Коментари - Съосновател на Pirate Bay ще става евродепутат | IT.dir.bg
назад

Съосновател на Pirate Bay ще става евродепутат

Съоснователят на торент-портала The Pirate Bay Петер Сунде възнамерява през 2014 г. да се кандидатира за евродепутат като представител на Пиратската партия на Финландия.

Обратно в новината

Коментари - Съосновател на Pirate Bay ще става евродепутат | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Аз гледах Хари Потър последната серия в кино арена до 50-тата минута и излезнах от киното. Просто не издържах на простотията. Кой ще ми върне парите и ще ми плати загубеното време ? Кой ? Кой ?

... ще се бори за узаконяване на некомерсиалното разпространение на файлове и преосмисляне на концепцията за авторско право. .. Значи така - прави се сайт, чрез който се разпространяват НЕкомерсиално файловете и целия сайт е пълен с реклами - това ли е преосмислянето на авторското право?!?!?!

Само да го барна този боклук ще му покажа, кое е законно и кое не е законно. Аз произвеждам продукти, които се разпространяват по тракерите, плащам заплати на хората да ги произвеждат, а такива боклуци като този плащат на студентчета да ми крадът труда и да го публикувата на техните тракери, след което той печели милиони на месец от реклама. Как ще се почувствате ако утре шева ви каже че няма пари за заплати, защото някакъв си евро депотат раздава труда ви без пари на всички, за да печели той от реклама. Само да дойде в БГ ще види Бонсови поляни отблизо.

Като гледам продължават да правят все по-скъпо бюджетни продукции, а и Бил Гейтс не е обеднял, дори е на първо място. Така че не пиши глупости. При това ти най-вероятно произвеждаш само ла. И не се прави на шефче бе мишок

Аха, "шефа като каже няма пари за заплати". Ясно, плащаш жълти стотинки на хората които работят а ти си пълниш джобовете с милиони. И си тръгнал да съдиш другите.

пича не казва, че е нормално да се краде, а само, че лобитата преминават всякакви нормални граници, за да защитят печалбата си, без да отдават дължимото на авторите, което вероятно правиш и ти, поддържайки ниски заплати на тези, които реално създават продуктите, които продаваш...

Мишка не мишка, плащам си данъците и давам работа на 28 човека! Относно печалбите - и на представа си нямате колко разходи има и всеки служител си мисли, че само си клатя краката и прибирам тлъсти суми, ама като му дам проект по продукт да го ръководи изцяло и като види за какво иде реч му става ясно че писането на кода е на малката част от нещата. Колко им плащам, но хората не мога да споделя, но през кризата нямаше нито съкрътени, нито намалени заплати и дори им коригирах парите спрямо инфлацията, както и липсата на текучество говори дали са доволни хората. А крадец като иска да разбива картели и монополи защо не се захване с енергетика, петрол, лекарства, банки, храни, авлкохол или цигари - защото няма как да открадне една цистерна бензи и да раздава бензина без пари и да печели от рекламата и защото ще изчезне на секундата. Всеки трябва да си получава парите, които е изработил с главата си, а това дали са милиони или стотинки е въпрос на личен избор - който не му харесва и се чувства подценен е свободен сам да си направи бизнес и да докаже, че го бива, ама не такива като вас само реват, че някой ги експлоатирал и ставал милионер на ваш гръб. Мислете върху това когато следващият път свалите нещо от тракера и така крадете от производителя и давате същите пари на собственика на тракера, чрез рекламодателите на тракера.

продължаваш да пишеш глупости. няма място за сравнение на цистерна с бензин със софтуера понеже цистерната се изчерпва и край това е докато софтуера можеш да си го размножаваш колкото си искаш

И сега си имате свободен ютюб! Що се тъпкате да гледате многомилионните холивудски"бози"? Гледайте си безплатните аматьорски изпълнения. Ама е по гот да краднеш, вижте колко сме свободни и яки, нали. Само че трябва да осъзнаете, че Вашата свбода свършва там, където започва свободатана другите. След като някой е разбрал да продава и разпространява продуктите, които е създал по този начин трябва да се уважава решението му. Има достатъчно много продукти разпространявани легално и безплатно, така че не е нуно да се краде.

Евала, мен! Достоен последовател на Симо Хаюха си! Бих гласувал за теб! Среден за търгашите!

С две ръце бих гласувал да има повече такива хора в Европейският парламент ! Девизът е простичък : We fight authority, we glorify free will ! Стига са ни драли кожата разни самодоволни холивудски монополисти !

Да, хубаво е да гледаш филми за милиони долари, особено ако ги гледаш безплатно.

Blake

Ми да вземат да ги правят по-евтини филмите! Напоследък има надпревара кой по-скъп и по-тъп филм ще направи. Едно време Star Wars 4 е направен почти без пари, но е класика отвсякъде и почти не отстъпва на съвременните еквиваленти като спец. ефекти, които са стотици и хиляди пъти по-скъпи.

Мда, още повече че филмите си избиват парите с кинопрожекциите които няма как да бъдат "пиратствани". Именно оттам идва по-големия процент печалба. Там разни двд-та, играчки и т.н. пак носят голяма печалба, но като процент е доста под горното.

Ами не им гледай филмите, за да не те дерат. Гледай "Козела", "Подслон" или някоя друга финансирана с твоите пари тъпня.