Коментари - Apple има най-много фанатични потребители | IT.dir.bg
назад

Apple има най-много фанатични потребители

Технологичният гигант Apple разполага с най-много фанатично отдадени на марката потребители, установи глобално проучване на Forrester.

Обратно в новината

Коментари - Apple има най-много фанатични потребители | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както всеки балон и APPLE скоро ще се спука Можеш да лъжеш малко хора дълго време Можеш да лъжеш много хора за кратко време. Но не можеш да лъжеш много хора за дълго време. (свободна перифраза на Линкълн )

Много ги разбираш нещата, ей

ми ето те хората си го казват Apple=зомби, после ай-юзерите да не се сърдят като ги наричат ай-зомбита :)

Ик кои хора си го казват. Дебили като теб ли?

ето един не стига че зомбиран ами и тъп :) ако случайно можеш да четеш то си го пише - "глобално проучване на Forrester Research"

да твърдиш че даден продукт е най-добрия на света е смешно, а да твърдиш че е най-добър "защото аз така казвам" е глупаво, в последните няколко години вече почти няма разлика между продуктите, дори и китайските ментета не са толкова по-лоши от оригиналите, по простата причина че всичко се "измисля" и се прави на едно място- Азия.

Аз съм разтърсващо потресен! Това не може да е истина!!!

На идиотите винаги е било по-лесно да се идентифицират с определена марка и фанатично да и се кланят - докато е на върха разбира се ! Някак си им дава усещането, че са специални ... а всъщност са жалки зомбита без свобода на мислене и смелост да изберат нещо по-различно !

Смартфона е подвижен портал към интернет... нищо повече. Дали е в лъскавата кутийка на Apple или не няма особенно значение.

Ако за теб смартфона е само това, по-добре си търкаляй някой SorryEricsson T100... Аз моя го ползвам дори за диагностика на колата си...

Навремето имаше един програмистки виц, че ако направиш програма която може да се използва и от идиоти, то само такива ще се заинтересуват от нея. A сега Apple показаха че идиотите хич не са малко.

Какъв продукт на изгнилата ябълка искате,оригинален китайски или китайски?

Ейпъл създавали усещане за елитарност, не било просто марка, а било начин на мислене...АХАХХАА...като видя мазен циганин с бял iPhone 4 и такава елитарност ме лъхва, че чак вуни!А че Ейпъл са начин на мислене е така, трябва да имаш много ограничено и вдървено мислене за да вярваш че купувайки си за една камара пари тези буклуци си в различна орбита от всички останали. Но все пак добрия маркетинг неможе да им се отрече - създаваш овце които ти вярват сляпо и ги доиш постоянно ...а те ти целуват пластмасовите буклуци .....

Само дето Епъл не правят нищо от пластмаса от години и единствено в БГ някой може да мисли, че като има техен продукт е голяма работа. Хората ги предпочитат просто защото са лесни за употреба. А ти от кое село си, та и циганите ви са вече с айФони?

Хайде да не обясняваш за какво ги предпочитат хората,а?! Имал съм или все още имам iPhone, Ipad mini, MacBook pro i MacMini .... един по един се отказвам от тях! Лесната им употреба е прехвалена, производителността също вече не е толкова различна колко еквивалентни продукти!Цената е безумно висока за това което получаваш! По долу дадох пример с iPhone 5 от който се отказах заради Xperia Z - несравними устроиства в полза на Сонито. С нетърпения очаквам Tablet Z за да отърва от iPada. iOS е изключително дървена операционна система вече, няма никакво същественно развитие последните две години, докато андроид се развива с дни!Така че, тези глупости ги разправяй на някой друг от твоето стадо!!!!

