Коментари - Еволюция може да ни донесе електрически органи | IT.dir.bg
назад

Еволюция може да ни донесе електрически органи

Според генетиците е възможно еволюцията да спомогне за формирането на такива органи дори при човека.

Обратно в новината

Коментари - Еволюция може да ни донесе електрически органи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно не си наясно колко научни книги съм прочел!? Ако смяташ, че еволюцията се занимава само с естествения отбор на видовете си в малка грешка! А именно от еволюционните учения произлизат и расизма, и правото на по-силния и мн.др. отрицателни учения!!!

Много ви бива да вземате нещо от контекста и да обръщате нещата уж в своя полза. Цитирах Айнщайн в пълния вид на изказванията му и те ви оборват. А относно религиите - да - всички образовани хора са на мнение, че те са много встрани от истината точно защото са изгонили науката. Т.нар. официална наука е в същото положение пък по причина, че е игнорирала принципите на висшите учени, заложени в основата на религиите. Ето ти и нещо от Никола Тесла: The gift of mental power comes from God, Divine Being, and if we concentrate our minds on that truth, we become in tune with this great power. My Mother had taught me to seek all truth in the Bible. Nikola Tesla

Спомнете си "Матрицата"

и ония работи ще ни станат на щепсел и контакт

представи си оня си работа, като ел.вибратор...;-)

Ау, каква дискусия съм пропуснал. Пусти мачове, дето ме разсейват...

не виждам как си противоречат идеята за Бог с тази за еволюцията. Информацията има свойството да се самоорганизира. Материята е информация, тя също има свойството да се самоорганизира.

Чудесно, а сега ми обяснете втория закон на термодинамиката. И след това, направете връзка с измислицата - еволюция!

Всичко в този живот се диктува от концепцията за награда или наказание. Предложи една алтернатива, която има място в реалността. Защо трябва да ни пречи тази концепция. Развитието на човека и обществото на какво би се дължало, ако не е валидна? Може би е много удобно и успокояващо да си мислят някой хора, че няма наказание за греховете, които вършат на Земята. Друг е въпроса какво разбират по наказание. Има много неправилно разбиране за Бога в днешно време и затова имат голяма вина религиозните секти. Бог не е тиранин и садист, както го описват някой. Сътворението е акт на любов. Дал ни е достатъчно шансове да се поправим и отърсим от греховете. Дал ни е рецептата за справедливо общество. Но ние хората искаме сами да сме богове. И заради тази безумна арогантност има голяма вероятност да бъдем наказани. Ако не се осъзнае човечеството го чакат колосални беди. След което само достойните ще бъдат въздигнати в божието царство. Няколко хромозома или 3 % генетичен код разлика от шимпанзетата е огромна разлика от гледна точка на функционалността. А като имаме с бананите 76 % общи гени, какво трябва да си мислим? Естествено че Бог като създател ще използва наличните блокчета от инструментариума, за да създаде отделните видове. Няма да започва със всеки вид от нулата, а и не е необходимо за неговите цели.

Ето тук трябва да се намеси психологията. Цитирам те: "След което само достойните ще бъдат въздигнати в божието царство". Много е удобно така, нали? Аз съм от достойните, щото вярвам в бог, а атеистите са недостойни, сиреч по-долу от мен. И как е? Чувството за превъзходство над "заблудените", приятно ли е? Гъделичкаме ли егото? Много по-трудно е да приемеш реалността, а именно, с нищо не превъзхождам останалите, не съм специален, след смъртта си ще изчезна като всички други.

Чувство на превъзходство? Сега пък на къде заби? Съдиш според своя начин на мислене. Значи според вас и Библията е проява на егото, защото дава правият път по който да вървят хората. Само че никой никого не задължава с нищо. Свободна воля. Вярвай си в каквото си искаш. Аз се опитах да поставя няколко проблема които не се коментират масово, защото атеизма е полезен на княза, който в момента дърпа юздите на света. А Бог гледа до къде ще пропаднем, отдадени на дивашкият материализъм, загърбили духовното начало - искрицата събудила живота на земята. Да осъзнаеш истината и да е споделяш , не значи да си чешеш егото. Що за глупост безподобна? Познанието е сила, а силата отговорност, с която не трябва да се злоупотребява. Защото достойните в божието царство ще имат повече отговорности , отколкото на земята. Господ затова тук на Земята отсява плявата от зърното. Защото достойните ще имат по-висша мисия след това. Смисъла на живота е стремежа към съвършенство.

