Коментари - ”Дракон” се скачи с МКС | IT.dir.bg
назад

”Дракон” се скачи с МКС

Американският товарен космически кораб "Дракон", създаден от частната американска компания SpaceX, успешно се скачи с Международната космическа станция.

Обратно в новината

Коментари - ”Дракон” се скачи с МКС | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да отговори. Това скачване ли е да те ловят с ръка? Поне руската дума е стиковка.

Всичко хубаво, но защо носи сектантски имена - "Дракон", Space "X" ? Качват зло и Космоса, горките космонавти.

Все пак добрата новина е, че е частен. Това означава, че НАСА не обслужва достатъчно сектантите.

Баба ти е дракон. Какво сектантско има в тези имена? И какво е това зло, което качват? И въобще кой ви е пуснал интернет на вас религиозните? Нали хората на науката сме богохулници и трябва да бъдем бесени?

дано перашките са стигнали здрави и цели до горе

Spacеx имаха намерение да конструират и произвеждат високоефективен двигател за последна степен на течен водород и кислород Raptor ISP = 470 sec 150 000 libres. По - късно беше съобщено, че Раптор ще бъде на метан и течен кидлород 300 тона тяга 321sl - 363 vac. ISP . Сега се публикуват данни за 450 тона тяга. Вероятно това може да е резервен вариант за първата степен на Атлас 5. Споменава се и за тежка ракета към Марс над 100 тона полезен товар. Това пък е предизвикателство към вътрешната конкуренция SLS и вероятно би ги принудила и те да акцентират на спетените за многократно използуване. Ускурителите на твърдо гориво по принцип са за многократно използуване, Но по - модерните на течен кислород и керосин също биха могли да бъдат за многократно използуване , както и първата степен на течен водород и кислород. Същото важи и за Делта 4 хеви , която с кросфадинг и ускорители на твърдо гориво може да извежда до 100 тона на ниска орбита. В това отношение интерес представлява тестовете на нов по - лек резервоар за течен водород от композитни материали. Вероятно новите политически реалности , карат САЩ да разчитат изключително на собственно производство ракети. Као освен традиционно висококачествените , но скъпи ракети на утвърдените производители се допълват от все по - широка гама от евтини и надеждни системи собствено производство на Spacex.

Намерения, планове, може би.... А може би пък не!

Съдейки по правописа ти, още си на течен шоколад...

тези нещастници - хамериканците, нямат система за скачване и затова използват ръка Егати смешниците

Пише си го - товарен... т.е. за хора не говориме! "Скачване" - изравнилсе е със станцията и са го хванали с ръка/кран... демек и скачване няма :-) Извод - космически снаряд пълен със лютеница и кремвирши, достигна мкс :-)

По полека руски, това е третия от 12 планирани полета, като започне да вози по седем човека, тогава блядовете какво ще ръсите не ви знам :).

Първо скочи и после викай хоп :-)

Какво по дяволите е креМвирш? Да не е нещо като крем карамел или крем Брюле?

Българския гений не успя да не се изцвъка и в тази тема. От тема за ЧАСТНА компания пак почнаха да дрънкат колко им била скапана техниката на руснаците. Ми като им е скапана - що американците ползват руска техника бе ?

Ами то статията е затова, че скоро американците няма да ползват руска техника, а американска произведена от ЧАСТНА компания, ама руските блядове още не сте схванали. Между другото, ако беше ходил в Русия, щеше да видиш, руснаците дали ползват руски компютри, телефони, автомобили, битова техника и т.н. и т.н. и т.н. Та скапана им е техниката, един тостер не успяват да направят толкова години.

Цялата "американска" електроника е "Made in China", "Assembled in China" или в краен случай "Made in Korea". Да си чул американците да изнасят нещо освен генномодифицирана царевица и месо наблъскано с химикали?

щото им беше по евтино. Ползваха руснаците и ''технологията им'' от преди 40 години за товарни мулета!

Да не говорим, че технологията им от преди 40 години е руска колкото е и немска :))).

