Коментари - Нов процесор допуска грешки, но е по-бърз | IT.dir.bg
назад

Нов процесор допуска грешки, но е по-бърз

Международен екип от учени работи по създаване на процесор, който за сметка на неточността на изчисленията ще осигури по-висока ефективност.

Обратно в новината

Коментари - Нов процесор допуска грешки, но е по-бърз | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

все по-бързо за да се въртят сносно 2-3 мизерни приложенийца на смотаната, крадена андроидска джава.

Да са бързи, да са бързи, колко да са бързи :) За колко време извъртат безкраен цикъл?

да си умен да си умен колко да си умен почти колкот си и просссст :)))))

За всички РАЗБИРАЧИ и ЧУДЕЩИ СЕ: ТОВА Е ПРОЦЕСОР КОЙТО ПРАВИ МНОГО БЪРЗО ГРЕШКИ!

Представете си само такъв процесор да обработва Вашата заплата - може 2 и 2000... Второто добре, ама първото?

Не съм специалист в производството на процесори, но искам да попитам някой който разбира от материята... За грешки ли наистина става дума или за прецизност в изчисленията. Защото ми звучи доста сериозно да се допуска "грешка".

Тук става въпрос за процесори, които правят изчисления с по-малка точност от използваните сега. А не че правят грешки при сметките. Статията е озаглавена неправилно и този, който я е преписвал няма понятие от тези неща.

1000 инженера трябва да работят 100 години по 10 часа на ден, за да направят толкова грешки, колкото този процесор за 0,01 секунди.

зависи от инженерите - някои могат и по-бързо :)

Абе какви са тия абсурдни статии - търсели приложение на новата технология. Ами то такива процесори, които правят случайни грешки има от години и масово се използват в графичните карти. Това е добре известно и съвсем приемливо "поведение" на тези процесори, защото никой не би забелязал и не би обърнал внимание на един сгрешен пиксел от 1-2 милиона на екрана.

Даа, ще се ползва за противоракетния щит и изстрелване на новите совалки.

RISC 2

Механизмите за откриване и поправяне на грешки представляват поне 20% от структурата на всеки съвременен процесор, защото дори и единична грешка при адресиране примерно, може да доведе до срив на работата на цялата система. Така че този "неточен" процесор ще има много ограничено приложение, там, където наличието на единични грешки няма да е критично за изпълнението на програмата, или за целостта на данните.

Ами точно защото навсякъде има механизми за откриване и поправяне на грешки няма да има проблеми с този процесор. По-голямата бързина ще компенсира поправянето на грешките. Грешките се получават почти на всяко ниво от компютърната архитектура и винаги си има един изчислителен ресурс който се грижи само за това. Така че не мисля че проблема на този процесор е много голям.