Коментари - Ново откритие дава надежда за обитаеми планети | IT.dir.bg
назад

Ново откритие дава надежда за обитаеми планети

Смята се, че Земята е единствената планета, на която съществува живот. Докато изследвали подобни на Слънцето звезди, около които кръжат планети, учени от университета на Охайо обаче установиха, че тези планети може да са дори по-обитаеми от Земята, съобщи в. "Дейли мейл", цитиран от БТА.

Обратно в новината

Коментари - Ново откритие дава надежда за обитаеми планети | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

абе тоя регистрираният със знамето е редък образ. Господ трябва да е с голямо чувство за хумор щом ги креационира такива.

"Смехът е сила! И човекът е оцелял, защото се е смял!"

Така пише и в Библията.

нашата планета я оправихме всички живи форми ни мразят и сега търсим други

"Смята се, че Земята е единствената планета, на която съществува живот." --- Това изречение не е вярно - от поне 50 години никой не смята така! Има си дори формула на Дрейк, по която е пресметнато, че има милиони планети годни за живот във вселената. Така че не пишете неверни неща. Все едно да напишете: "Смята се, че Земята е в центъра на вселената, а Слънцето и останалите планети се въртят около нея."

Тази формула на Дрейк, за която не съм чувал, в най-добрият случай е просто едно предположение! Моля да не се забравя, че основа на съвременната наука е ЕКСПЕРИМЕНТЪТ!!! Нищо, което не е доказано експериментално, не може да се смята за научно вярно!!!

Остана само едно - да дадеш експериментално доказателство, че си божествено творение. Дотогава ще те смятаме за научно необоснован самозванец. Между другото, не виждам какво пречи нещо да е истина, дори да не е научно вярно. Смее ли божествената ти душа да осмисли подобно твърдение?

Познатото познава най-добре познатото.Разкрихте ни.Идваме!

Безмислени джафкания...!И клерикали и груби материалисти признават еволюцията на вселената.Може би преди време и пространствено-времевите и енергетични и информационни и "андронни" и кой внае още какви характеристики на всемира са били малко-много по-различни и възникването на живота е станало възможно.А сега тези условия да не са вече такива,поне в околността на Земята и Слънцето.Просто дядо Господ от старост е станал импотетен...!

MSDN

Е, то това е идеята де. В лаборатория, да се променят някакси "характеристиките на всемира", така че пак да се пръкне животец. Явно обяче засега нещо убягва. То и пингвини в естествени условия на екватора няма, но в зоологическите градини се срещат.

....тектонски плочи...

Ми... теВтонски?!

Ако ще се местим,казвайте кога ,че да си взема цигарите!

Ще се местим на закрито, вземи си електрическа.

Поздравления за автора за въведеното понятие -по-обитаеми планети :)

100% че на другите планети няма комусти които да се наричат социалисти .

Бъди последователно, същество! Щом ще има "комусти", трябва да има и "социсти". Извинявай, че ти обърнах внимание.

Солидна грешка да надникнеш тук.Ти си за PF/простак форума/.

Наивно е дори да се изказва хипотеза, че хората и организмите на Земята, са единствените живи форми на живот в цялата Вселена.

"живи форми на живот " пък за умрелите форми на живот да не говорим.

Наивно е да се смята, че животът е често срещано явление и това също е хипотеза!

Щото елементите от които са съставени 99% от звездите са различни, а ?

Не знам дали има определение на понятието,,ЖИВОТ,,.

Сигурно има, нали това правим откак свят светува - измисляме определения и нагаждаме Вселената към тях.

Странно защо някои хора са решили, че единствената възможна форма на живот в космоса сме ние и всичко трябва да прилича на нас ??? Това доста ми прилича на онзи "гениален титан на мисълта" дето се опитваше да съпоставя капацитета на човешкия мозък с хард дискове. Аман от тесногръди "учени' !!! Ама то и те не са виновни, като нямат пространствено мислене и са се ограничили само в рамките на познатото...

Защото с непознатото могат да се правят много странни екстраполации и то е част от т.нар "научна фантастика".

Колонизиранета на която и да е планета или луна от слънчевата система е точно толкова интересно колкото и колонизирането на Антрактида - пустиня която става само за изследователски цели. Живот извън слънчевата система в най-добрия случай на стотици светлинни години - контакта невъзможен. Май не е трудно да се осъзнае че това което имаме в ръцете си е повече от злато и е най-ценното нещо в цялата Вселена за нас - планетат оазис наречена Земя.

Абе то и в Саудитската пустиня е кофти и в Либийската е кофти ама копат. Защо ли? А за Антарктида има доста колонизаторски мераци. Прясна вода, руди, нефт...

Има, ама Антарктида е защитена от международни договори. Поне засега.