Абе комплексар не ти ли писна да обясняваш колко си отворен че си разбрал Сонито колко е велико дето правят смартфони от 1 година пък още нямали таблет, ама пък като го пуснели щял да бъде по-добър. От ника ми ще разбереш с кой продукт е бил първия ми професионален достъп. Нито съм фен на Епъл, нито на Гугъл, нито Маикрософт. Аман от такива като теб дето много знаят, айде стига си ръсил мозък ще ти свърши Ios бил нещо не у ред пък видиш ли Андроида голяма работа. Писал съм приложения още за Андроид 1.6 та до 4.1 и трябва да ти кажа баси фрагментираното дърво почти като Симбианаската пръчка. Е сега е малко по-добре, стана популярен само защото го даваха безумно евтино. Е то как да му искаш пари за това подобие на ОС. Хайде стига простотии, не са всички неграмотни тука. Даже Win8 e по-добра от Андроида.

абе добре, че беше инженер Марангозов, че и тоя продукт да го подобри

Човече жалко, можеш ли да водиш разговор без да започнеш с обиди?!? Дай доводи, покажи някакъв опит! Не като онзи келеш 09 по-горе!Не обяснявам колко е велико сонито, а че е по-добро от настоящия флагман на Ейпъл който също съм имал, включително повечето им телефони преди!Сони таблети имат, поне си направи труда да провериш преди да драскаш! Аз вече съм го избрал на база качествата на телефона и това което съм сигурен че ще получа! Проблем ли ти е това!Това, че си писал нещо и операционната система не те кефи си е въпрос на твой вкус ( или качества) Много като теб твърдят от деситилетия че Уиндоус е кофти, ама ако чакахме на Ейпъл сега все още само 10процента от човечеството щяха да има достъп до комютри!Андроид направи смартфона достъпен и такива като теб да имат малко работа да пишат приложения за него!Ника ти какъв бил, от коя година си бил ползвал, дреме ми! И Хенри Форд пръв е направил поточната линия за автомобили! И какво, всички да караме модел Т! Конкуренция брадче!Развитие,напредък,търсене на ново и различно!Това е прогрес!Не да ти набиват в главата,че имаш най-доброто,да вярваш като оФца и след 6 месеца пак да си вземаш новото най-добро, без да виждаш, че около теб света се върти с много по-високи обороти!Хайде слагайте килимчетата и скоро ви идва поредната дневна молитва пред голямата ябълка!Аз с фанатици не желая да се разправям!

Не знам , не го казвам с никаква привързаност към никоя марка,но като бях в Щатите преди 2 месеца примерно от 300 човека 295 са с iPhone , а другите 5 със Самсунг или някакъв друг телефон и всички като зомбита цъкат постоянно на тях докато ходят даже ги наблюдавах докато шофират . Ни ги знам дали са фанатици ама iPhone има голямо влияние

Ето нещо интересно като тема. За жалост твърде много хора са подвластни на тази технология. От момента, в който се появиха мобилните телефони хората извадиха на показ най-лошите си черти. А това е жалко. Малко по-надолу водя битка с някои хора, но те не разбират накъде бия. Добре, че не могат да си купят атомна бомба. Ще се самовзривят на 5-тата секунда... Ха, ха, ха!

Не обвинявай другите за неспособноста ти да си изразяваш мислите.. може да се правиш на велик мистик, но явно има още много вода да изтече докато стане реалност.

Зомбирането на американците върви с пълна сила и придобива чудочищни размери. Лошото е, че и дотук ще стигне.

абсолютно точно. Имаш чувството че си във филм на Оруел, всички получават инструкциите си по телефона. Преди 10-на години пък бях в Шарлот (NC) на конференция. По центъра нямаше жива душа, само едно негро духаше листата с една духалка. Стана 12 часа и отвсякъде пръкнаха тълпи хора, всички носеха сини ризи и жълти вратовръзки. Изядоха по едно бурито, пиха по една кола и след половин час изчезнаха. Ситуацията се повтори към 5, след което остана само щастливото негро с духалката.

