Коментари - Все повече признаци за вода на Марс | IT.dir.bg
назад

Все повече признаци за вода на Марс

Приборът DAN, който е монтиран на "Кюриосити", с придвижването на марсохода на НАСА по повърхността на Червената планета открива все повече признаци за наличие на вода в грунта.

Обратно в новината

Коментари - Все повече признаци за вода на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Специалистите от НАСА информираха на конференцията, че марсоходът "Кюриосити" отново е въведен в спящ режим заради проблем на софтуера. " Абе да не би малките зелени човечета да ръчкат нещо по софтуера на ровъра, а? Еййй, то ще се окаже че там има по-големи хакери от нашите на Земята!

напълно възможно е да е имало силен сблъсък с небесен обект, който да е нарушил гравитацията и атмосферата се е изпарила. след това от водата почти нищо няма да остане.

Какво значи "Нарушил Гравитацията"?

И какво значи "атмосферата се е изпарила"? Преди това течна ли е била или твърда?

Атмосферата не се е изпарила, ако трябва да сме точни, но поради липсата на магнитно поле слънчевият вятър може да я отнесе. Да, в този смисъл може да се е "изпарила". Магнитното поле предпазва атмосферата точно от такива въздействия на слънцето. А липсата на магнитно поле може да е резултат от сблъсък с някакво тяло, което е нарушило въртенето на ядрото на Марс. Кой знае...

А къде ще да е изчезнала тази вода? Марс започва да ми заприличва на Дюн - вода има, а е пустиня! Липсват само червеите, свободните може би се крият!

на дюн поне може да се диша, а и другите условия са различни. но кюросити май заседна в калта- да видим как ще продължи програмата.

Онегавон

На Дюн може да си диша! Но ми е чудно в тази атмосфера на Марс, как водата е текла? Ще да е било за кратко време! Би трябвало веднага да се изпари! Или заради ниските температури да се задържа повече!