Коментари - Германия: Без Google и FB, за да не ви шпионират | IT.dir.bg
назад

Германия: Без Google и FB, за да не ви шпионират

Германският вътрешен министър Ханс-Петер Фридрих заяви днес, че потребителите на интернет, които се тревожат, че данните им се събират от разузнавателните служби на САЩ, би трябвало да спрат да използват американски уебсайтове като Google и Facebook.

Обратно в новината

Коментари - Германия: Без Google и FB, за да не ви шпионират | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

защо спряха "мелодия на годината" :)

Тъй де първо беше AltaVista! Научиха я че е на ФБР-то и тя изчезна от хоризонта. Същото ще се получи и с Googleto! Гледам ч франките и те искат да трупат данни ма ще ми трупат на дедо ташаците! Само бози и за тях!

"Франция пусна заместител на Google" Нова френска търсачка, която връща резултатите по категории. Нарича се Qwant.

Изтрийте си фейкбуците и влизайте в гугъл само при краен случай това е решението.

Сумати свят го е погнала параноята. Следкато излъчвате информация ще се намери и кой да я събира. Така е още от появата на човека. Аз пък тайни нямам. "Мама ми го продаде." Ако щат и да ми претеглят топките докато чукам.

А дали фейбук следи гугъл или е обратното.

Така, така, От години се подигравам на всички, стремящи се към "социализиране" в мрежата. С тоя термин американците зарибяват милиони. Населението се опитомява да се държи като стадо, да прави това, което е "редно" да се прави.Всичко останало или по-точно главната цел е събиране на информация. Как така посредствена идея като Фейсбук става бизнес за милиарди, ако там не се наливат пари от американското правителство? Как Гъгъл става търсачка номер едно (Оставям настрана чисто техническите данни - там спор няма, номер едно са). Гугъл далеч не беше първата, нито най-голямата търсачка. И там се наливат пари, познайте от къде. От американското правителство Примерите са много, а списъкът е дълъг - Фейсбук, Гугъл, ЛинкдИн, Туитър, Редит ... вие продължете огромния списък. И всички убеждават стадото, че няма алтернатива на Gmail, Skype и какво ли още не... Само те били най-добрите. По-долу има коментари, че информацията остава в мрежата завинаги - факт. На печелившите - честито! Стадото е това, което е :)

някакви читави алтернативи на gmail?

по-правилно е: "читави алтернативи на гмаил на ЕС сървъри"? Гледах преди време условията на няколко безплатни мейл провайдера и не ми се сториха по-различни от гугъл.. за мен лично е по-добре някой дебил на 30000км да ми събира инфо кой номер памперси купувам за бебето, отколкото дебил от съседния град ;)

GMX?

Да ви е честит Андроида с интегриран ФБ.... 1984-а наближава

Дрън дрън. Цялата събирана информация е пълен виц и поредният балон, от който да се правят финансови шашми. Те един атентат не могат да анализират и предотвратят, какво говорим за анализ на информацията на обикновен тинейджър.

И, к'во толкова? root-ваш и махаш.

Вие които казвате че няма какво да криете - бедна ви е фантазията как тия данни могат да се използват срещу вас, много бедна. Правите си изводи на базата на собствените си моментни разбирания за законно и незаконно. НО ТИЯ ДАННИ ЩЕ ОСТАНАТ В АРХИВА ЗАВИНАГИ! И ако след 10 години законите се променят и решат да съдят хора въпреки че в определно време и място извършеното не е било престъпление (а това се прави, колкото и недемократично да е, в "най-демократичните" държави), ще разберете в каква грешка се намирате.

Ти голяма глупост каза обаче. И все пак надявам се, че след 10 години няма да променят закона и да ме съдят за събраните данни за мен, че съм търсел рецепта за пилешки сърца...

Покрай рецептичката за пилешки сърчица колко още други работки правиш, без изобщо да се усещаш при това... Теглиш си филмченца от Замундата, комуникираш с приятелченца, които един ден ако се укриш по някаква причина - всички до един ще бъдат разпитани, и то не по най-лицеприятния начин... Ако знаеш и за колко хора, които някога направят издънка ще дойдат теб да те питат, отново - едва ли ще те галят с перце... Та испвай щедро лично инфо в нетя... кани си всички възможни приятели и познати във fb, въобще - "живей"!