точно ми дреме за ябълката и техните продукти, които поне по данни са по зле от конкурентите им

По данни не знам как са, ама като почнеш да ги ползваш разбираш, че Епъл конкуренти на практика няма. Няма такова сечене като Андроид та и на 2 пъти по-мощен хардуер.

И като се събудиш - двата пръста в контакта! Хайде не ми говори как забравяш за други марки, как ейпъл нямали конкуренти и за насичащия андроид!!!От Iphone 5 минах на Sony Xperia Z и мога да ти кажа,че забравих за Iphona за по малко от 1 час и повече няма да се върна на тази ограничена iOS! Няма такъв прехвален буклук.А я ела да ми покажеш как точно насича андроида на Xperia Z!!!!

АХАХАХА!! Като чета коментарите, простите епъл овчици пак се показаха като най-комплексираните и най-фанатизираните. И вие не знаете колко сте жалки като така страстно защитавате някакъв си бренд. А най-жалкото е, че най-вероятно никога няма да ви се набие в кухите канчета, че плащате тройно повече за едно ЛОГО.

даже Тим Кук ползва Блекбъри :)

Няма лошо. Ако искаш да победиш врага си трябва добре да го познаваш. Нали така? Много евъзможно да ползва и други марки. Както и обратното, разбира се. Мислене трябва, мисленеееее...

Всъщност теб всяка мацка с яки подплънки може да те излъже колко са и големи циците:-))))) Голям майтап.

Абе спорите за глупости!

Само обърнете внимание на снимката и всички И-зомбита да си помислят дали са от една порода.

Някой от потребителите на Samsung програмирал ли е с Xcode, за да дават оценки относно посредствеността на Apple? И стига с тоя Samsung. Дайте нещо по-интересно. Що не оплюете JBL или Harman Cardon, например като сте толкова против американците? Пък можете да поплюете малко и по Marantz, Dolby Laboratories и т.н. Ще бъде интересно. Сигурно и Jaguar, Mazerari и Lotus направо ще ги затриете от лицето на земята.... Еххх, завист пуста! Няма оправия.

много тъпо демагогстваш и приравняваш плюенето по Apple с плюене по американците. За мен САЩ са Google, и в същото време не споделям политиката и принципите на Apple - една празна компания!

Разбира се, че ще приравнявам. Просто защото не става въпрос за фирми, а за начин на мислене. Давам друг пример. Филмите за Джейм Бонд, които се правят от повече от 50 години. Защо ли? Има си някаква причина, нали! Освен това, ако познаваш мисленето на американеца ще се позамислиш и над други неща. Аз лично много бих се радвал ако някой българин от живеещите в БГ има познания да сътворява. И вярвам, че има но с такова нихилистично мислене, каквото е българското този човек няма шанс. Затова и приравнявам. И хич не е тъпо. Всичко е начин на мислене. Друг пример: един човек, който цял живот е взимал 1000 лева заплата трудно би си представил 10 000 лева. Но такъв, който вече е печелел по толкова никога няма да се върне да печели по 1000. Също въпрос на начин на мислене. Защото, за да се печели повече се изисква промяна в живота, да имаш мечта, ясна цел или дори, ако щеш някаква мания, но във всеки случай нещо, което те бута отвътре много яко. И разбира се много четене, учене и яко труд - все неща, които на нас много ни липсват. Вместо да се плюем по мрежата може да се опитаме да създадем нещо заедно. Но засега това е мисия невъзможна. Завистта, алчността и омразата ни погубват. И така от векове в българската история...

зомби,пропусна да напишеш и за Форд,Шевроле....и там още за каквито фирми се сетиш-говорим за комуникационна техника и софтуер-ферщейн???

Ами какво да ти кажа? Удобният Xcode върви с покупката на нов компютър, а именно Mac. Представям си какво щеше да е, ако трябваше да го правя за всеки отделен производител на устройства. Докато ADT for Eclipse може да се стартира на произволна платформа.

Това не е вярно. Тези на Samsung са много повече и много по-фанатични. Докато при Apple доминира усещането за елитарност, при Samsung преобладава комплекса за малоценност.

