Коментари - VIVACOM предлага 1000 Mbps оптична връзка | IT.dir.bg
назад

VIVACOM предлага 1000 Mbps оптична връзка

От началото на декември клиентите на VIVACOM могат да се възползват от 1000 Mbps оптична интернет свързаност.

Обратно в новината

Коментари - VIVACOM предлага 1000 Mbps оптична връзка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Интернет от БТК? Не мерси, ако ще и 100 ГБпс да пуснат.

Евала! Въпреки проблемите и хейт коментарите. Евала! Това е една от малкото области , където БГ е на добро ниво. В западна Европа - Германия, Австрия, Франция няма такова просто (говоря за краен клиент). Пък цените изобщо нямат сравнение ... И разбира се , винаги може и по-добре, но още един път - евала!

Като чета, хората се възмущават от нереалните неща, които се обещават. Иначе - да, В България имаме доста добра свързаност, високи скорости. Но и нелоялна конкуренция. Точно тази "реклама" е такава. И не дотам грамотните потребители се "връзват". Можеха да напишат, че е PMPO speed :)

да бе предлагат те! чушки предлагат!... вече ТРИ години ме лъжат как аха аха ще стигне оптиката до мене при условие че живея практически на центъра на 200-300 м от централния им офис (от Добрич съм). реално никви кабели не пускат щото са хитри кучета. всички на ADSL ни се налага да им плащаме и за телефон, който физически съм демонтирал преди 5 години, пък ако пуснат оптика кранчето секва. телевизията им е добра, за нея се зарибих. преди 6г почти никой не предлагаше такава, но вече и много други предлагат екстри като превъртане назад, пускане на вчерашия филм и тн. напролет ми свършва договора с тях, сигурно ще им е последен!

Мдаа, "оптична свързаност" - това е важното. А колко трафик ще мине вече е друг въпрос :)

Мдаа ... както се пее в една песен: "Если к жопе приспособить Сопроцессор фирмы Крей - Можно срать в два унитаза, В сорок тысяч раз быстрей!"

Заявих 3 бр. пакета.Ухааааа.Познайте.... :)

Гигабитов контролер е наличен във всяка една актуална дънна платка от има няма поне 5-6 години. Друг въпрос е колко ще му е реалната скорост. Нека не забравяме и наличните домашни рутери и използваните кабели (в случая трябва да са минимум Cat 5). Не са много моделите рутери, които предлагат гигабитов етернет и чиито процесор би издържал подобен трафик. Проблемът идва от скоростта на запис/четене от дисковите устройства. Тук решението е RAID 0 или използването на RAM диск, последното изисква достатъчно количество оперативна памет, но е идеалното решение за сериозна скорост на запис/четене. Колкото до насрещния трафик, при P2P не се използва сървър, а връзката е директна между самите клиенти. Реално при един торент с повече пиъри, няма да е проблем да се достигнат едни прилични скорости. Като цяло гигабитовия нет е решение за краен потребител ползващ интензивно торент тракери, IPTV, видео стрийм.

И друго - какво ли ще правим, ако някой ЕВЕНТУАЛНО ни пусна отсреща 1GBit/s?

1Gb/s си е около 100 мегабайта в секунда. Колко ли вградени гигабитови Lan-ове могат да държат РЕАЛНО тази скорост? Познайте сега и колко хардчета вдигат над тази скорост при хаотично запис/четене?

аз свалям с толкова от доста време, компютъра ми е от 2008.

Преди около две години имах 1000 битчета платени, но никога не се качваха над 300-350! Така че, това си е измама! Спецовете от Форума могат да ви обяснят, защо!

Пари да ми плащат, те на мене, не им ща услугите. Умопомрачително арогантно отношение към клиентите. Направо извънземни. Не е истина просто как се държа олигофренчето "оператор"-че на националния им номер.

Само - реклама ! В блок 10 кв. Аспарухово - Варна от половин година стои недовършена вътрешната им инсталация за оптика. Предлагат , а не могат. Да не говорим за качеството после по тия висящи паяджини.

Cooolbox предлагат 1Gbps от около 2 месеца... И скоростите са постижими - стига оборудването и отсрещния сървър да го позволяват...

Едно е да предлага, друго е да ги доставя.

И кво се рекламирате като ви има само в София, дайте ми в Трън такъв нет, жалко че в България нямаме организации които да ви съдят за подвеждащи реклами. Да не говорим че тоз гигабит няма да може да се постигне никога но това е друга тема на разговор. Мтел Вива и Теленор са едни и същи ташаци, не ставате

При положение,че повечето лан карти са на 100 мб. Това е все едно ВИК да ми каже,че слага заради мене в цялата мрежа вместо обикновенни тръби, такива дето са с дуаметър 2 метра (напр). И какво ако моята чешма е 1 цол?!?!

Твоята може би, аз вече гледам как да мина вкъщи на 10Gb или на 40Gb (с 1Gb съм поне от 4-5 години), но май е още рано тъй като няма много (изобщо) такива устройства с клас "home".

Бях написал "ПОВЕЧЕТО", а не "ВСИЧКИ". Но даже уи ЛАН-а да позволява, ако харда ти е бавен - какъв е смисъла от бързата връзка? След , като това, дето се точи от нет-а, първо се записва на харда и чак след това ти се показва на телИвизора! Айде сметни колко в БГ имат SSD, колко са със SATA и колко с IDE. И тогава ръси мозък...

И Мтелците предлагат такава услуга вече но с пояснението че 1гбит е достижим само в тяхната GPON мрежа :)

Рекламен трик, предполагам. Пробвах навремето 100 мбит на Виваком - не можеше поддръжа повече от 30/30 от Сф до Варна! За към Европа - съвсем умря-нямаше и 5/5 Мбит. Виж-МТел /бившия мегалан в сф/ е друга работа - в 99% от времето си е 100/60 - към БГ или Европа - все е тая!

Така е Мегалан колкот и да ги плюех едно време си остават единствената свястна мрежа на м3тел. Хората трябва да започнат да си търсят правата ....

Много си далече от истината - минимум 90% от обещаните скорости от няколко година постоянно ползване ..

Ало Дира ...това не се ли води реклама, защо се представя като новина. Да не говорим, че е тотално подвеждаща. Реално няма потребител, който да използва тази скорост. Аман от простотии, следващия рекламен трик за привличане на шарани, ще бъде 10 000 MBits. за 5.00 лева. Ало КЗП и КЗК спите.

Що се пениш? Сайтът е частен и е в правото си да решава кое какво и как. Като не ти харесва, не го посещавай. Поне в Интернет не може да се оплачеш от липса на други опции.

Se taia

Всъщност реално може да се ползва 900 Mbs. Само че трябва да имаш читав диск M.2 PCIx4, който да ти осигурява тази лента на проходимост при четене и запис. При SATA имаш ограничение на шината 600 Mbs

Има RAID за тази работа конфигурираш два или повече харда и летиш

Бай Михале извинявай че те коригирам, обаче си объркал нулите. SATA III (revision 3.x) interface, formally known as SATA 6Gb/s, is a third generation SATA interface running at 6.0Gb/s. The bandwidth throughput, which is supported by the interface, is up to 600MB/s. This interface is backwards compatible with SATA 3 Gb/s interface. Разбира се това е скорост само по интерфейса/жицата. Механиката държи под една трета от тази скорост. И то не много стабилно.

Не е зле, макар че няма особена нужда тъй като немобилният нет отдавна е достатъчно бърз, за да има нямаква разлика. Нека направят и мобилният нет с неограничен трафик на нормална скорост и нормални цени и тогава вече ще получат истинска похвала.