Коментари - Нова надежда за подходяща за живот вода на Марс | IT.dir.bg
назад

Нова надежда за подходяща за живот вода на Марс

Учени откриха на дъното на канадска мина джобове с вода на най-малко 1,5 милиарда години, която може да съдържа праисторически микроби, чиито наследници още са живи. Находката подхранва надежди подходяща за живот вода да е запазена под повърхността на Марс.

Обратно в новината

Коментари - Нова надежда за подходяща за живот вода на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така , така...Криете значи някаква вода над 1.5 милиарда , а сметката ни не я плащате...Ей сега ще ви изпратим фактура за тая вода - и за питейна , и за отпадна...А , щяхме да забравим - и за газирана...

1.5 млрд или 2.7млрд години - човек е плюнка, която си губи краткия живот да се бори за пари и власт. Дано да дойдат по-добри времена...

На Марс няма атмосфера. А във вакум водата закипява и се изпарява. Така, че на повърхността на Марс ще има вода през крив макарон.

Е, че е рехавичка, такава си е атмосферата, ама не е като хич да няма. Все пак на Марс има чести пясъчни бури и то доста сериозни. А те си искат вятър. А той си иска атмосфера. А тя си иска признание.

Кой те излъга за липсата на атмосфера там? Дори на луната има атмосфера. Тънка и разредена, ама е там. Единствените места където няма атмосфера са астероидите.

Докато намерят живот на Марс, на Земята няма да остане такъв.

то нема живот на земята, та на марс.