Коментари - Японски учени ”отгледаха” човешки черен дроб | IT.dir.bg
назад

Японски учени ”отгледаха” човешки черен дроб

Група японски изследователи са получили миниатюрен черен дроб от човешки стволови клетки. Плурипотентни стволови клетки са били превърнати в миниатюрен диск с диаметър 4 милиметра, който е потвърдил своята работоспособност, след като е бил присаден в организма на опитна мишка.

Обратно в новината

Коментари - Японски учени ”отгледаха” човешки черен дроб | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Дано по-скоро да започнат практическото му приложение, в колкото се може по-масов мащаб! Много хора ще бъдат спасени!

Значи в скоро време ще може да се пие, да се пие, да се пие... Тия японци и върху бял дроб защо не започнат да работят?

затия които пишат без да разбират темата само едно аман от галфони *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аман и от неграмотни разбирачи!

Чудесна новина! Продължавам с пиенето. Само че усъвършенствайте технологията по-бързичко, че да наваксате на дробчето!

Чрез стволовите клетки може да се възтанови всеки един орган и всяка една част от човешкото тяло. По природа си е така. Мозъка ни изпраща стволови клетки до всяка част на тялото ни където е нарадена и трябва възтановяване. Определено на прав път са тръгнали този път. Така може да се възтановяват и зародиши на постоянни зъби. И всеки който няма зъб вече ще може да има, жив, истински, негов си.

Те зъб направиха преди 2-3 години май беше, на плъх. Но има един проблем - зъба си расте с нормалната скорост. Т.е. присаден на човек, ще трябва да чакаш около 7 години.

Ми ще чакам ми кво? Аз толкова време съм чакал - 7 години какво са!

Така е, само дето мозъкът не изпраща стволовите клетки.

Диска е вид цилиндър. Всеки цилиндър си има - радиус (или диаметър=2*радиуса) и височина. Под диск се разбира цилиндър на който височината е мнооого пъти по-малка величина от радиуса (диаметъра). В нашата новина е даден диаметър. Нищо не се казва за височината (дебелината) на диска.. Дали умишлено е пропусната тази величина или поради некадърност на преводача?

БатиГого не е наясно с науките. Малко математика е прочел, но не достатъчно за да пише по форумите. В науките където се правят снимки с оптически инструменти "диск" означава: "видимото кръгово очертание на наблюдавания обект". После върху изображението с помощта на компютър се наслагва кръг и диаметърът на кръга който е най-близко до размера на сниманото се нарича "диаметър на диска" - затова японците са дали само едно число. Освен при микроскопа, "диск" може да има и при телескопа - например "слънчев диск".

Как се присажда 4мм дроб?!?

Много внимателно.

На мишка, не на човек!