Коментари - Учени откриха две планети, подобни на Земята | IT.dir.bg
назад

Учени откриха две планети, подобни на Земята

Астрономи от НАСА определиха като най-приличащи на Земята две планети, които се намират в орбитата на слънцето Кеплер-62.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха две планети, подобни на Земята | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

тази новина се връзва с предната, сега ми стана ясно защо Русия изтрелва комсически кораб с животни - искат да заселят на тези планети живот :)

Ето така в игри и раздумки научнофантастични ония гадове електричарите ще ни вдигнат тока пак и няма да можем да го осмислим . Задавате ли си въпросът защо не се дава голям тласък на електроуреди , машини , автомобили със соларно захранване ? Някои гадини много искат да пускат гадни фактури с още по - гадно ДДС .

Кво сме намерили? Гледаме сенки на планети, събития които са се случили преди 600 години. Нали на толкова е отдалечено всичко това? А в момента какво е и какво се случва НЯМА КАК ДА СЕ ЗНАЕ! :D

Така е - пространството е огромно и можем само да видим миналото на планетите, което при нас е настояще. Малко е объркващо и е е все едно гледаш филм. Това, което виждаме е проекция на това, което се е случило преди 600 години, защото светлината е пътувала толкова от там до нас (да обясня за да не се чуди някой, макар, че едва ли има човек, който ще чете тази статия без да е запознат с това).

90% от коментиращите в раздел Наука са запознати с материята (от обща култура) на ниво 5 клас.

Намерихме ги. Жалко за тях. Е и сега ше и разкажим играта.

И да открият същата планета като Земята и да има със сигурност интелигентен живот на нея, нас това какво ни топли като това са огромни и непосилни за хората разстояния (600 светлинни години). Смятам че и 1 светлинна година е много много.

"Топли" ни, това, че науката се развива. Ако не ни топлеше никакъв прогрес, да сме си останали в пещерите. Че как да повярва човек от каменната ера, че може да си запали огън когато иска, в место да чака да падне светкавица и да запали някое дърво.

Мисля, че 1 св.година може да със сегашната техника да се премине за около 36000 години. Сметката ми е, че ако светлината се движи с 300 000км в СЕКУНДА, то за 1 година ще измине 9 460 800 000 000 км. Мисля, че космическите ни апарати се движат с 30 000км в ЧАС т.е. за една година ще измине 262 800 000км т.е. като разделим едното на другото се получава 36000. Трета космическа май беше 16-17км в секунда, което означава, че 1св.година ще прелетим за 17-18хил години ако се движим с тази скорост.

Вояджър 1 се движи с 17 км/с, което е над 60 хиляди км/ч. Но рекордьора е Хелиос 2, изстрелян през 76-та КЪМ Слънцето. Достига скорост от 70 км/с което е 252 хиляди км/с.

Е, поне може да се опитаме да си комуникираме с разни предаватели и приемници. Не че пак няма да отнеме много време, но ще е доста по-бързо от пилотиран космически кораб.

А там има ли къде да си паркирам ГОЛФЕТО?

А дали тези планети не приличат и на Марс? Защото от голямо разстояние приликата на Марс и Земята е голяма а иначе приликите с флората и фауната клонят към нула!

само клонят или са равни на нула. щото дотук ровърите никаква флора и фауна не са открили на марс.

Кога ще тръгнат корабите за натам? Живо се интересувам дали продават вече билети!

Възможно е тая планета вече да я няма поради някаква причина.Това което виждат сега с тия планети се е случило преди 6 века там.

Всъщност е от преди 12 века - разстоянието до Каплер 62 е около 1200 светлинни години. Но Земята не се е изменила особено много за последните 4-5000 години примено.

ако някой е бил на земята преди 5 000год. и се върне сега доста ще се изненада от промените по повърхността- точно през това време е най- активната дейност на човечеството.

Струва ми се, че през няколко месеца съобщават за "открити" планети в този район...а реално съобщават за едни и същи планети. Ако проследим хронологията в този район би трябвало да има около 10 планети подобни на Земята... Всичко е за пари и за финансиране на измислените им наблюдения...

Ти си невероятен тъпанар!!! Слушай си чалгата и не се опитвай да разбираш.

А каква интелЕгенция блика от теб само...

В кой район? Нали не си мислиш, че всички планети с името Kepler, се намират около една и съща звезда на име Кеплер ?

> ...сянката, която оставят върху своето слънце... Език мой, враг мой.

Ми то и моята котка като мине вечер през хола оставя сянка върху крушката. Тия журналя направо къртят с тия преводи:)

Не коментирам,а питам - къде са предишните няколко коментара?