Ако закачим тъщата на кабела, спокойно може да спрем Козлодуй....

За сведение на профаните - една теория е доказана, ако може да се проведе научен експеримент, и ти многократно! Не съм чул за научен експеримент, в който едно животно да се превръща в друго, а това е единственият метод да се докаже еволюцията научно!!! Всичко друго са хипотези, които може и да звучат привлекателно за някои, но са НЕДОКАЗАНИ без научен експеримент!!!

Покажи един ФАКТ за еволюция - един научен експеримент с превръщане на едно животно в друго, че да ти повярваме за "фактите"!!!

Той по друг начин си извърта г*за и съжалява, че не може да си докаже тезата, която НЕзнае, но защоискаш опит с животно? Нека свалим нещата на наистина базово ниво и да направим експеримент с най-простия белтък, който се състои от 100 аминокиселини. Айде математиците да сметнат колко време би отнело на 20те известни аминокиселини да направят правилан и ТОЧНА верига от 100 елемента на принципа на случайна проба - грешка. Защото Опарин направи експеримента - при въздействия върху органични вещества със електричество и др. получи аминокиселини. И това ни го навираха в очите навремето и твърдяха, че това доказва еволюцията на дарвин. Ама защо им липсва следващата стъпка - като прословутото междинно звено, дето го няма и дето го изфабрикуваха с Пилтдаунския човек - 40 години човечеството водено за носа - накрая се доказа, че е фалшификат, но това време беше достатъчно за да се втълпи на човека, че е произлязъл от шебека. Честито. А времето за синтез на белтък от 100 последователни аминокиселини - бяха го сметнали някои - е възрастта на Вселената с още няколко нулички накрая. Честито.

Абе много ми е интересно как ти - дето nick-а ти значи НЕзнаещ - толко много знаеш, че се вземаш за акълодаващ и оценител на останалите? Факта е, че нещата, които носят реален напредък идват от няколко единици, а останалите разработват наука и технологии на база техните идеи и разработки. И - необяснимо за тебе - но между тях ще споменем хора като Айнщайн. И той ли пробутва мисловни еякулации, а? Или пък Тесла, който споделя с приятели, че идеите за революционите му изобретения идват от друг свят, с който той влиза във връзка при нещо, което днес е известно като изменено състояние на съзнанието? Или пък да ми обясниш например как "неуките" суеверни от бронзовата и др. епохи в Египет, Баалбек, Индия и другъде преместват обекти с такова колосално тегло, дето чак в 21 век можем да вдигнем и то с голям труд. В Египет са се учили в храмовете - обясни ми как тия хора, дето според тебе би трябвало да са ненаучни идиоти, кланящи се на нещо измислено, знаят основни понятия като числото пи хиляди години преди то да бъде открито от един холандец. Говорим за наука - как се строят обекти с тегло милиони тонове и с такова съвършенство, отразяващи колосални познания за всичко без да владееш науките за това? С робски труд :))))) да бе, сигурно. Ние като имаме познания ползваме ли ги за да си направим инструменти или вадим кестените от огъня с голи ръце?

поне чете, преди да пишете глупости. Айнщайн сам заявява, че е агностик в писмо от 1950 г., адресирано до М. Берковиц: "Отношението ми към Бог е това на един агностик. Убеден съм, че ясното съзнание за водещата роля на моралните принципи при подобряването и облагородяването на живота не се нуждае от идеята за законодател, още по-малко от законодател, който действува чрез награда и наказание."

Не съм запознат с цитираното от вас писмо, но знам, че човек прави грешки. Моята беше, че бях прекалено уморен като ви четях "ученостите" и не цитирах точно хора на науката и културата. Бог е в самите нас. Платон Бог работи с теб, а не вместо теб. Уейн Дайър Бог обича всички нас, но от никого не е във възторг. Айзък Азимов Да се съмняваш в Бог означава да вярваш в него. Оноре дьо Балзак Може би Бог иска да срещнеш много неподходящи хора, преди да срещнеш подходящия, затова когато това се случи бъди благодарен. Габриел Гарсия Маркес На Бог не му пука за математическите трудности. Той интегрира емпирично. Алберт Айнщайн Първо или Бог съществува, или не. Второ аз мога да вярвам или не. Губя единствено в случая, че той наистина съществува, а аз отричам това. Така че по-добре да вярвам, защото риска е минимален. Блез Паскал

Стига ми цитира откъси взети от контекста - ето ти изказване, показващо позицията на Айнщайн в цялостност: Очевидна е хармонията в космоса, която аз, с моя ограничен човешки ум, успявам да схвана, но въпреки това, все още има хора, които казват, че Бог не съществува. А това, което наистина ме вбесява, е фактът, че тези хора твърдят, че аз поддържам техните възгледи. (АЙНЩАЙН, цитиран в Clark 1973, 400).

