Коментари - Човекът е суперхищник | IT.dir.bg
назад

Човекът е суперхищник

Човекът унищожава от 9 до 14 пъти повече от другите хищници здрави възрастни екземпляри, необходими за поддържането на популацията на дивите животни и риби.

Обратно в новината

Коментари - Човекът е суперхищник | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Човека е паразит.Планетата с нейните екосистеми е един цял организъм.Скоро ще си задейства имунната система и ще ни унищожи.Както е станавало и преди с динозаврите,а по късно с Ледниковата епоха и Потопа.

Нагло самовеличаещото се като "сапиенс" хомо е суперпаразит , а не суперхищник . И ако не се осапиенси наистина , и да стане симбионт , лошо му се пише . Обаче засега не се забелязва такава тенденция . А съдбата на паразита е ясна - или гостоприемника в един момент го изхвърля и той умира , или уморява гостоприемника и пак умира .

Супер-идиоты!

да не говорим за жена му на човек-а ... какъв хищник е

има важни елементи от оригиналната статя които са пропуснати. така например, авторите посочват че досега погрешно се е смятало че трябва да се ловуват възрастни индивиди за да не се намалява популацята. а те всащност предлагат да се ловуват малките така както правят хищниците в природата. което дава възможност на възрастните да продълят да се възпроизвеждат.

Играта ще се промени. Бъдещето идва, аз съм готов а вие?

Човек не е суперхищник! Той е творец на своя екосистема! Екосистемата на супермаркетите ни. Свинско, пилешко, телешко - за техните източници има смисъл да съществуват. Лъвове, тигри, вълци, мечки - са само източници за проблеми за нашата екосистема. Един вид измества друг, ставало е милярд пъти досега и ще става още много пъти по толкова. Давайте! Обвинявайте ме в жестокост срещу животните! ... като свършите с обвиненията, дълбоко в себе си знаете, че нещата са си точно така. След 100 години ако въобще останат лъвове, ще бъдат само в зоопарковете. пп. и по полека с коментарите към ловците. Явно слабо рабирате как стоят реално нещата. Ловците са една от главните причини дивите животни в Европа все още да ги има.

Да ти набия резания между бузите! Ти си бил голем глупак бе! Ебем те у праната куфалница! КЪСССССССССССС!

Изобщо не знеш нищо за екосистемите, а се изказваш. в оригинала за статията си пише, че в резулат на лова са изчезнали повече от 300 вида, а ти се бараш за умен. Ето като си ловец те питам какво е тур и ти виждал ли си тур и защо не отидеш на лов за турове? ПП понеже няма как да отговориш, за другите читатели. Тура е европейски роднина на бизона, два пъти по-голям от домашното говедо и е ПЪРВИЯ официално документиран вид избит от лов. ПОСЛЕДНИЯ тур е убит в Полша 1627 година.

Човекът не създава никаква екосистема, а само задоволява егото си. Унищожава ресурси и видове, без изобщо да има никаква идея какво точно прави. Големият проблем не е в жестокостта, а в липсата на осъзнаване какво точно прави и какви ще са последствията. И ако се унищожим сами, никой няма да плаче за нас. Заслужаме ли го изобщо?

Ловът на диви животни като спорт, трябва да бъде забранен. Това вече няма нищо общо с лова за прехрана на прадедите ни. Сега е просто избиване на комплекси. Още по-трагично е, че в България нещата са изтървани. Преди беше разрешено да ловуваш само с ГЛАДКОЦЕВНО оръжие и така горе долу до около 100 метра делкобойност. Сегашните пишман ловджии са въоръжение (къде законно, къде не) с бойни карабини с оптика и бият по животните поне от километър. Така животното няма никакви шансове срещу комплексирани ловджии(мутроиди). Всеки иска да убие най-едрото животно, а не болното и слабото, както е естетвенния отбор. Отделно са както самите те твърдят поне 200 000.

Човекът не зачита правото на живот на другите същества и разрушава биосредата си. Няма друг хищник, който да убива за удоволствие (предизвикано от нуждата да доказва превъзходство - т.е от комплекси). Останалите животни убиват за да се хранят. Човекът се е самоопределил като най-съвършена и висша форма на живот защото изменя обкръжението си, но това е спорен въпрос. Той не вижда абсурдността и вредата от това и някой ден ще плати много скъпо за тази своя арогантност.

Всъщност, това че не убиват други животни, без да е с цел за ядене, не е много вярно. То се прави и от други развити животни - лъвове, маймуни и други. Например лъвове убиват чужди малки на женска, за да се разгони. Маймуни водят войни помежду си. При други макар и с ядене като женски богомолки, след оплождане изяждат мъжкия индивид - женските са по-големи. Това сигурно ще се хареса на феминиски. ;) Иначе най-големия проблем е увеличението на населението. Недостига на храна, вода, бедността и дори войни са следствие на този глобален проблем. Та даже сега частично имиграцията.

човекът не е суперхищник човекът е всеядно свръхинтелигентно животно което си отглежда само храната създава видове и подвидове човекът е свръхживотно свръхсъщество което с едно натискане на копче може да унищожи всичко живо на земята с това идват огромни отговорности!

те и някои от динозаврите са били суперхишници..

Добра снимка. Както ловците се избиват един друг от глупост, така човечеството...

Животните ловят каквото хванат, което най-често не са възрастни силни екземпляри! Това е разликата. А ти убиваш най-големия елен с големите рога, за да си ги сложиш над камината.

Човека е вирус, който се самопрецаква...

Животните ловят каквото хванат, а хората ловят подред. И едните, и другите не се интересуват дали е зелено, зряло или презряло.