Коментари - Китай измести САЩ и e лидер по продажба на PC-та | IT.dir.bg
назад

Китай измести САЩ и e лидер по продажба на PC-та

Китай за пръв път детронира САЩ като най-голям пазар на настолни компютри, става ясно от изследване на маркетинговия институт IHS iSuppli. Продажбите на PC-та в Китай през 2012 г. са достигнали 69 млн. броя, срещу "едва" 66 млн. в САЩ.

Обратно в новината

Коментари - Китай измести САЩ и e лидер по продажба на PC-та | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

кат се насираш обаче от цифрите и ти хвърчат вегеплюнки малко се сопри де...20 000 000 000 още не сме на земята ...или ти четеш с кока кола и пуканки и мозъкът ти се излъсква??тогава може може...))))хи хи смешник нещастен

..и тов а е само началото мой черний брате...))))

САЩ навремето се опитаха да направят "демократични" промени с "протестите" на Тянънмън, но китайците "НЕДЕМОКРАТИЧНО" им показаха среден пръст и сега са водеща икономика в света, а не кош за душевни отпадаци като България, Румъния и др. колонии на ЛЮБИМИТЕ ни американци.

Цял свят се напъва да емигрира в китай..., а забравих и в съвецкия съюз тоже.

НЕ СЕ ПРИТЕСНЯВАЙ И ТОЗИ МОМЕНТ ЩЕ ДОЙДЕ.ДОКАТО ИМА ТАКИВА КАТО ТЕБ В БГ НЯМА ДА ИМА ПРОМЯНА.

говорим за социализм, говорим за Швеция, Норвегия, Канада. Е това е социализм, а не Северна Корея.

за продажбите, в САЩ същите китайски компьютери, малко от американски. И няма защо да говорим за глава от население. Представете малка держава, има такива в Европа, с 4 човека например, и всеки си има компьютер, и какава е тази статистика. Статистика е продажна наука, да и не наука изобщо, защото много политизирана.

Понеже китайците не са продажни като нас и градят държавност. Чуждите компании, които произвеждат там за изност имат квота за страната, цените на които стоки са 1/2 или 1/3 от стойността, на която се изнася за външни пазари. За това говорим за повишен интерес към стоките. Китай за разлика от стара Европа в момента е развиващ се пазар. Всички компании изнесоха производствата си там, защото пазара е необятен, като включиш и околните азиатски държави. Пакистан, Индия,Индонезия, Виатнам е 15 икономика в света. и прочие и прочие. Бедна ми стара Европо и нещастни ми българино с философска насоченост за общи приказки. Недейте гледа абсолютните доходи само, а относителната покупателна способност на доходите в дадена държава. Китайците са си вързали гащите. В китай си го произвеждат и си продават на адекватни цени. За тях си. У нас ни дерат кожата на цени отдавна на нивото на средните европейски, но с 10 пъти по-малка покупателна способност на населението.

Напротив - марковата електроника в Китай дори много често е по-скъпа отколкото в държавите от където са компаниите поръчители - САЩ и Тайван. Ей така си плямпате щуротии без да си имате реална представа за нещата.

Плямпам каквото съм видял по ТВ. Ако мен са ме излъгали, значи и аз лъжа. Това за квотите за вътрешния пазар съм го запомнил добре. В Китай не съм ходил, но това за относителността в покупателната способност на доходите е бсолютно вярно. И в Ирак живееха с 6 долара месечно. Сега да не са по-щастливи?

о, луди са. 2 милиарда след четвърт век бесни напъни докарват покупателната способност на 200 милиона дет са в бесна криза.

МОМЧЕТА НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ КИТАЙ И ВЕЧЕ НОМЕР ЕДНО В ИКОНОМИЧЕСКИ ПЛАН. А КАТО ГЛЕДАМ СКОРО ЩЕ БЪДЕ И КАТО КАЧЕСТВО НА ЖИВОТ. ЩАМ МОРИХУАНСКИТЕ ЩАТИ СА СТИГНАЛИ ДО ТАМ ДА ТЕГЛЯТ ЗАЕМ ОТ ГНИЛИЯ КОМУНИСТИЧЕСКИ КИТАЙ В РАЗМЕР НА 4 ТРИЛИОНА ДОЛАРЕС .... РАБОТАТА Е ЯСНА. ЗА СВЕДЕНИЕ САМО ЗА МИНАЛАТА ГОДИНА КИТАЙ ИНВЕСТИРА В ИНФРАСТРУКТУРНИ ПРОЕКТИ 8 ТРИЛИОНА ДОЛАРА ...... НЯМА ДРУГА ДЪРЖАВА С ТАКИВА ВЪЗМОЖНОСТИ. ИЗВОДИТЕ СИ ГИ ПРАВЕТЕ САМИ ..... АКО МОЖЕТЕ ДЕ.

