Коментари - Оптично влакно гони скоростта на светлината | IT.dir.bg
назад

Оптично влакно гони скоростта на светлината

Изследователи от Университета на Саутхемптън в Англия са създали оптични влакна, които могат да прехвърлят данни с 99,7% от скоростта на светлината.

Обратно в новината

Коментари - Оптично влакно гони скоростта на светлината | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Затихване драги!!!!!

е това не е новина. Ако обаче влакното успее да настигне светлината обезателно напишете статия как е станало това. А докато чакате може да си смените преводачите и наемете консултанти, защото в статията има вопиющи глупости от технически характер.

ефирните скрити технологии предлагат прехвърляне на данни със скорост300 милиона пъти по-бързи от светлинната скорост!айнщайн е плагиат!98 процента от изучаваната наука е невярна на концептуално ниво!!!!!!!!!!!!!

И статията е неграмотна (леко), но и коментарите също. Изпуснали са само да кажат "99,7% от скоростта на светлината ВЪВ ВАКУУМ", иначе сравнението няма смисъл.

Как се движи по-бавно в стъкло, отколкото по въздух? Не беше ли константа тая скорост, а при стъклоплаването да изминава по дълги разстояния заради повече пречупване, а при въздухоплаването - по-малко пречупване, по-къси разстояния?

В различни среди скоростта на светлината е различна! Така или иначе са пропуснали да споменат че се гони скоростта във вакуум чрез промяна на средата иначе светлината няма как да се движи по-бавно :))

И накрая влакното прескача директно У бъдещето... Нанайси ефекта.

link Прочетете статията от тук. Написана е по-съвсем друг начин, нещата са много по-добре технически издържани и не биха предизвикали такива коментари като тези по-горе.

Освен заглавието, понякога е добре да се чете и статията. Особено преди да коментираш.

Абе кой ви превежда статиите бре.

"....със скорост от близо 10 терабайта в секунда, което се равнява на 73,7 терабита в секунда..." - Май просто така си ги пляскате нещата...

Не е далече от истината, не виждам какво толкова се тръшкаш: 1 терабит = 0.125 терабайта 73.7 терабита = 9.2125 терабайта

По лесно е 1 байт= 8 бита 10 ТБайта = 80 Тбита

"10 терабайта в секунда, което се равнява на 73,7 терабита в секунда" ХАХАХА... журналисти.

КОГАТИ СИ ТЪПАНАР ТО ЕЗАДЪЛГО!!!!

Тъй като имаш серийно предаване на данни, а не паралелно, скоростта се измерва в битове за секунда. Все едно е да кажеш дай един литър сирене.

Алооо, прочетете първо за старите влакна и тогава пишете "едва 3.5 dB".