Коментари - Apple вървяла по стъпките на Nokia | IT.dir.bg
назад

Apple вървяла по стъпките на Nokia

Шефът на Apple Тим Кук заяви по-рано тази седмица, че компанията няма да прави компромис с пускането на смартфони с голям диагонал на екрана. Анализатор от BGR.com направи аналогия с позицията на ръководството на Nokia от 2007 г., когато тогавашният лидер на пазара за телефони считаше, че тенденцията към по-големи дисплеи не го касае и приходите му няма да пострадат.

Обратно в новината

Коментари - Apple вървяла по стъпките на Nokia | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БРАВО ТОВА Е МЪДРО!

Нокия не самос е опитваха да убедят хората, че няма нужда от големи екрани но няма нужда и от тъч панели! Пуснаха N95 с двуядрен процесор и не можаха да се оправят с консумацията и започнаха да циврят че нямало смисъл от дву и повече ядрени процесори! Даже бяха направили сравнение че техния с едно ядро бил като другите с много ядра даже ако не и по-добър! Нокиа също имаха много уникални неща и бяха едва ли не безсмъртни но си умряха. И това оачква всяка една компания която се самозабравя. Следващия хит ще бъде смартфон с Убунту. Абсолютен факт.

Искам да покажеш на всички желаещи как новия Галакси С4 върви БЕЗ лаг с инсталирани над 25 приложения. В андроид форума се жалват от това доста - всеки може да си го отвори и прочете. Толкова за оптимизацията на ОС-а на Гугъл. Но интересното е, че не си взимат поука ами си е все така лагав.

Дреме ми на инча :)Докато мога да се свържа с някои приятел и да жулнем по някоя бира с колкото си искат големи екрани да ги правят :)

Една друга хамериканска фирма пък твърдеше, че при фотоапаратите лентата си е лента, ама къде е сега? Той, пазара, си знае работата! Само да се изчака...

Пазарите знаят най добре от 700$ за акция до под 390$ за 6 месеца има защо. Сега за 2-3 дни се покачиха на 417. Защо ли така? Вече има конкуренция цените падат маржините също от там и печалбите, потребителите имат избор в по-широк ценови диапазон и много по голямо разнообразие. Apple ще трябва да се адаптира и да свърши доста работа за да запази своята позиция като процент от пазара, това включва запазване на талантите в компанията пускани на нови продукни иновации......

Само не мога да рАзбера, що го пишете Айпъл????????? Кой ви каза , че се произнася така???? Или е нещо като БлЯк Сабат? Бедни душици! Преберете се по родните си места и спасете нормалните ота!

Трябва да го пишат Епъл.Верно е че така губят А-то, но какво да се прави особености на езика.

произнася се апъл

по-скоро като Бляк е :)

Каква е тая битка за големи екрани? Дайте да ги направим по 10" и да си ги носим в чанти през рамо телефоните като в началото на безжичните телефони с куфари.

Хайде сега да се сетим колко пъти Ейпъл бяха пред фалит? И някой спомня ли си кой ги спасяваше? А някой спомня ли си причините? Може и да са най-голямата корпорация в света, но нека не се забравят фактите!

Тим Кук и мъдрост - това са две несъвместими неща. След смъртта на Стив Джобс се видя, че незаменими хора все пак има.

Не съм фен на батко Стиви, даже напротив, но си прав. Стив Джобс беше смел новатор, перфектен търговец, манипулатор и блестящ шоумен. Без него Епъл е просто една пирамида.

Що да е пирамида бе... дори ще раздават дивиденти на притежателите на акции... ама май чак 2015 :-)

Епъл са си Епъл и който е разбрал какво им е предимството пред всички останали никога няма да премине към неепълски устройства. А основната причина Епъл да бъдат ненадминатинот т.нар. Конкуренти се нарича iTunes. Едва ли скоро някой друг ще успее да създаде толкова богата и защитена екосистема и да ползва екслузивно договорени права с всички звукозаписни и филмови компании. В БГ дебилите не го схващат тва щото те и без тва нийога нямажда си платят за нещо, което когат да си дръпнат от някой торент. Нали тва им е основния довод за "предимството" на Андроид - повечето неща там били безплатни, пък че не работят и са незащитени няма никакво значение;)

Още един дърдорко дето стои в къщи. Кажи ми моето момче какъв продукт на епъл имаш, айди.

iMac, iPod Nano (6th Generation), iMac 27" (mid 2011), iPhone 4s, iPad 4. Задоволих ли перверзното ти любопитство, Дивако? ;)

Ти да не мислиш, че американците, които са едни от най-големите пирати ползват масово iTunes!?! Мога да ти кажа, че предпочитат Amazon за музика и Netflix за филми. Напиши в Google "iTunes hack" и тогава ми говори колко е защитена системата.

