съдерат кожата с безумни цени на потребител у време на криза. А повечето потребители на ултра стайл са чатъри,лигави гймъри или мераклии да се изфукат гъзари. Айде виж колко тунинг професионалисти, машинни диагностици, гсм техници са с ултрабуци..

Попитали шефа на "Интел", "Apple" или която иската там фирма, какво точно прави повече новия модел ултрабук, спрямо предходните. - Как какво - отвърнал той - прави ни много по-богати...

Хаха! Прав си Митко, обаче има много балъци, които още не могат да схванат тази проста истина и ръсят маса кинти за ненужни джаджи.