Абе хора вие изобщо имате ли си идея, че целия шум се вдига не заради някви порно и фейсбук потребители - на никой от ЦРУ не му дреме за вашите глупости. Проблема е, че са подслушвали ЕС институциите :Д Мен изобщо не ми пука кои ми събира данните - даже се радвам, че го правят в някакъв смисъл - поне могат отчасти да следят ако наистина някой иска да направи някаква мизерия в USA.

А ти имаш ли си идея защо беше АКТА. Точно със същата цел. После ще ти кажат, я защо си теглил пиратски софтуер ще купуваш точно определен. И влизаме в един тотален контрол. Между другото стриктно ще се следи, кой се отклонява от правия път. И като в САЩ, казал си някъде, че не е имало холокост и отиваш в затвора. За много неща става. Ако малко си подозрителен и опасен за тях, ще те ранищят от всякъде с тези възможности.

Бате от мен няма какво да научат. Да ме шпионират колкото си искат.

Сега не ти пука, защото смяташ, че информацията ти не е ценна... А дали няма да бъде ценна след 10г. например? Ценностите са нещо, дето постоянно се променя....

Не случайно на китайците и на руснаците им е забранено да ползват Фейсбук и Гугъл. Руснаците ползват Вконтакт и Яндекс, а китаците ползват някъв китайски аналог на фейсбук (изглежда едно към едно)и Байду. За това и ние трябва да последваме примера им. Ще ползваме за социална мрежа Гепиме.ком и Флиртче а за търсачка - Дир.бг естесвено.

Ха-ха,да тогава няма да си виждаме личните данни,а чочките и чурките ако тези 2 сайта са ни социалните :D

Чичка, не си в час, китайците нямат нужда от външни сайтове. Руснаците - тоже.

ТОТАЛНИ ВАСАЛИ !!! на---ха се от страх от Хамериканците, че чак самолети почнаха да свалят, и копче несмеят да им кажат !

нямат нужда казваш ..то по тая логика и на село си ти стига радиоточката, и за какво ти е цифрова ТВ ?

* коментара беше до "до "труми" ( нерегистриран ) 04.07.2013 01:21"

Самите германци също подслушват, и наскоро увеличаваха щата на "подслушвателите" (по данни на Шпигел). За съжаление тези изявления не се правят с чисти намерения. Просто германският индустриален и политически елит завижда на американските технологични гиганти и тайно се надява хората да започнат използват немски или поне европейски технологични компании и услуги. Скандалът им идва дюшеш. ЕС и САЩ са просто две групички разбойници, които си завиждат, мразят се, крадат се взаимно, но също понякога работят заедно, в името на големия гешефт, или на ограбването на някой друг. Винаги помнете, че Западът, дали Америка, дали Германия, се управлява най-вече от силата на парите и зад повечето приказки за свобода и демокрация се крие невъобразима алчност.

Европа е назад, защото си няма могъщи разузнавателни служби, които да правят проекти като Фейсбук и Гугъл.

А нали Интернета го измислиха европейците в Женева през '80. Как така се докарахме Американците да ни яхнат.

Абе то и ние се бием в гърдите, че компютъра го е изобретил българин, ама само с един Правец можем да се похвалим...

ти май не правиш разлика между интернет протокол и интернет ...Интернет е открит 60-те години в САЩ

какъв сащ те гони ? интернет е измислен в европа , дори англичанинът които се смята за основателят на интернет получи титла от кралицата

Четете както дявола Евангелието "от 1 Януари 1983 година започва да функционира, използвайки TCP/IP. През следващите години мрежата става известна като Интернет." Обяснявам ви, че Интернет стана Интернет в Женева през въпросните години щото бях свидетел на това. А кво ви пишат в Wikipedia на БГ и какво прочитате и не допрочитете е друга тема. Забележете, че съвсем други работи пише на другите езици. В Wikipedia. Статиите са меродавни само за основните езици на останалите всяка държава си ги интерпретира както си иска.

