Коментари - Google пусна ултра бърз интернет (видео) | IT.dir.bg
назад

Google пусна ултра бърз интернет (видео)

Google пусна най-бързата оптична мрежа за достъп до интернет. В момента Google Fiber работи само в един град и това е Канзас Сити, САЩ. Максималната теоретична скорост на достъп достига 1 гигабит в секунда, което е 100 пъти повече от скоростта на средностатистическата широколентова връзка.

Обратно в новината

Коментари - Google пусна ултра бърз интернет (видео) | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Morfius

В САЩ желязото е евтино, но труда и знанията скъпи, у нас обратното. За това се мъкнат стоки от там. Но дори и тук свестен рутер е 100 - 150 лв... евтин - 50 лв.

простата истина е, че гугъл се опитват да монополизират Интернет. Това е много по-$$ от целия живот на Майкрософт, и ми е чудно къде се скриха мижитурките, които плюеха срещу тази малка и симпатична корпорация, от времето на тиранина Гугъл :) не се майтапя, който знае какво и как стори гугъл на свободната конкуренция, няма да се разсмее. хич.

Не знам как е в УСА ама тук в УК е зле.Уж съм на оптика и уж ънлимитед но след като дръпна 1гб.и веднага ми ограничават скороста на 25%-от 1МБ/с.за определено време.Ъплоада е отвратителен.Е ,верно че плащам символичен нет -колкоро кутия цигари,ама в бг дерат яко за нема нищо.

дкми

Не мога да разбера какво се пречат, след като тук нета е по-добър от техния... никой явно не знае, че при тях има лимит в МЕСЕЧНИЯ ТРАФИК! Например, дават ти 100GB на месец, и като ги изразходваш.... честито :) Или нямаш нет, или плащаш няколко пъти повече... Има и друго: Няма абсолютно никакво значение какъв ти е интернета, това не е показателно с колко ще сваляш и т.н... ами ако сървъра, от който сваляш има свързаност 10 мегабита? Тогава... колкоро и да ти е твоята свързаност - все тая. На мен ми звънят клиенти от друга европейска дуржава, и се оплакват, че сваляли много бавно от сървърите... питам ги на каква скорост са - 5 мегабита... е, с повече от 5 няма как да свалят! Дори... аз да съм на 10000 гигабита, ако тръгна да свалям от тях - ще свалям с не повече от 5 мб.

но от Гугъл ще свалят на 1Г, и ти скоро ще си затвориш бизнеса.

humfry

Въобще не се сравнявайте с Google, защото място за сравнение няма. Грам понятие си нямате с какви технологични и финансови ресурси разполагат. Барабар Петко с мъжете...

Morfius

Мтел (Спектрум и Мегалан) го направиха още преди няколко месеца, имаше период при който на максималния план пуснаха 1Гб/с вместо 100Мб/с :) link

Е да ,но американците ме съмнява да ползват ПОН за целта, защото няколко потребителя с максимално натоварване могат да задръстят GPON суича (4,8Gbit/s e шината)

Morfius

ПОН/ГПОН и суичове? Къде остава пасивното ако се ползват активни устройства?

"Максималната теоретична скорост на достъп достига 1 гигабит в секунда" момчета и момичета, Гугъл може да са велики, но не те са измислили ipv6 и гигабит етернета, по мои спомени преди години го пускаха тук, в България, мрежарите. Някой разправяше, че точно от тях са дошли да гледат как става... И за много други неща се бие тъпана, сякаш те са ги открили, едва ли не са измислили email-а, уебмейла, социалните мрежи и, представете си, те са измислили интернет търсачките... :)))))) бля.

Burgman

За дарт вейдър:Тарифата Free Internet изисква плащане на 300 долара (наведнъж или на месечни вноски по $25). Услугата осигурява достъп до интернет със скорост 5 Mbps за даунлоуд и безплатен Network Box. Изгледай и клипа.

Като живеещ в уса, мога да кажа че интернета тука е трагедия спрямо този в БГ

Абе "каун" Ползвай си тогава "хубавия" американски нет, като си толкова отворен. Ама вярно си "curious". Няма да си играя да го обяснявам. Няма да го разбереш. П.п. Нещо май Google се опитват да пуснат някакво подобие на Internet 2.

До коментиращите: Толкова сте смешни, че чак сте жалки! Разбрали недоразбрали, и веднага в БГ било по-добре! Вярвате ли си бе кауни?! И-нета е ДОШЪЛ от УСА ! Това което имате в БГ е смешна пародия! Локален нет с голяма скорост и СМЕШЕН интернационален !!! :)))

Браточка, те тука връзките на локално ниво отдавна са на оптика и отдавна са гигабитови. При положениче че 700Мб. ги свалям за 5-6сек, я сметни колко ми е скоростта в БГ. ГОВОРИМ ЗА ДРАЙВЕРИ, НЕ ЗА ФИЛМИ. А за цената няма да говорим изобщо. В САЩ явно дерат яко.

еее нормално в Щатите интернета е много зле - не случайно БГ е в челната петица

Кога ще ни стигнат ХАмериканците? :) Това, FTTB (Fiber To The Building), FTTH (Fiber To The Home), явно още не го знаят. :) Или както се казваше в един виц: "Копали Американците на 5000 м дълбочина. Открили медни кабели. Аааа имали сме интернет преди 200 години. Копали Руснаците на 10000 м дълбочина. Намерили парчета стъкло. Аааа, ама ние сме имали оптика преди 10000 години. Копали Българите на 15000 метра дълбочина и не намерили нищо. Казали си: Абе ние преди 15000 години сме имали безжичен интернет бре." :)

че тук в БГ, особенно във варна и софия имаме домашен фибер от преди 5 години...сетили се федералните да пустнат нет и го кръстили google...:))

Аз ли нещо не разбрах, или Хамериканците са по-зле от нас в нет-а? Какъв дайъл ъп 2012г? Моят даунлоуд отдавна е над 5 мб/сек, при това не на тази цена. Голяма новина, няма що!

можеш ли да направиш ли разлика между 1 гигабит/сек. и 5 мб/сек? ако не моеш да смяташ, ще го сметна вместо теб, нет мрежата на гугъл е 200 пъти по-бърза от твоята, и то не само в локалена мрежа!