не се хаби. Те си имат ново оръжие, казва се креационизъм. Това е някакъв микс от псевдонаука и непоклатима вяра в твореца. Тези хора не приемат аргументи, те започват от извода и всички останали "разсъждения" са с цел да подкрепят извода. Просто срещу тъпотата нямаш никакъв шанс.

Добре, че сте умните вие да ги оборите :)

За да бъде сътворен живота, някой висш разум трябва да го сътвори. Защото информацията за това сътворение трябва да я има първоначално, за да бъде употребена правилно. Освен строгата биохимия, живият организъм крепи своята виталност на духа в него. Това е невидимата компонента на живота, която го прави възможен. От по проста система не може да възникне по-сложна система. Човек не може да сътвори по -висше съзнание от него, докато Бог не реши да го повдигне в йерархията.

Какъв дух у едно чехълче?!?

Защо изключваш тази възможност?

Някой има ли идея как се е самозглобила първата проста бактерия, която в следствие е дала начало на живота на Земята? О някакъв коктейл се е подредила сложна структура с ДНК и всичките сложни високо организирани механизми протичащи всяка секунда в клетката. На мен лично този процес съвсем не мие ясен. Може би дарвинистите ще дадат някакво разумно обяснение. Защото математиците изчисляват вероятността това да се случи на 1/ 10^30 000. Все пак допускам, че има и разумно обяснение.

уФажаеми НЕзнаещ/agnostic/, под понятието наука имаме сериозни различия с тебе. Хубавото в случая СПОРЕД ТЕБЕ е, че можеш да си завъртиш гъза и да кажеш - "аз ви казах, че не знам". Ами като не знаеш защо си отваряш гагата навсякъде, г-н спамер? Необяснените и заметени под килима неща от това, дето ти имаш за наука са толкова много, че спокойно представителите и биха могли да бъдат съдени за подвеждане на хората при положение, че имаше наистина неутрален и справедлив съд, чиито представители не са с промит от същата тази "наука" мозъци. Но най-смешното е, че ти - незнаещия/и неможещия/ ми твърдиш, че Бог нямал отговори на всички въпроси. Къде ти са изследванията, експериментите, повторяемостта и достоверността на резултатите от тях?

Дарвин е написал труда си и е изложил теорията си, разчитайки на това, че археологията ще му осигури множество данни в подкрепа на теорията му- т.е. да подкрепи теорията му с останките от множеството преходни форми, които би трябвало да са съществували...ала още приживе, останал силно разочарован. Археолозите не изровили фосили от нито една "преходна форма", въпреки някои опити за спекулация в това отношение, които били оборени бързо и без никаква научна съпротива. Завършилия богословие Дарвин би трябвало да спазва 10-те божи заповеди, особенНо тази, която гласи:"Не кради!"- и ако беше се придържал към спазването й, теорията за еволюцията нямаше да бъде свързвана погрешно с името Дарвин, а с името/имената на онези, в чиито глави се е зародила тя за първи път.

Този човек познат ли ви е?

Сравнително. Предполагам, че е възможно и бе да съм се срещал с него. По същият начин познавам и други известни учени.

И така, докато Reaper-ите не дойдат и не ни избият за да запазят органичния живот.

Еволюционната теория е силно компрометирана напоследък. И колкото повече научваме за живота , толкова по-несъстоятелна става тя. Самия Дарвин не е бил убеден че е прав. Но атеизма е необходим, защото той е един вид амнистия за човешките грехове в днешното комерсиално общество. . Ето един елементарен пример. В природата и техниката има системи, които извършват определени дейности или функции и са толкова опростени, че при изваждането на само едно елементарно градивно блокче от тях, те стават негодни да изпълняват своята функция. За пример да вземем двигателя с вътрешно горене. Махни коляновият вал, и той престава да функционира. Другите му части сами по себе си не са функционални като отделни единици. От гледна тока на еволюцията, те не биха се запазили, за да се случи невроятното чудо да се сглоби от само себе си един такъв двигател. Правя опростена аналогия с живата клетка, която спрямо двигателя е невероятно по-сложна система. По -прост от едноклетъчният жив организъм ,който самостоятелно може да се размножава няма. Значи живата клетка със цялата плеяда от точно синхронизирани и невероятно сложни механизми, възниква внезапно от съставните си части, за да стане жив организъм. Как ви се струва това? При все че съществуването на съставните части на клетката поотделно е напълно безсмислено и лишено от логика.