Ами имайки предвид, че съм живял немалко време в Америка смело мога да кажа, че масово ползват iTunes. От къде мислиш, че са дошли 40 млрд. долара приход през последното тримесечие от свалени приложения, музика и филми през iTunes?

А - добро утро ! Това от няколксо месеца го коментираме и разни кисели i-зомбита плюеха, че нищо не сме разбирали - сега е официално ! Естествено, че вървят по пътя на нокия - не само зарази екрана, заради нереално високите цени на продуктите си, които вече не се купуват, защото остаряха - и като дизайн, и като софтуер и като възможности ! А в същото време мениджърите си взимат огромните заплати и премии, а сервизните им центрове не са с повече персонал, за да поемат милионите дефекти по софтуер и хардуер на новите им смартфони, откъдето идва и недоволството на клиентите ! Точно като при нокия !

Само не разбрах по какво съдите, че продуктите не се купуват? От последните тримесечни резултати се вижда ръст и на ipad, и на iphone. Някаква вътрешна информация ли имате или само си пишете да минава времето?

Те не съдят, а само хейтват. Все пак сме в БГ.

По-добре оптимизирани устройства от Apple към SW/HW няма!!! Колкото и да се пънат конкурентите им - до момента са = 0,001. Да не забряваме ,че андроида е и най-лакомата операционна система - и не случайно им се налага да пускат с всяка актуализация на SW и още десет ядра и 50GB оперативна памет :-) Най-лошото е, че Масовият потребител чете само харектеристиките и ... плаща :-)

Ти да не си Алекс Николов от по-долу мнението. Щото май ти/вие говорите, тоест имате еднакъв стил на изразяване. Та, искам да ти кажа, както на колегата Николов, че сте мнооого зелени и от комповете не ставате по цял ден. Щото немате кинти. Едно е да го четеш, друго е да го имаш в ръката и да го тестваш. Аз имам всичко що е епъл, андроид, линукс, уиндолс т.н. щото това ми е работата. Така, че прочитайки нещо си из нетя, не те прави шперц. Ясно!

Опаа, нова операционна система се е появила и съм я пропуснал? Кажи ми какво е предимството да имаш прозорец с кукли (Window Dolls/ Уиндолс) пред Линукс, Андроид и Windows или iOS?

Нищо такова нямаш. Ако имаше и беше компетентен, колкото твърдиш щеше да си обективен. Но ти не си, дори пред себе си. Всяка система има своите предимства и недостатъци. Но при теб понятието система не се връзва. Всичко ти е на парче в съзнанието. А и явно не уважаваш така наречените стандарти. Линукс може и да е прекрасен за "мрежочовъркащи", но не е баба ти, например. Windows-Microsoft е нещо като упражнение по бази данни. Не е лошо, но за хора предимно от администрация, ако можем вда обобщим. Apple-Mac OS е предимно за хора с творчески заложби. И така нататък. Всичко е ОК. Единствено не разбирам защо е тази агресия към Apple!? Защо няма такава към BMW например? Отговор: клишета в съзнанието на българина, който не е виждал почти нищо и не може да сравнява и да бъде истински обективен. Имам и PC и MAC. Но на PC сядам много по-рядко отколкото на MAC-а. Общо взето събира прах.

едно е сигурно...излезе ли с поне 4.5 инча екран новият модел iPhone, ще задмине по продажби samsung, дори да няма същите набичкани екстри

Понеже до оня ден големите дисплеи бяха оплювани от феновете на айфон :)

Нокия не закъсаха поради липсата на телефон с голям екран, а поради липсата на адикватна поддръжка на управление на телефона с пръсти. Симбиан с години не можаха да го пригодят за подобен род управление.

