Коментари - Нова уязвимост заплашва смартфони с Android | IT.dir.bg
назад

Нова уязвимост заплашва смартфони с Android

Смартфони, използващи операционната система Android на Google, са изложени на опасност да бъдат трайно повредени или да бъде изтрита информация от паметта им като телефонни номера, музика и снимки заради недостатък в сигурността, който бе открит преди няколко месеца, но остана незабелязан досега.

Обратно в новината

Коментари - Нова уязвимост заплашва смартфони с Android | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нормално да има дупки в сигурността - нали всичко копират от Apple, а копията са по-кухи от оригинала ! Колкото до технологиите - и миналото и бъдещето им идва от Европа и Америка - жълтурите не създават нищо, те само копират и изработват евтино онова, което Европейците и Американците им дадат - нямат интелектуалните качества да създават нови продукти ! Всички изобретения, които движат човечеството напред идват от Европа и Америка - жълтурите са като паразити - само печелят като ги копират евтино. Затова Apple и другите иновативни Американски и Европейски ковпании движат света - жълтите им клонинги живеят на техен гръб !

коку

Приказваш, колкото да не заспиш пич... Global Innovation Index Rank Country Score 1 Switzerland 68.24 2 Sweden 64.77 3 Singapore 63.47 4 Finland 61.78 5 United Kingdom 61.25 6 Netherlands 60.55 7 Denmark 59.93 8 Hong Kong (China) 58.72 9 Ireland 58.68 10 United States of America 57.69 Hong Kong и Singapore да не са лилави, а? Корея е на 21 място пред страни като (22) Австрия, (23) Австралия, (24) Франция, 25 (Япония). Германия е на 15-о място, България на 43-о... Нещо да кажеш по темата?

абе за по-голямата част си прав, ама че копират от епъл...

Собствениците на iphone пожелават успех в борбата с проблемите на собствениците на андроидни продукти с поредният пробив в сигурноста на тяхната ОС. Ние нямаме такива проблеми, но съчувстваме на андроидите и им пожелаваме по-добра ОС и по-качествени смартфони ! Също ги съвестваме ако имат възможност да си позволят оригинален смартофн с надеждна ОС да избягват евтините копия на осъдените за кражба жълти фирми ! Успех и късмет - с тази ОС и този производител ще имате нужда и от двете !

коку

Абе много бързо забравяте... Колко такива искаш да ти намеря: "29 фев. 2012 23:14 Пропуск в сигурността на iOS позволява на приложения да получат достъп до снимките на потребителите. Нов проблем със сигурността на мобилната платформа на Apple iOS бе разкри в доклад, публикуван от блог на New York Times. Той разкрива пропуск, който позволява на приложения да използват снимки, съхранени на телефоните, на които даденото приложение е инсталирано. Докладът разказва, че разработчиците могат да получат достъп до цялата фото библиотека на потребителя посредством диалогов прозорец, който иска достъп до местоположението на информацията. Очевидно при натискане на бутона ОК, приложението получава възможност да копира снимките и чрез GPS мета данни да ги прехвърли на отдалечен сървър без собственика на телефона да се усети за случващото се." До сега iOS-а минаваше между капките, защото е бутикова OS и не е интересна за масовия хакер. Ако популярността на iPhone нарастне поне до тази на Linux (за Windows не може и да се надявате), ще видите дали няма проблеми...

коку

А, между другото, с такава насмешка гледаха едно време на Гугъл, докато не прати в историята Yahoo! и AltaVista, после на Chrome, но Гугъл доказаха, че могат някои неща... А Samsung с гръб като Google хич не е противник за подценяване. Защо според теб Apple съдят точно тях? Защото те са единствените, които могат да се явят като реална конкуренция на Apple като качество. Нито LG, нито HTC, нито Motorola могат да се изправят срещу Apple и да им покажат средния пръст, който им показа CEO-то на Samsung... И пак да кажа, чакам Apple TV, за да видим тогава кой кого...

Я разкажи за потребителите на OSX, защото последните над 5 години работя професионално на 3 операционни системи (програмист съм): Windows, MacOS, Linux/KDE (Gnomeне искам и да чувам). Личното ми наблюдение е, че KDE-то е изключително голямо дърво - много ефекти, но не са домислили взаимодействия със системата. По този повод предпочитам да се придържам към конзолата. Windows - много шарено, без гореспоменатите проблеми при взаимодействие. Но, стъпиш ли леко встрани, е пълен боклук. Не може да запомни и да се върже към повече от една скрита Wirelessмрежа, без да трябва да се reset-ва списъка със запомнени мрежи (това е до Windows7 включително). Не помни различни конфигурации на външни монитори, насира се при връзка с телевизор. Хаби излишно много RAM, "новите" технологии като WPF/Silverlight/WinRT са недомислени. Старите са изключително зле по принцип. Инструменти за разработка: TFS - пример за тотален боклук. OS X - излишно много разчитат на мишка и touchpad, трябват им повече shortcuts, но като система няма нито един от гореизброените проблеми.