Те щото швабите изобщо нщо не следят, дали не са станали по-добри от мосад вече...Докато има отделни групи на какъвто и да е принцип ще има напрежение и съответно тайни служби. Ако някой знае как да се ползва интернет без да си даваш данните да каже, ако някой знае операционна среда(и за смартфони), която не прави тайни рапорти за дейността да каже(само не ми хвалете линукси, че там положението е още по- завоалирано)

защо да не ти казват линух, там всичко е видно за теб, какво пращаш, какво получаваш. и като ползваш и Onion Network като Tor например и още някои неща и няма проблеми.

Е точно де: така ти изглежда, ама не е(никога не можеш да получиш суперадмински достъп)

Е точно де: така ти изглежда, ама не е(никога не можеш да получиш суперадмински достъп) А TOR, пробвай се на някои сайтове, дето ти казват кое ти е IP то, на по-смешните естествено изглеждаш невидим, на сериозните си видим като маймунски гъз

Ами хайде да видим как Европа ще отговори с подобни търсачки, социални мрежи и т.н. Европейците засега сме бая много назад в този меркетинг...

И без техните услуги, тоест Хром и т.н.

ми IE и ФФ да не са руски случайно? btw Chrome e един перфектен браузър, a ако си параноик му ползвай опен сорс варианта - Chromium.

което се случва сега след разкритията на Сноудън е ехото от оново, което тайните служби в САЩ извършиха на 11 септември 2001 г. срещу самите американци. Беше намерен повод и претекс да се тръгне на този антидемократичен поход срещу останалия свят.

съветските боклуци са ти промили мозъчето

Ами аз вместо гоглето ползвам "Яндекс" - руска търсачка и никак не е лоша .

A там пък как не се следиии Не е истина

Яндекс е гола вода. И плюс това там със сигурност се слушка много по-зверски.

тая ''търсачка'' открива ли сама себе си ?

Предвид етническата принадлежност на създателите и собствениците на двата интернет мастодонта, се чудя...... Как е по-правилно да се определят, като американски страници или като еврейски? Вие какво мислите?:)))

еврейски естествено

затова Google "признаха" (с локален адрес) Палестина и вбесиха цял Израел нали .."щото са евреи"! Егаси разваления грамофон дето си ...

Наметнали си вълците овчи кожи, е и? И какъв политически статут има някаква си компания, па макар и гугъл, съответно какъв политически ефект има това нейно "признаване". То е все едно аз да призная Босилеград и западните покрайнини за независима от Сърбия територия, е и? Много ми е чудно, такива като теб какво се правите, че от дърветата не виждате гората.

много може да се спори по въпроса кое по-важно за евреите - народа или парите.

АЗ ЗАТОВА НЕ ГО НАРИЧАМ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ А ЕВРЕЙСКИ СЪЮЗ

Алармата която правят германците е меко казано малко закъсняла. Тази мания за събиране на лични данни я започнаха след 11 септ. с постановлението за ПАТРИОТИЧНИЯТ АКТ.

тогава я започна краят.

Целта е постигната Америка приключи с демокрацията. Там всичко се следи и докладва на службите. Дори частни корпорации могат да ползват подобни услуги. Такова следене не е имало дори в КГБ, Гестапо, Щази и други служби символ за злото. Американския гражданин постепенно престава да е гражданин, а субект с дълго досие в което пише всичко от платените наеми и сметки до това къде си ходил какво си ял с кого си говорил и какви е-меили си разменял. Всяко плащане с кредитна карта(а там почти всичко е така) е документирано и се лепи в досието. Просто това са факти маскирани под антитерористични мерки.

Ама в Америка демокрация имало ли е някога изобщо, че да я затриват? И не само в Америка, а където и да било по света някога? Така както демокрацията се представя от нейните апологети, това просто е една безумна утопия която е невъзможно да се приложи практически в теоретичния и вид, защото е противоестествена. От демокрацията по-голяма и по-извратена утопия, е само комунизма!

A нашия Плевню дори се хвалеше, че бб го подслушва - това се казва високо съзнание ! (или нещо друго....)

съвет: намали гледането на TV7 и другите медии на пеевското прасе..ще се почувстваш нов човек