Продукти на ЕПЪЛ си купуват хора които 1. Имат пари и не разбират нищо от информатика. 2. Да са по-различни от другите, изразяващи тенденцията ВИЖТЕ МЕ КОЙ СЪМ И АЗ РАЗБИРАМ. 3. Снобари грозни и тъпи да могат да свалят гаджета. 4. Хора които не ги интересува сигурността на личните данни.

Това ти изказване, доказва точно обратното, че нищо не разбираш от SW и HW. Особено т.4 Вземи прочети малко повече и после говори каквото ти падне. Понеже българите сме завистливи хора, за нас винаги хората, които могат да си позволят нещо скъпо - ще са тъпанари!

Селски, разликата между айфоня и висок клас Самсунг е 50 $. Дотук със смешното ви самочувствие, че само айфоня е скъп смартфон.Комплексари и чалгари са абсолютно всички собственици на алуминиеви сапунерки

Първо на мен това ми е работата, инженер по информатична сигурност, работя в чужбина, за заплащане - ще те боли главата. Та, като си толкоз спец по епъл-а отговори си сам на КОЕ ЧИСЛО ОТ МЕСЕЦА ИДВАТ АКТУАЛИЗАЦИИТЕ на епъл продуктите и КОГА СЕ ПУБЛИКУВАТ - СЛЕД КАТО АКТУАЛИЗИРАШ ИЛИ ПРЕДИ ДА АКТУАЛИЗИРАШ и повече не пиши глупости, че си мнооооого зелен баце.

5.Хора които искат джаджата да работи без да се интересуват какво има вътре в нея. Разбирач, дай и други отговори, че мен ме няма в тези.

Искаш да кажеш, че всички които не си взимат различни от iPhone телефони разбират от информатика.

jizast

Вече са измислили смартфон с голям екран. iPad отдавна е пуснат на пазара. Не виждам какво се пънат всички, Samshit има още много да наваксват докато направят самртфон с толкова голям дисплей.

Искам да те видя как на улицата ще говориш с iPad. Сигурно ще представляваш голяма смешка, Apple-фен.

в Бостън видях едно негро да говори с iPad. Гледката е потресаваща, вервай ми.

Първо да кажа, че не съм фен на ябълката. С айпад може да се говори, както и с Галкси Таб също, но със хенс фрее. Проблема е, че много бавно се вдига, когато ти позвъни някой, защото докато наредиш слушалките в устройството и в ухото си, докато вдигнеш е минало поне минута. :-)

Как няма да говоря. И с iPod ще говоря ако трябва. Но никога няма да си купя боклук от друга фирма, ако ще да бие по всички показатели iPhone. Защото това е невъзможно. Никой не може да бие комбинацията алуминий+стъкло! НИКОЙ! И да знаете, аз не съм фен на Apple. Просто никой не е произвеждал и няма да произведе по-добър апарат от iPhone. И да кажа, не съм фен на ябълката, прозто разсаждавам нормално

Тия говорещи с айпад правят N-cage да изглежда като напълно нормален телефон.

Накрая всички ще разберат, че Ябълката вече е ядена веднъж.

Споко, ще пуснат смартфон с голям екран. Ако не тази година, то догодина.

наистина е по пътя на нокия, бавно западане

Като неможеш да се включив в надпреварата и не си конкурентен започваш да си измисляш причини да покажеш,че тази игра не е твоята!

Тяхната стратегия няма нищо общо с това да изкарват тухли и техните основни клиенти не намират нужда в това... само някви шано анализатори и специалисти... спекуланти :) Трябва да си много ограничен за да си мислиш, че компания с милиарди работен капитал и десетки милиарди печалби всяко тримесечие неможе нещо което SAMSUNG може :)

Еми не съм много тъп и ограничен, но смятам че не може повече. Факт-маковете никога не са и няма да минат 6% бариера с това магарешко ограничаване. И това не е от вчера. Както фактът, че Нокия винаги са си били боклуци с голяма фен база.

И сигурно някак си от епъл са доволни от факта, че за първи път от толкова години им паднаха драстично и продажбите и печалбите ? Очевидно потъват - защото пускат скъпи продукти с много ограничения и бъгав софтуер, а конкуренцията ги удря в земята с много по-бързи смартфони, без тъпите софтуерни ограничения и на малко по-добра цена ! Явно имаш акции епъл, та си толкова загрижен за тях - ако нямаш, значи си комплексар - намери си живот, от епъл нито те знаят нито им пука за теб !