Коментари - Три потенциално обитаеми планети в една система | IT.dir.bg
назад

Три потенциално обитаеми планети в една система

Астрономи от Европейската южна обсерватория откриха в съзвездието Скорпион система с "добре запълнена обитаема зона" с три супeрземи, където условията дават възможност да съществува течна вода.

Обратно в новината

Коментари - Три потенциално обитаеми планети в една система | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

val55

Невъзможни неща няма! Има етап и степен на развитие, в която и да е сфера на.........

Емигрантите без право на българси въздух!!!

Не знам дали ви е попадал един кроп-съркъл до един от огромните сателити, приемащи сигнали от космоса, та той е копие-отговор на съобщението дето сме го изпратили 74-та, само че отговор, и от дешифрирането му се разбира че на система от 3 обитаеми планети има живот на силициева, а не както при нас въглеродна основа...

Има го в нета интересен е колко е вярно е друг въпрос. Може пък и да съвпаднат нещата донякъде. ПП crop circles 1974 с гугъл изображениея, ако му е интересно на някой

Също третата им планета има 3 населени луни a слънцето им е наполовина колкото нашето. В съобщението обаче ги няма другите две слънца, което ме кара да си мисля че те са отдалечни от системата им вероятно на 20-30 мрд. км. Населението им е 8.5 мрд. и явно са бая напред във всяко отношение, заради което и неидват директно тук с космически кораби и делегации. Със сигурност го могат но интелигентността им ги кара да не го правят. Изпращането на отговор на съобщението от 1974г. е просто знак на уважение, което е добър старт в "дипломатическите" ни отношенията с тях :)

на 1 две св. г. макс., че 22 по 365, по 24, по 1млрд км в час еееее .... Дори и да се движим със скорост да речем 10 пъти по бавна от тази на светлината с ядрени реактори и нз си кво са цели 220 години да отидем до там. Това с радиосигнала я отговори някой, я не. На Земята живот има от милиарди години, радиопредаваме от стотина. Обаче представете си планетите потънали в зеленина (или синина де да знам), всякакви животинки и още не са се появили мислещите, няма как да отидем и да разберем, а ще е мн интересно да се види.

Аз предлагам на тия планети да изпратим членовете на ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака, но от всяка партия - на различна планета, щото иначе ще се изпокарат и избият!

имигрант или емигрант си. има значение за последващ коментар.

деер

Аз съм ЗА!!!

Кво ти пука, че ще се избият ? ;)

Тогава там кога спят?

Спи се от 22:00 до 6:00 часа. Я внимавай - мирррнооо!

Е,как - от хола с южно изложение (слънчевата полусфера) отиват в спалнята със северно (тъмната полусфера) и така:)))

всички смятат, че друга разумна цивилизация може да съществува само на въглеродна основа и да е видима, чуваема в нашия спектър от вълни?

Ами то се преслушва бая спектър, обаче хората са установили, че химичните елементи си имат определен спектър, съответно поглъщат или отразяват определени цветове, така че щат не щат ще трябва да стъпят на този честотен спектър във видимостта, а в радиоспектъра физическите основи са същите, както и тук така и там. Освен ако при тях няма други природни закони, което вече е тотална фантастика.

Получих съобщение сутринта рано, за тези 4 планети. Изобщо там е уникално 3 звезди образуват звездна система(въртят се около общ център) и тези планети са само около едната звезда тепърва ще се търси още. Досега бяха известни 6 потенциално обитаеми планети и сега изведнъж още 4 при това толкова близко само 22.7 светлинни години. Ако сте гледали филма КОНТАКТ, с тези планети е научно възможно да има подобен сценарии. Разбира се трябва да има поне нашето ниво на развитие на цивилизация там. Една радио комуникация с тях отнема 45.4 години. И като вземем предвид че първото радио съобщение за чужди цивилизации бе излъчено 1974 година, значи 2019 година може да има отговор ако са го приели и дешифрирали. ПП От всички игрални филми за извънземни единствено сценария на КОНТАКТ засега е научно възможен.

Ами да, защото е написан от Карл Сейгън. :)

Да разбира се това помага много и големия му авторитет не позволява на филмовия екип да модифицира сценария и прави глупости.

И кое му е възможното? Възможно е само да се чуем евентуално, другото си е фантастика.

преди известно време подводниците и самолетите са били фантастика.

Ако са нужни 45 години сигнала да стигне до там може да има отговор чак през 2065-та година, и то при условие че разберат сигнала и отговорят веднага. Все пак тоя сигнал трябва да се върне обратно. Двупосочната комуникация изисква 91 години.

Колега Мен, 45 години стигат. Това е времето за двупосочна връзка.

Абе мен чети внимателно излягаш се

Всъщност към този момент потенциално обитаемите планети около други звезди са доста повече от 6 :) И е тъпо да се мисли, че ВСИЧКИ ще развиват РАДИО комуникацията. Ама понеже ние като хора си мислим, че това би трябвало да е стандартния метод за комуникация в целия космос - има да си чаааакаме. Точно както едно време преди телеграфа като са си мислели, че по-добро и по-бързо от писмото - няма.

Не знам дали знаеш обаче от електромагнитните вълни(в частност радиовълните) по бързо няма така че логично е да се използват именно тях.За честотата вече може да се поспори.

През 2019 може и да има отговор, но ние ще го чуем през 2063-та :)

Голяма новина! Няма що! Само дето не се обяснява какво се разбира като "живот". Всичко се оставя на нашето съзнание - да предполагаме, че живот - това е като тука (на земята)... Можеше просто да сложат заглавие - ОТКРИХА ...ПЛАНЕТИ С УСПОВИЯ ПОЧТИ СЪЩИТЕ КАТО НА ЗЕМЯТА.

интелекта и изказа ти ме навеждат на мисълта че ти си истинския Боко :)

Ако са обърнати винаги с едната си страна към звездата едва ли там има течна вода и живот. Едната половина ще е пясъчна пустиня, другата половина ще е ледена пустиня.

Не си прав,на границата между двете страни,винаги ще има еднаква температура и осветеност,които са подходящи повече отколкото на земята.

На границата между двете половини може да има. Но ако планетите са с атмосфери, те ще размият частично различията между дневните и нощните полукълба. Иначе не мога да преценя колко достоверно може да се предположи какво има на екзопланета. Само като си представя колко разнообразна е Земята в геологическо и климатично отношение, не виждам защо и при други планети да не е така.

E в гренландя като е цял ден светло да не е пустиня???

Според текста там няма ден и нощ ... Ама пък как видяха, че не се въртят планетите?