Коментари - НАСА: На Марс са текли потоци | IT.dir.bg
назад

НАСА: На Марс са текли потоци

На Марс са текли потоци, потвърдиха учени от НАСА, анализирали снимки на стотици обли камъни в кратера Гейл, направени от марсохода "Кюриосити" миналата година.

Обратно в новината

Коментари - НАСА: На Марс са текли потоци | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И къде е отишла тази вода и може ли на земята да се случи това.

където е текло пак ще тече :)

Покрай камичетата никой ли не забеляза, че по-големите отломки са от бетон?

Четох статията в Science. Очевадна спекулация. Но това е конюнктурата в науката. И там е както при всичко останало-винаги става въпрос за пари. "Елитни" списания като Science рекламират простотиите на паралиите за да се върти мелницата на кинтите.

Чувствам, че още отсега си постилат, опипват почвата и ни подработват за бъдещи повишения на цените на водата на Марс!!!

Където е текло пак ще тече!!!

Скептиците са предимно русофили,завистливи кретени на американските космически успехи и е добре да не им се обръща внимание!

...ъхъ... Колкото кацнаха на Луната хамериканците - толкова и на Марс ще кацнат... (Само че този път номерът няма да мине като през 69-та...) То само с ядене не става!

Хахахаха! Ти на амфети ли си? Ако да, дай малко насам. Пич, не че нещо ама ти хлопа малко третата дъска:)

Точно така Вредител. Някой непрекъснато втълпява това,за да могат да заминат хора там. Тука тази Земя е тясна за някой хора.

Дано не се срещнем с това същество, което е изяло динозаврите тук и изпило водата на Марс...

За съжаление го срещтнахме. ФИДОСОВА!

"Да ти върви по вода!" е арабско благопожелание (актуално в пустините)! "Да ти върви по мед и масло!" е българският му аналог... Остава да открият и че на Марс са текли реки от мед и масло - тогава вече за всички ще е ясно, че Господ е българин!

Поздрави за желязната логика! :)

Не зная къде как е, но у нас традиционно се плиска вода пред тръгващия - за успех там, за където е тръгнал. Ако му се плискаше мед и масло ... Не ми се мисли даже ...

YpaBHeHue

Постоянно някой напъва да втълпява, че на Марс е имало повърхностни течности, които не са лава. И че тези течности, би трябвало да имат неизпарен остатък, попил под повърхността и останал там. Пример: Дрифтващи пясъци, оптичащи ръбовете на несферични форми. Това е от нашия опит и е логично задължително да произведе обли вулканични скални отломъци.

А защо смятате, че не е имало течности - по специално вода на повърхността на Марс? За каналите се знае от векове. Къде е отишла течността вече е следващ въпрос.

Колега, изчакайте поне да станат два века от първото споменаване на марсианските канали и тогава казвайте, че са известни от векове.

Тази новина и снимки са от преди 3 месеца!

Сега го потвърждаваме...

Новината преди 3 месеца беше, че са открили следи които са вероятен признак за наличие на вода в миналото. Новината СЕГА е, че са ДОКАЗАЛИ, че наистина е имало вода в течно състояние. Добре е да знаеш, че между предположение и доказателство има известна разлика.