И къв ще го търсим на Луната? Просто за да кажем, че е колонизирана ли? Качиха се преди 40 години, видяха че няма нищо интересно и толкова.

няма значение, сега трябва да се пратят останалите 7 милиарда човека да се убедят от първа ръка.

Недей така, вече сме над седем милиарда, трябва да намерим начин да натирим идните поколения някъде, че тука ще стане гъчканица. Разходките до Луната са за тренировки и опит, все отнякъде трябва да се почне.

Преди 60 години се качиха, щот беше състезание при технологиите. А сега като се качат, ще копат Хелий 3 който е идеалното гориво за обикаляне из Слънчевата Система. Нали се сещаш, че тука кат намалеят ресурсите, ще трябва да си ги копаме отдругаде. Еми астероидите и луните на другите планети са идеални за минни колонии. Ей ти една причина, и то много официална и потвърдена от повечето учени за бъдещо колонизиране и експлоатиране на Луната.

"А сега като се качат..." - това да не е като от Горно Уйно да идеш до Долно такова? Хелият не беше ли инертен газ? Де го тоя газ на луната? А тука ресурсите не намаляват. Просто човечеството ги премества от рудниците на сметището или в океана. Като види зор ще си ги преработи обратно. Ако не нашия вид, то някой друг.

"Смята се, че Земята е единствената планета, на която съществува живот." - високомерно изказване, което звучи още по-глупаво ако е произнесено от учен. При наличието на неизброимо количество галактики с милиарди звезди във всяка една от тях, има достатъчно звездни (слънчеви) системи, в които да има планети с подходящи условия за живот. Дори не е необходимо човек да е учен, за да допусне, че има живот и на други планети... сигурно някои от тях и сега можем да ги видим със съвременните телескопи.

Само да те светна, че космически обекти НЕ-светещи със собствена светлина, се виждат доста трудно дори и със съвременните телескопи. Евентуално техните звезди ако са по-големички.

Естествено е да се смята така, защото никъде другаде все ощо не е открит живот! Когато открият някъде на дрга планета живот, тогава няма да се смята. Засега животът е уникално явление и може би така ще бъде. На Земята са открити микроорганизми на доста необичайни места, в доста екстремни условия и въпреки това все още никъде не е открито дори и едно елементарно вирусче.

Как да е открито, като ние сме посещавали точно три тела: Луната, Марс и Венера! Дори в нашата система сме изследвали по-малко от 1% от съществуващите обекти (планети, луни и астероиди)!

Животът е много повече от химия!

Философски погледнато - да много повече е. Прагматично погледнато - не! :)

Dobromir Dimitrow

Пробвай се да забъркаш живот от химични елементи! Никога няма да успееш! Учените не знаят какво е животът, нито как е възникнал. Рационализмът и материализмът понякога са бич за науката. Опитът за изясняване на материалистичен произход на живота, чрез еволюционната хипотеза се провали тотално!

Имайки предвид, че човека съществува от няколко десетки хиляди години, а евентуално най-близката обитаема планета ще е на милиони светлинни години (оптимистичен вариант) да не се надяваме. В близките хиляда години ако човечеството успее да стъпи на Марс и евентуално на някоя друга планета от Слънчевата система ще е повече от добре.

знаешли защо извънземните са се развили дотолкова, че да изминават тези големи разстояния до земята - защото си нямат евреи...

А вероятно и петрол...Така имат възможности и стимул да мислят мащабно, за разлика от нас.

Ти си ги виждал тези "високоразвити" извънземни, така ли? Те ли ти казаха, че си нямат евреи? Брей!!! Ти си много напред бе. Ако кажеш, че редовно си ходите и на гости...

ако няма дългосрочна и научно и икономически обоснована стратегия на човечеството за колонизиране на слънчевата система нищо няма да се получи-ще стане като ходенето на луната-без дългосрочни задачи и после 40год. пасуване.

Опитай с по-високо число. Например няколко стотина хиляди години. А семейството ни - хоминиди - от милиони, видът ни - примати - от още повече. Човечеството може и още догодина да стъпи на каквото си поиска в квартала. По-надалече е друг въпрос.

Човекът е човек откогато е започнал собственоръчно да променя природата ( за добро или за лошо ) в своя изгода. Това прави наистина само десетина хиляди години. Това, че Гагарин е космонавт, не значи, че и баба му е такава.

Dobromir Dimitrow

Еволюционната хипотеза в днешно време вече не се смята за много актуална.

"В близките хиляда години ако човечеството успее да стъпи на Марс и евентуално на някоя друга планета от Слънчевата система ще е повече от добре." Като се има предвид, че парният локомотив е изобретен преди по-малко от 300 години... не мисля, че прогнозата ти е доста песимистична, освен ако преди това не се стигне до 4-та световна война (която ще се води, както знаем от Айнщайн, с камъни и дървени тояги)