И какво общо има Linux с KDE и Gnome?

Eпъл предлагат завършен работещ продукт. А да видим майка ти или дядо ти как преинсталират браузери на смартфона си ? Гледате от погрешен ъгъл. По белия свят потребителите на смартфони са много по-шитоккръг отколкото в България - от деца до хора на пределна възраст и това там е масов продукт. Повечето хора съвсем не са на ти с ИТ технологиите и се нуждатят от нещо което да работи без да се налага да го "човъркат" час по час ... Затова и Епъл имат такъв колосален успех- това е масов продукт за всеки - от начинаещ до ентусиаст. Цената с договор на iPhone и Galaxy е почти идентична и тя не е критерий при избора. Затова и хората просто избират по-доброто ... Самсунг са силни в Азия и Източна Европа.

Значи казваш, ча епъл е за пенсионери и мозъчно осакатени, дето не могат да инсталират браузер. Е то това си го знаем. Епъл са по добри само в измислените патенти и зомбирането.

Poli Petev

Искам да кажа , че е добър за всички , а не само за хора с много време за губене... затова и пазарния им дял в хай-енд смартфоните е красноречив. Самсунг не се ли опитваха да правят и някакви там таблети :-) Там пък съвсем ги няма горките...

Poli Petev

Докато жълтурите не проумеят , че тези хора са една огромна пазарна ниша ще са вечно догонващи .... Те и да го проумяват просто не могат да предложат нещо подобно.

Абе... първо това, че твоите не могат не означава, че и моите не могат... Второ, българските пенсионери са доста практични хора и не се впечатляват от модни тенденции като тази да имаш iPhone. Моите родители искат телефон с големи копчета, че да ги натискат по-лесно. iPhone не е добре, ама хич в тази си част. Аз с моите значително по-млади и подвижни пръсти не се оправям с миниатюрната му клавиатура. Трето... стига сте опитвали да ни убедите, че iPhone-а е подходяш за всеки. За мен не е подходящ, защото не мога да правя каквото си искам с него, както съм свикнал да правя със собствените си вещи (естествено на своя отговорност). Да вземем да се уточним - телефона мой ли е, или на Apple. Ако е мой, защо е заключен към услугите на Apple? Ако е на Apple, защо аз да го плащам?

Ако напишеш "по-модерното", вместо "по-доброто" си стискаме ръцете...

Еми смотаняшка работа. Иначе са велики с андроида...

всеки софт си има дупки и бъгове. Въпрос на време е кога ще ги открият. По-важно е кога ги закърпват.

За това се знаеше много преди да го обявите тук!!!И от това са заплаашени повечето модели на Самсунг и много малко от другите марки!Или не ви се ще да "плашите" Галакси манияците ?!? :-)

Имам Galaxy и не ми дреме, че някакъв бъг ще ми изтрие контактите. Всичко е в облака на Гугъл... От изтриване на контактите се страхуваха собствениците на iPhone, защото там и без отваряне на линк триеше периодично контактите :-)

Защо си мислиш, че се страхуваме?? При положение, че всичко ми е в iCloud. Не, не само контактите. А дори и да не е в iCloud, винаги мога да ристорна от iTunes. Ти можеш ли? Айде дано намерят начин и СД картите да ви форматират..

Като ми ги изтрие от телефона, точно за 5 минути ще си ги възстановя от акаунта си. Ти да му мислиш, какво ще правиш ако ги затриеш "случайно" ;-)))

То не трие само контактите.. може да ти направи примерно Factory Reset. А представиси, че това стане в най-неподходящия момент... Няма нужда да си заравяме главите в пясъка барем ни подминат проблемите (както го правят примерно потребителите на OS X).

Имам ги архивирани във формат .vcf в SD картата и лаптопа също :-)

И какво, ако не ползвам вградения браузър?

Е ти вече изби рибата и светна крушката :-) Ха сега обясни на Apple феновете че можеш да си инсталираш какъвто искаш браузър и ще стане като клипа с опашката? Въобще правото на избор им е отнето, а и за какво им е? Те са нпарвили своят избор - купуват устройства, коит се са тяхна собственост а техни собственици и господари. За всяко голямо богатсво се крие огромно количество излъгани глупаци :-)