Коментари - НАСА изстрелва нов пилотиран кораб през 2017 г. | IT.dir.bg
назад

НАСА изстрелва нов пилотиран кораб през 2017 г.

НАСА ще изстреля към Международната космическа станция (МКС) своя многофункционален пилотиран космически кораб "Орион" в края на 2017 година, заяви ръководителят на Европейската космическа агенция Жан-Жак Дорден.

Обратно в новината

Коментари - НАСА изстрелва нов пилотиран кораб през 2017 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Необитаемата част на пилотираните космически кораби е прието е да се нарича не "служебен" а "сервизен" модул.

Надеждите за моята смърт са малко преувеличени.

Дано да стане. На достъпът до космоса е жизнено нужна ... как беше там думата ... диверсификация.

Да не би все пак да става дума за ESA, а не за NASA?

човек от ESA прави изявления в бъдеще време за деянията на NASA. явно им е ходил на гости да побъбрят за бъдещето.

НАСА, големото дубру утру, от 2017 ще може да лети и до МКС-то, а между другото руснаците, ей тъй летят през два месеца до там, ама това не е важно щот са руснаци! Голямо чудо на природата и шест околни села!!!!

тоя орион първо беше за нова лунна програма, после беше за пътуване до астероид, а сега е за мкс. в момента е готова само обитаемата кабина, която копира в уголемен вид тази на аполо. кво ще му е толкоз мултифинкционалното просто ни предстой да погадаем 4-5 год.

Смешното е, че гледат под лупа плановете на Сатурн 5, щото не могат да направят нищо по-добро от него. А Сатурн е технология на 50 години. И в същото време много хора се присмиват на руснаците, че използвали стара (но стискат зъби като го признават) и напълно ефикасна технология на няколко десетилетия.

а пък худ. интерпретация към статията е корабът над марс. това е допълнителна екстра към многофункционалността му.

има слухове, че през последните 20год. от наса са изчезнали и са невъзможни за възпроизвеждане 30-40 процента от чертежите и схемите на лунната програма. явно в частни колекции. и микрофилмите са загубени някакси. тъй, че много има да се измисля отново, но немските инженери ги няма вече.