Тази мисия , която не е завършила още, има две важни задачи освен доставката на продоволствие, предмети от първа необходимост, части за поправка на оборудване на станцията и материали за научните експерименти. . Първата от тях е изпълнена и се състои в това , че първата степен на Фалкон 9.1 е приводнена успешно. Втората е управляемо приводняване на корабът с помощта на по - големи парашути и двигатели за "мекото" кацане. Това са все задачи за осъществяване на идеята за многократно използуване на ракетата и корабът. Може да се предположи, че това ще намали на порядък цената на една евентуална тежка ракета за пилотиран полет към Марс. В това отношение интерес представлява , публикациите в интернет за мощен метанов двигател ( стаге combusion) 450 тона тяга във вакуум специфичен импулс 321 сек на морското равнище и 363 във вакуум и вероятно тежка ракета аналог на фалкон хеви , спсобна да изстреля над 100 тона към Марс сигурно стартовата маса ще около 9000 тона и това би било възможно икономически, ако степените са за многократно използуване!

В CERN са е ход т.н. алфа експерименти с антиматерия. Изследват се нейните антигравитационни способности. Съвсем наскоро направиха пробив и синтезираха няколко атома с антигравитационни характеристики. Още 20 години и на химическите ракети им е изпята песента. :)

И ти предлагаш тези 20 години нищо не се прави ли?

Идеята да се използува антиматерия в ракетните двигатели , не е нова . Нито е ново синтезирнето на античастици и дори атоми. Проблема е как да се съхранява тази антиматерия.Използуват се магнитни капани. Ако не съм сбъркал в сметките 0.5 грама антиматерия при анихилацията си със същото количество материя отделя енергия с 21 килотона тротилов еквивалент. Та идеята за реактивна ракета с голям специфичен импулс е по - реална. Няма реализуема идея при сегашното ниво на техниката .

0.5 нанограма

И 0.5 нанограма е идентично на 200-500 грама тротил

Браво за успешното скачване.

We gettin NASA money right here!

само руски щайги ходеха натам, кво стана сега?

Колко души са били на борда, казваш?

драгон мозе да понесе 6 тона товар.. затова са планирани засега 12 мисии - с тах сте се постепенно тества совалката и вув 2017 сус щя драгон ще полетат хора кум исс.. тази година вув декембри месец пристига новата орион маде ин наса.. и още един товарен кораб от не-дрзавен происход има само за доставка на неща вече сущо.. като вземесч че европеиците имат моментално наи-тезкя носац за теглене на наитезката стока кум исс.. вув 2017 ще спре саш да дотира сус 750милиона годишно руската космическа агенця.. руся, нема почнат проект освен некаква савместна изработка сус еса - но та заради последните сабитя е спряна.. от дарзава която дрзеше првите 10-15 годинъ всичките рекорди вув космоса ще се преврне вув 3-5 сила.. први хамериканците, втори еуропеиците, и после китаи, индя и руся ще спорят за бронзовят медал.. засега са там ама след годинка две несе знае..

Те и руснаците пращаха кучета, а сега вече НАСА праща сателити къде ли не из космоса, а руснаците още са си на кучета, но на пияни кучета :).

Уцелили са мкс с раница пълна с лютеница и салам :-)

руснаците съвсем скоро ще разберат че тяхната технология е за музея

Ако си направиш труда да прочетеш в сайта на NASA ще разбереш , че първата степен на тази "американска" ракета е на базата на руския двигател РД-180. А самата фирма производител е с руско участие.

А как смяташ, че се чувстват руснаците, след като ЧАСТНА фирма прави ракета по евтина от тяхната :). На наса кое ще им излиза по добре, това да плащат на русия за да ги ползват като бакшиши, докато се съсредоточили в иситнското опознаване на космоса или да плащат на частна компания :)).

И това е лекия вариант на ракетата, разработен от руснаците за извеждане на по-леки товари в космоса с по-малко средства.Технологиите в този завод са изцяло руски а капитала е смесен. Ако руснаците се дръпнат от проекта американците не могат да произвеждат сами ракетата защото горивото за двигателите е пълна загадка за тях. В НЕТА има доста неща по въпроса и не е зле да се чете преди да се пише по темата.

Пълна лъжа. SpaceX е частна американска компания, и не ползва никакви руски двигатели. Прочети в нета... "SpaceX, in contrast, uses the Falcon 9 rocket, built with American parts. No Putin permission needed to get those."

И до 2020-та все "руски щайги" ще качват ХОРА до МКС :) Та, кво за щайгите ?

тия ХОРА ще ядат дедовия, ако не им качат водка и мезе