Коментари - Facebook дава $1 млрд. за компания с 13 души | IT.dir.bg
назад

Facebook дава $1 млрд. за компания с 13 души

Социалната мрежа Фейсбук (Facebook) купува за 1 милиард долара в акции и парични средства приложението за обмен на снимки Инстаграм (Instagram).

Обратно в новината

Коментари - Facebook дава $1 млрд. за компания с 13 души | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко човека работят там няма никакво значение, може и 1 човек да е. Ф-бук дават парите заради продукта и марката. Не виждам защо авторите делят парите вурху колко човека работят там, да не мислят че всеки който работи във фирмата ще получи по 70 млн. :)

Не съм бил прав, всеки от работниците ще получи по 7 млн.

Проблема за забогатяването е свързан с труда, но съществения фактор най вече в интернет бранша е на какво служи продукта, който си създал с труда си. В случая facebook служи на глобализацията и точно затова собственика му спечели купища пари. Всеки един програмист с базови познаия, ви гарантирам, че може да разработи такава система, че и по добра. Не е нищо уникално а средствата, които са ви нужни ги има безплатни и то в най различни вариянти. Така е и с въпросния продукт, просто служи на глобализацията и който улучи с продукта си целта все едно улучва джакпот-а.

Имам 2 забележки. 1) продуктът служи не за глобализация, а за глобален шпионаж. Милиони хора сами си пишат досиетата и докладват кого и как познават. Вярно е, че поради тая причина струва доста; 2) Вярно, е че доста хора могат да реализират нещо подобно, но твърдението за "програмист с базови познания" е безкрайно наивно. Нямаш идея какво е базови познания и какво е високо ниво.

Браточка аз самия съм програмист и знам какво е необходимо за да се реализира подобно нещо. Казвам базови защо при нас са идвали момчета със съвсем бегли познания по програмиране и следствие на малко развитие и финасово поущтрение от шефовете за около година напредъка им е доста серьозен. Ако обаче трябва да се прави по сложна система, изискваща повече аналитичен опит, математика и по сложни алгоритми, нещата стоят съвсем друго яче. Аз лично съм разработвал система подобна на тази със регистриране, слагане на снимки, елементарен форум, слагане на карти на местности и трябва да знаеш, че въпреки че не бях уеб девелопер го нправих и функционира мног добре. С малко още усилия на 1 - 2-ма души и ще добавим неща дето и facebook ги няма. Но въпроса е че никой няма да го интересува. Там е разликата. А защо се финансира, вече споменах.

еврейска му работа, перат паре на кило!

Ей, ама много богати тия от Fuckbook, бре....цъцъцъцъц.....

Към Работник - защо свързваш думата "работа" единствено с мотиката, умствената работа е в пъти по-платена, а и понякога по-тежка. Евала на момчетата че не са в България, тук завистта няма граници

Ти наистина ли си УБЕДЕН, че тия интернет мастодонти с милионите са проявявали или проявяват някакви умствени дейности?! Ако си убеден, че милионерите-собственици на тия фирми са спечелили с УМ, то имаш много извратена представа за ума и няма какво повече да ти кажа. Само за да съм точен ще ти вметна, че истинските програмисти, тия, които са измислили принципа на работа и прочие, даже не могат и да сънуват милион, за милиарди няма да говорим.

Програмистите не можели да сънуват милион. ХАХА, разсмивате ме. Senior Developer-ите във фейсбук взимат 180-240 хиляди годишна заплата. 1 милион им е точно 6 години работа.

Лошото е, че продължават масовата пропаганда, че парите се правели с ...работа. Историята познава ли поне ЕДИН милионер, който изобщо да знае значението на думата "труд"?!

Ами пич , ти затова ще си останеш беден "работник" , защото нямаш акъл да разбереш , че работа не означава само да копаеш и да блъскаш хамалска , физическа дейност. Трудът има много форми . Какво мислиш , че са правили създателите на Инстаграм ? Бъркали са си в носовете ли ? Комунизмът доста е промил мозъка ти .

е такъв тупан като тебе просто нема!! доколкото разбрах, човека иска да каже че пари се изкарват с акъл, не с работа!! да не мислиш, че дебилите писали софтуера ше помиришат кьорав долар, дълбоко се лъжеш. капитализъм братко!

Ами да, ама не. Според пропагандата труд е физическото блъскане, умствения, канцеларски труд е на подбив.Но както един писа доле - труд е всяко човешко занимание. Друг е въпроса за доходността му :) Така, че с ръце, крака, главИ ;-) или с дупки - всеки полага труд. Едни му викат честен, други неморален, ала-бала. Щом мърдаш, правиш нещо, мислиш е труд. А за оня доле, дето ска и програмистите да земат много пари - няма как да стане чичко! Няма. Тоз дето бачак, прави стотачка на оня който го кара. Инак - вън на тротоара. Кога го разберете - ше си клатите мъд-ете като мен :) париците ви ше се множат сами :)

ето така фирмите богатеят и богатеят....виртуално естествено...докато ние, плебеите беднеем и беднеем. Ами разтопих се от умиление при тази изключително радостна новина! :-))

Който го може си го може. Е така се става милионер за 1 година. Браво на всеки му го пожелавам.. дори и да не са 77 милиона. и 2-3 пак стигат