Коментари - Започва производство на нов тип флаш памет | IT.dir.bg
назад

Започва производство на нов тип флаш памет

ROHM Group започва серийно производство на флаш памети B4-Flash, след като сключи лицензно споразумение с разработчика на технологията - японската компания Genusion.

Обратно в новината

Коментари - Започва производство на нов тип флаш памет | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Щом спорите за точни неща като мерни единици, поне бъдете точни докрай. "Предаване на информация", "скорост на предаване" и т.н. НЕ СЕ измерва в битове, това е най-малката единица за обем информация. Другото е все едно да кажеш, че разстояние се измерва в километри в час.

Както се казваше в един виц "shut up and take my money!" :-)))))

Напротив, 92 е прав. Това са си правила в ИТ индустрията - обем информация се дефинира в байтове (bytes), докато скорост на пренос на информация е в битове (bits), порадии факта, че почти всички видове комуникационни линии са от сериен тип (с някои изключения).

коку

До тук двама с пропуски в познанията... Да ви питам, правите ли разлика между kb и kB? А знаете ли, че паметта на компютрите ви е изградена от няколко чипа памет? Знаете ли как са свързани и в какви единици се измерва обема им (на чиповете, не на цялата платка)? Да сте чували за ECC? А за NAND? Знаете ли, че в NAND чиповете на всеки 512 байта има 16 допълнителни байта, както и че при 1024 блока в чип, само 1000 се ползват, а другите са резервни и/или повредени?

Повредени??? Май ти си се повредил. Искаш да кажеш че така ги произвеждат или резервни или повредени.

До авторчето - съхраняване на информация се измерва в БАЙТОВЕ, докато предаването на информация се измерва в БИТОВЕ

Не си наясно с формалната логика. Обемите могат да се измерват и цитират в каквито единици си искаме, стига да цитираме правилно истинския обем. Точно както дали ще кажеш "пробягах хиляда метра" и "пробягах един километър" няма никакво значение, тъй като става дума за едно и също нещо. Виж, наистина е неправилно да кажеш "пробягах хиляда километра", но в статията случая не е такъв.

Байтовете са по 8 бита. В паметите има и служебни битове примерно за контролна сума и се налага да се смятат и те. Тъй че не бъди толкова "информиран", защото имаш празноти.

Чиповете памет RAM и ROM (не плочките RAM, които слагаш на слот в компютъра си, а чиповете запоени на тях) навсякъде се обозначават в битове. Flash разновидностите също.