Според еволюцията от крокодила трябва да се получи куче, ама още не сме го видели. Е как да вЕрваме на тази "научна" теория? Животът е необясним с методите на материализма, който не вярва, нека ме обори, но НАУЧНО!!!

On the Origin of Species, published on 24 November 1859. Просто трябва да прочетеш въпросната книга. Така ще разбереш, защоникой не очаква от крокодил да стане куче.

1) Споко, всички сте наполовина прави и наполовина грешите: еволюция има, но тя е на духа и е една от пътеките, другата е дегенеративна - деволюция - пример за която са маймуните. Всички хора в наше време се хващат за ДНК, но тя образно казано е рецепта за тухличките, не за цялото наречено организъм. За него се изисква по-висша информационна матрица. Освен това за производството на градивните елементи на клетката се използва 4-5% от всичката ДНК в клетката. През миналия век се доказа от трима нобелови лауреати, че останалата ДНК, считана от т.нар. наука за пасивна и ненужна, всъщност се използва от клетката за комуникация - и то единия тип е електромагнитна-акустична. Клетките общуват помежду си и с външната среда. 2)Айде, т.нар. защитници на Дарвиновата идея да ми обясните нещо много по-елементарно от човека: камшичето на зелената еуглена се състои от 40 части, които поотделно с нищо не са полезни за едноклетъчното, т.е. би следвало еволюцията да ги е елиминирала много преди да се обединят в тази двигателна структура. Обяснете ми как този органел се е образувал постепенно без външна намеса.

Това е аргумента за часовника който не може да няма създател, щото бил много сложен и имал специално предназначение. Но кажи ми след като твърдиш, цитирам "Еволюционната теория е силно компрометирана напоследък.", можеш ли да дадеш конкретни примери. посочи поне един сериозен учен, който да е успял да компрометира Дарвин.

Самата генетика потвърждава липсата на адекватност на тази теория. Няма да ти търся учени в момента, защото първо повечето прозрели истината си пазят хляба, като избягват открито да се противопоставят на масовите "научни" догми. И в крайна сметка къде са междинните животински видове. Нали имаме общо начало, но според учените не е Бог, а някаква уникална безпрецедентна случайност. Та къде са междинните животински видове. И папагалите еволюционисти, които изобщо не са си правили труда да си обясняват това което са кълвали като студенти, как обясняват голямото видово разнообразие в живата природа, след естественият подбор силно ограничава видовото разнообразие. А наблюдаваме точно обратното в живата природа.

Въпроса опира до това как се възприема Бог от мнозинството. Как си го представят.

Еха... аз газ си произвеждам, сега и електричество, ако почна да произвеждам и енергийната ми независимост е осигурена!!! Долу Газпром, долу Електроразпределителните дружества, долу Лукоил!

Знам, че със дървен философ като тебе е грешка да се спори - направих я веднъж. Но - обясни ми еволюцията на камшичето на едноклетъчните организми като зелената еуглена. Обясни ми как 40 части, дето несвързани една със друга не носят никаква полза за еуглената и би следвало да са елиминирани от това, дето си мислите за еволюция, са образували по вашия "еволюционистки" възглед един органел, който функционира дефакто като електромотор с ротор, статор и работна част (стъблото и самото камшиче). Интересно ми е да видя как такъв клоун като тебе, дето умира да се прави на интересен и парадира със наукоподобни "учености" ще извади от десет кладенеца вода. Хайде, незнаещи /agnostic/, докажи ми, че знаеш :) . Интересно ми е да ти гледам сеира, давай.

Да, отговорът е ясен, но кажи ми какъв е Въпросът??? Но все пак това, което наричаш теории, всъщност са хипотези! Къде са им научните опити, доказателства и т.н.? Бих приех хипотезата за еволюцията, когато видя как от маймуната става човек, защото досега съм видял само, как от работа човек става на маймуна :):):)

Май скоро не съм чел такива глупости, като тези в статията!

Че си студим биричката, ако имам джоб-хладилник.

Ихааа, колко готино! Можем да си имаме вграден GSM и да си говорим с който си искаме, само да ни предадат телепатично настройките за съответната мрежа!