Много точно казано! ;)

Аз нямам нито "сам" нито "ап", цените им са горе долу еднакви. Защо "сам" трябва да има комплекси, а "ап" да e "елитарен"? По-скоро се наблюдава обратната тенденция, "ап" е несретник и некадърник обаче си купува въпросното i-... устройство и става елитарен, щото така били писали в някоя платена статия. Ако искате да знаете, в Eвропа всеки гастарбайтер има iphone. Много елитарни станаха тия клозето миячи?

Говориш пълни глупости. На Самшит един единствен телефон е в класа на iPhone и той е произведен от пластмаса, нещо което не е типичнио за висок клас устройства. Доминиращата част от продукцията на Самсунг е в ниския ценови диапазон. А и недейте да правите изводи от потребителите на дадерна марка в БГ, в белия свят Епъл пак са си скъпи, но не се счита за признак на благополучие да имаш техен продукт, както е тук. И въпреки това Епъл е марка, свързвана с лайфстайла и дизайна, от там идва и премиум брандирането им, докато Самсунг е много далече от тази идея.

Като човек, който се занимава с електроника за мен интересното при Apple са техническите решения. Така нареченото "i" не ме интересува. При iMac например, много ми харесва това, че корпуса играе ролята на радиатор. По този начин прегряване няма. Вентилаторите са монтирани много изобретателно и са тихи. Лек е и човек може да си го носи под ръка ако иска, дори без да е мобилен по замисъла си. Харесва ми от гледна точка и на проектирането на печатните платки. Харесвам творческия подход. При Smsung просто няма как да харесам такова нещо. Няма какво да ме трогне. В този ред на мисли харесвам всичко що е с руската марка АМФИТОН - много яки тонколони, страхотно изпъленни усилватели със супер прецизни блокове и т.н.

Струва ми се,че изпускат С^анцунг феновете в тази класация :-)

Понякога си мисля, че модераторите нарочно пускат тези теми, щото знаят, че се паля заради акъла на И-Феновете. И като започнах.....ще продължа. Да си И-ФЕН означава да имаш толкоз интелект в кухата лейка, колкото и да си ГЕРБО-ФЕН.....

Аман от бесни провинциалисти........

иди в Перник, да видиш как всички квартални бекове са с iphone!Интелигентните хора искат най-доброто, и то не е Iphone, набий си го в бетонната кратуна!

такава връзка може да направи само тъп ,миризлив, чалгар!

точно такава е връзката герберопреживниците си мислите че сте интелигентни и правите правилен избор без да разбирате че това което получавате после ви бърка по джоба но не вярвам да осмислиш това което ти казвам тъй като ти си оставаш един фен и нищо повече а феновете са сляпо привързани към външния вид а не към съдържащото се в него

Много точно казано :) Епълските фенове и гербавите си приличат по няколко неща - те са комплексари със самочувствие, готови да се дупят на всеки силен Вожд или Мода. Търсят подкрепа във вещи и идоли. Нямат собствено мнение, защото не са достатъчно интелигентни и за да го скрият слугуват на модата.

User-a още го няма. Сигурно първо се е отбил първо да пусне няколко постинга за БСП, че тогава тук. Ами правилно. НАй-напред работата после удоволствието.

И мен вече ми липства, да ми обясни как да си работя с Ios :)

Къде са верните фанатични потребители на Nokia ? Нищо не може да спаси Apple от пропадане ,ако изостанат.

това беше силата и таланта на Джобс - да омагьосаш милиони идиоти за нещо посредствено.

И кой точно продукт е посредствен????? Може и да не са най-добрите но никога не са били посредственни.

и кое не е? Телефони, мп3 плеьри, компютри, все надценени боклуци дето правят същите работи като други евтини боклуци. Слагат малко лъскавина, малко скачащи иконки, малко шаренийка и това е епъл.

Особено цените им, никога не са били посредствени