Коментари - Финални изпитания за телескопа ”Джеймс Уеб” | IT.dir.bg
назад

Финални изпитания за телескопа ”Джеймс Уеб”

Специалистите от космическият център "Джонсън" подготвят космическия телескоп "Джеймс Уеб" за финалните му изпитания преди изстрелване в орбита.

Обратно в новината

Коментари - Финални изпитания за телескопа ”Джеймс Уеб” | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой е павил този път огледалото? На Хъбъл беше "Перкин Елмер" и се оакаха.

правил

Нация, изобретила чушкопек в 21-ви век, коментира новини като тази.

Абе редакторите, единия пълен член го оправихте, ама оправете и другия: "Специалистите от космическияТ център.... ". След това се върнете в четвърти клас да си доучите.. Не знам ако не ви подсказват читателите, докъде ще стигне неграмотността ви.. До да е един път, два пъти, ама то е ежедневие!

До трол 1. В статията пише 10 години експлоатация, а ти реши 30, да не си ръководител на проекта или си объркал от колко години тролваш?

Минимум 5 1/2 години, като целта е да работи повече от 10 години. Ти разчиташ на Гогов ли да те информира?

Редакторите, пълния и краткия член за нищо ги нямате... Що за неграмотност!! "Финални изпитания за телескопЪТ...."???.. "Специалистите от космическияТ център...."??? WTF?

По-добре да се употребява само пълен член /което е правилно от етимологична гледна точка/, отколкото изобщо да не се употребява пълен член. Вината е на "мозъците", изсмукали от пръстите си правилото за употреба на пълен и непълен член.

Винаги съм твърдял, че НАСА е най-голямата пералня на пари в света!

Оди да ти изперат мозъка, че си го наакал нещо!

Не си далеч от истината

Джеймс Уеб....бахти името поне да бяха сложили Азис Кючек, че е по-благозвучно!

Азис Кючек може да си кръстите Новата ПВО система в Рушката фидирасия!

И тоя път да бъдат по-внимателни, че да не се наложи пак да пращат специални мисии които да му сложат "очила" като на астигматика Хъбъл.

За този няма как да има ремонтни мисии, или поне няма да е толкова лесно. Ще го паркират доста далече от "кварталната" околоземна орбита.

...да се не бутнат с българия сат 1 при лаунча...

Това снимки ли са или анимации ?

Има и рисунки има и снимки. За Роскосмосссссссссс като пишат, всичко е рисунки.

Браво! Велики! Не е като да правиш атомни бомби и да пълниш тръби с керосин и да ги палиш и да си мислиш, че си ядрено-космическа сила!

Ку ку,ку ку

Много велики, провери в кой век е стартиран проекта, колко пъти е спиран, колко пъти са променяли бюджета... цялата работа е точно по нашенски :)

По нашенски се прави фасул с чушки или крива автомагистрала с две ленти. Тук става въпрос за устройство, което трябва да излети на 1 милион и половина километра от Земята. Да работи перфектно 30 години при температури от едната страна -223 C, а от другата Слънцето ще го препича до червено. Въобщеее, що не си мълчите, а се излагате като картофи?

кви яки селфита ще прай туй чудо......