Коментари - Животни се завърнаха успешно от космоса | IT.dir.bg
назад

Животни се завърнаха успешно от космоса

Руският научен спътник "Бион-М" с няколко десетки мишки, гущери и охлюви на борда се завърна успешно на Земята след едномесечен престой в космоса, съобщиха ИТАР-ТАСС и Франс прес.

Обратно в новината

Коментари - Животни се завърнаха успешно от космоса | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Колко си неграмотен само и по история на съветската наука, и за сегашното положение. А пък и с това , че наричаш старци 20 годишни момчета, които работят по европейски програми по институтите на БАН, говори само за това, че не знаеш нищо за организация на науката. А това, че автомобили не е приоритет за руските известно отдавна и сега те произвеждат всички видове в Русия и нямат никакъв проблем. Злобно същество сте и ще имате здравословни проблеми съвсем скоро ако ги нямате още. Подобре пийте си хапчета редовно.

Голяма част от животните са пристигнали мъртви тъй като половината живото поддържащи системи отказали

Убийци! Кога най-накрая ще падне някой метеорит да изтрие тая паплач от лицето на земята.

Тишината в спалнята ражда безумни приказки..

много си зле вземи се гръмни

Навремето трябваше руснаците (СССР) да изпробват комунизма най-напред върху животните, а не направо на хората.

Абе няма ли достатъчно кадърен кракер да хакне и заличи от нета този безумен форум!?Той е развъдник на платени и психически повредени политически кретени,за които не е важен човешкия принос и прогрес а политически-ксенофобските им призраци. Даден успешен или неуспешен експеримент в космоса не зависи от националността,идиоти,а от приноса към човечеството.

Гущери, мишки, охлюви и риби - да не би руснаците да са изпратили в космоса населението на някое наше провинциално градче?! Тъй като из провинцията е лунен пейзаж, та да видим дали "лунните същества" ще се проспособят към космически условия...

KGB, за съветското и руското мнението ти е ясно! Какво ще кажеш за действащата българска наука, промишленост, "ноухау" и всичко свързано с авангардни технологии. многознайковци като теб колкото искаш, но нищо друго,освен да говорят не могат. защо ли?

Бай Ганя най много се интересува къдя по планетите има живот и то да е убав.

Абе много взеха да напъват за тоя Марс, а то и там няма живот...

Tърся си телевизор Радуга.

Аз търся чифт тонколони Амфитон, руски усилвател и ролков магнетофон Радиотехника.

Веднъж преди 35 години и аз летях с АН-12 от Русе до Бургас и съм си жив и здрав. Даже ни дадоха бонбони кръц- кръц в самолета.

И за колко време стигна? Предполагам под 30 мин. А сега в инфраструктурирана БГ член на ЕС за колко време ще стигнеш от Русе до Бургас и с какво? Такава вътрешна авиолиния сега НЯМА.

Опростено мислене от опростена натура!

Как може да има толкова тъпи хора :) Подигравате се на рашаните, а те са ПЪРВА космическа сила на планетата Земя. Първото животно в Космоса се е возило на руски апарат... и то преди повечето от вас да са били родени :) Първият човек в Космоса - пак руснак. Държат всичко ПЪРВО, без кацането на Луната... което не е ясно дали се е случило на Луната или някъде в Холивуд :) Скрийте се !

Разпадането на съвецкия съюз, също е холивудски филм-измама. Абе, всичко дет не ни отърва, си е измама.

реално погледнато СССР/ Русия и Щатите развиват различни клонове на космонавтиката /астронавтиката: СССР - 1ви пращат куче , човек в космоса , роботизирани кораби за скачване , спътникова проба до обратната страна на луната , роботи на луната - луноходи , поддържат космическа станция САЩ - 1ви правят скачване на ракети (Гемини 8 ) , първи хора на Луната и обратно , многократни совалки за скачване управлявано от хора и т.н. и това са само гражданските програми (не засекретени). В заключение бих казал , че САЩ наблягат повече на човешкия фактор , а Русия на роботизация и автоматизация Поздрави :)

За космически полет до Марс трябва да бъдат изпратени български пенсионери, защото те вече свикнаха да издържат на всякакви екстремни обстоятелства /глад, липса на контакти социални и т.н./

Погледни коментара: Владо ( нерегистриран ) 20.05.2013 12:22

От чуждите медии кават, че част от животните са измрели и ще установяват причините. Друг е въпроса, че до сега е можело да се правят експерименти с растения и животни под пряк надзор от астронавти, тайконавти и все едни такива на борда на космическата станция.

ами ако целта на експеримента е била да видят поведението на животните, при намалена радиационна защита

TИPAMИCУ

Не ме разбра правилно. Въпроса ми е защо не са правили експерименти до сега, независимо от националитета. Задачата е ясна на експеримента. Похвално за което. А минусите за какво ги давате? За това, че по чуждите медии предполагат, че има измрели животни? ..За съжаление има и коментариите са, че не са издържали натоварването на полета и кацането никак не е било "меко".. И давайте по-смело с минусчетата. Особено тези които слушат само канала на "Кака Сийка"

да бе, те руснаците не са чували дори, че човек е летял в космоса, дори не са и чували, че човек е стоял повече от година в космоса, дори и не знаят, че 50-те години и куче е летяло

Аве нали вече ви писах - хайде да не се намесваме по такива теми.Дайте да си говорим за БСП и ГЕРБ.Там ни е силата на нас!

сега очакваме животинките да разкажат за преживяното

Нека тъпанарите почнат да си изливат злобата как руснаците си нямали друга работа и как другите пращали хора, пък те животни в космоса. Без изобщо да вденат, че става дума за експеримент.

ти си много болен човек :)))))))

се имаш бе, щом не можеш да оцениш "експеримент -с научна цел"?! Не се усещаш,че си с ограничено мислене и можене! Жалък хейтър!

владо, а твоите хапчета не бяха ли на борда?!...

Той човека нали ви каза да не коментирате излишно с вашите некомпетентни мнения. Като имаш интелект да бачкаш в call център това ще бачкаш. Като имаш по-висок потенциал може да почнеш да обмисляш глобалните проблеми, които може да не дожеивееш, но за които бъдещите поколения ще трябва да се погрижат. Айнщайн като е стигнал до e=mc2 е имало много пресмехулници с елементарен взор в света, които са казали - "И КВО ОТ ТВА"! Но няма смисъл да се спори с глупави хора, защото те винаги те свалят до тяхното ниво и после те побеждават с повече опит (на ниското ниво).

що ги каниш на ринга доброволно. нека първо се събудят, пък след това да се посмееме на творенията им.