Коментари - 10 технологии, които ще променят света | IT.dir.bg
назад

10 технологии, които ще променят света

Масачузетският технологичен институт (MIT) публикува списък с десет революционни технологии, които са готови за внедряване и имат потенциал да променят живота на хората.

Обратно в новината

Коментари - 10 технологии, които ще променят света | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Очевидно се дават превес и перспектива на науката, образованието и просветеността. Това е бъдещето.

ако се спрат воените! само в балгария тржбва да се насарчават. да минем през военна , касно е? н *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Идва такова робство, каквото не сме сънували и в най-големите си кошмари!

Футуриста, успокой се; Това е поредната пропаганда, сега е модерно непрекъснато да се обещават революционни постижения. А съвсем скоро, най-големите робовладелци на нашето време ще си изгубят властта.

Момчета (или момичета) взимайте си хапчетата редовно!

Розови сънища в си бемол. Материалното развитие вече стигна нивото на насищане. Разни бозаещи от държавния бюджет фирми и институти мечтаят да не пресъхва финансирането и пак се подреждат около Швейцарската маса. Но времето свърши дами и господа, хората вече нямат интерес към материалното, тези приказчици, които публикувате мястото им беше преди 20 години. Сега никой не го интересува дали влака ще е на колела или магнитни възглавници, или изобщо ще има влак. Тази епоха СВЪРШИ. Идва времето когато със силата на мисълта ще посещаваме различни точки от вселената.

Вярно ли? Предлагам ти, преди да си тръгнал да странстваш из Вселената със силата на мисълта си да ми прехвърлиш апартамента и колата си, които за такъв духовно израснал човек като теб е ясно, че ще са му ненужни

Той говори за нови хоризонти, които ще се открият пред човечеството. Науката вече постепенно започва да се насочва натам, отчитайки факта, че познаваме само една част от реалността... А иначе до материалното, не трябва да се игнорира съвсем, но не трябва и да се пресилва. А точно това става в съвременния свят - създават се все по-безсмислени материални блага.

материалист, на Тъпира кучето е по-умно от тебе.

Освен това Елвис е жив! И какво друго ти казаха извънземните...

absoliutno viarno, tova e budeshtata komunikacia mejdu horata, 4rez obshtoto suznanie

Това за супермрежата е измислено още от Тесла. Ама ей го на, цял век по-късно - нищо.

Никола Тесла е гения на променливия ток, Томас Алва Едисон е неуспелия създател на постоянно токова мрежа, защото е изисквала голямо сечение на кабелите. Сега се опитват да наложат високоволтови постоянно токови далекопроводи, за които са нужни тези прекъсвачи. Само че не казват, че ще трябва да го направят променлив, да вдигнат напрежението, да го изправят и тогава по далекопроводите, после пак на променливо, понижаване на напрежението и пак изправяне ако е необходимо за консуматора. Т.е. пак сме в ръцете на монопола, пак ние ще платим всичко още веднъж.

А минусите на технологиите, които ще унищожат планетата и свободата на личността,в коя графа се поставят

Смесица от истина и пресилена информация. Тези импланти памет например са неосъществими на днешното ниво, защото никой все още не знае как точно се съхраняват спомени. А ДНК-структурите все още подлежат само на частично разбиране.

Много знаеш ти какви работещи прототипи има в МИТ или DARPA :)

То за прототипи ако говорим, всичко може да се напише... Всяка година се пускат едни и същи статии, леко променени, за нещо което било само на крачка от осъществяване.