според ООН: БВП/човек: България $ 7 187 Китай $ 5 439 Ливан, Чили, Мексико, Панама са с по-високи да не говорим примерно за ю. корея и сингапур! кво само за китай ми ревете тук бил доказателство за победата на комунизма?! :)) милиони китайци работят за по $100-200 на месец за американски корпорации :))) е тва е комунизъм единственото качество на китай е количеството айде стига че ми писна от идиотии

Доскоро като чуех за статистика давах пример с култовата творба "За вредата от краставиците". Но скоро ми попадна още по-велик успех на статистиката: На 13 000 човека един убива човек. На 50 000 гризли една убива човек. Къде, къде по-безопасно е да срещнеш мечка гризли, отколкото човек. Тук си позволявам да добавя нещо от себе си: Тиранозавър рекс не е убил нито един човек. Ако срещнеш този френдли хищник, е абсолютно безопасно да му измиеш зъбите. Туй, че много важно е, кой как смята БВП -то.

Ами всеки може да види какво могат да постигнат китайците в условията на пълна пазарна свобода - Maкау е трети с 77,079 долара , Сингапур е на четвърто място в света по БВП с около 60 000 долара на човек , а Хонгконг са мисля на шесто място с около 50 000 долара на човек годишно. Точните данни ги има в нета. След Макау и Сингапур са държави като Норвегия , Швейцария , Кувейт ... та дотук с победилия комунизъм в Китай ;-)

Всички, които искат да знаят какво става при "лошите комуняги" съветвам да вземат самолета и да отидат на място ! Ако им дадат американски визи могат да отскочат и до новия ни "голям брат" и да сравнят ?! Нали искахте демокрация ? Имате я - с гарнитура от още нещо - криза ! Упс: тук май беше виновна "тройната" !

да не би с дребното си мозъче да се опитваш да докажеш че ако отидат в китай и в щатите хората ще видят с очите си че в китай е по-добре :)))))))))))))) + това ръста в китай започна когато допуснаха гадните капиталистически корпорации да работят в страната им комунизма си отиде комунистическата пропаганда - НЕ :)))

Аз пък съветвам ти дахванеш самолета и да видиш истинския Китай ... не тоя дето гледаш на снимките от Шанхай :-) Всъщност от Пекин може и да не видиш много , защото един такъв мръснокафяв смог покрива града през едни 90% от времето. В останалите мигове фотографите не смогват да го нащракат за картичките по медиите ... Непосредствено в уличките зад небостъргачите може да видиш истинския Китай който е реалност за над милиард души. Хигиената в която живеят е предполагам на нивото на Лондон от първата половина на 19 век. До селския Китай дори няма да те засилвам да пътуваш .Има там едни 100 милиона които са средна класа , но са малък процент от всичките. Та някой хора сме ходили и то не само от лъскавия хотел до изложението или панаира , и после с Маглев ( впрочем дело на Сименс) обратно на летището , а вечер да ни водят на "традиционно фолклорно представление" . Това е резерват. Истинският Китай много ми харесва , но е далеч от лъскавите картинки.

недей да съветваш батко си "как се майсторят деца: :))) Просто, защото там накъдето си тръгнал аз от там се връщам ! И съм бил в Китай на места, които и не можеш да си представиш и то тогава, когато вероятно си бил в невръстна възраст. Просто това ми беше работата, та досега - да знам, мисля, разбирам и анализирам "истинския" Китай ! И не споменавай китайския "Маглев" и Сименс - аз съм го измислил :))) Да не почвам да питам какво знаеш - колко години продължи китайската "сага". защо почна и защо още не е реализирана ! Все бързате това младите - като "пуленце" пред майка си ! (пуленце е малко магаренце ) :))) Успех и порасни пък тогава !

А бил ли си в Китай? Явно не сме били на едно и също място! Важното е че вече са подобре от нас!

шъ отскочат в шестък...те до село вече не могат да отскачат ти за Китай им приказваш...тях ги глей на тикварсите магистрали с каруците съвсем скоро...))) това мазохизма за съжаление

"Бедните" китайци дето работели само за една паница ориз на ден. Откъде пари за компютри :) Че и смартфони си купуват? И Таблети? Нали уж бяха по-бедни и от българите ?

Хайде малко мислене, поне малко математика. 1,5 милиарда китайци срещу 70 милиона ПК. Ако не можеш да сметнеш, върни се в началното училище.

+ това може да си купиш ПК и за $100

Ами вероятно можеш но пък Китай е и най-големия пазар за луксозни автомобили. И тях ли ги взимат за по 100$