ето още една причина да се Бате бойко увеличи тока без да ревете че е скъп. По негово време помня излязоха хора които се хранели само с слънце. Още не е дошъл на власт и вече ще можем сами да си произвеждаме ток

Откакто еволюцията донесе чалгата съм голям песимист...

За твое сведение има и деволюция - дегенрацията на антимузиката наречена чалга е част от нея, не от еволюцията.

Ура! Вече няма да зависим от НЕК, EVN, ЧЕЗ, сами ще си светим

Надай се! По-скоро ще ни впрегнат в някоя ЧЕЦ - Човешка електроцентрала!!!

Тези май са ги изтървали от специализираното заведение. Искали спецовете да човъркат в човешките гени. Ще творят мутанти. Забравиха Бога и решиха че те ще бъдат боговете на тази земя. Покъртителна арогантност. И докъде ще я докарат по този начин? Досега опитите им винаги завършват с фиаско. Освен нови непознати проблеми, тези алхимици друго няма да сътворят.

Ами ако няма бог. Тогава какво?

А кой създаде реалността в която живеем с нейните закони?

Точно така другари, няма бог. Продължавайте с мантрата на Партията и на всички дървени философи. Пита се в задачата защо гении като Айнщайн и Тесла вярват в Бог и в отвъдосезаемата реалност? Реалността е, че няма това, дето буквално го възприемате като ваше понятие за Бог - защото разбирането не се основава на реалност, а на мнения трета, четвърта и т.н. ръка на "авторитети", дето пък са попили "мъдрост" от други "авторитети". Това, че религиите са провал е очеваден факт. Но причината е, че са били обсебени от идиоти, които заради своите интереси и глупост са изгонили точно учените. Как Учението на бедния материално, но богат духовно Христос ще се проповядва от фарисеи, отрупани със злато и скъпоценности, но лъжещи, крадящи и извършващи гнусотии не само помежду си, но и спрямо деца? Кой е истински вярващ? Спомнете си Ботев, стихотворенията му. Проблема е, че религиотската доктрина е ненаучна и остаряла, а т.нар. официална наука в момента е религиозно отдадена на догмите си и затова нищо ново основополагащо не е открила и така заблуждава хората и промива мозъците на подрастващите, че като го осъзнаеш в мащаба му може да ти стане лошо.

Онегавон

Досега няма научна теория за възникването на Живота, Вселената и всичко останало, само хипотези! В такъв случай, който отхвърля мисълта за Бога, е фалшив учен и глупак!!!

Не знаеш нищо за алхимиците освен това, дето наукоподобната доктрина ти е внушила в училище въз основа на религиотската представа за тях. Така че не ги обиждай.

По скоро теб са те изтървали!!! Научи се да четеш преди да ръсиш глупости!!! Хората казват :"че с времето по същия начин еволюцията може да доведе до създаването на електрически органи и при други живи същества, дори и при човека." Ти еволюция знаеш ли какво е? И какво общо има това с алхимиците???

Знам какво е, но тази теория има толкова много слабости и несъответствия с реалността, че спокойно може да я забравят. Поне хората, които могат да мислят логично.

Засега имам само орган, който дава биогориво.

Два са.

Засега имам само орган, който дава биогориво.

под булото на "батерия за сърдечен стимулатор' се крият всякакви "универсални войници", киборги, мутанти и терминатори.Това е точно толкова конспирация колкото са и дроните. Едно две десетилитея пожелателни каузи и нагласи за пълен контрол, всяка "неизправност" да бъде терминирана.

Нещо сякаш липсва в материала. Губи ми се смисъла на този орган от еволюционна гледна точка. Ето го пак материала, но с малка промяна, така че липсата се демонстрира по-ярко: Биолози установиха, че всички риби, използващи хриле, имат общ генетичен фундамент. Учените предполагат, че с времето по същия начин еволюцията може да доведе до създаването на хриле и при други живи същества, дори и при човека. Според Линдзи Трейгър, такъв орган може да се използва като бял дроб например за дишане.

Ми той човек си произвежда електричество.. За да се уверите просто трябва да се настрои за най нисък волтаж мултицед-а и да хванете с двете ръце жичките...

пък аз се чудех кк работел капацитивния дисплей!!!

таман да си захранваме iphon-ите с 59 инчови екрани

Идиотските коментари не са закъсняли...

Тъкмо да има с какво да се храни мтрицата....

Тогава изразът - "Свети със собствена светлина" придобива съвсем ново значение