Коментари - Учени откриха ”оста” на Сатурн | IT.dir.bg
назад

Учени откриха ”оста” на Сатурн

Космическият апарат "Касини" позволи на учените да хвърлят поглед върху най-северната част на планетата Сатурн и върху нейната "ос", пише сайтът Лайф.

Обратно в новината

Коментари - Учени откриха ”оста” на Сатурн | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А Луната,бе,Луната?Защо крие непрекъснато от нас едната си половина.Като се има предвид че е от женски род да не би да се срамува да не видим нещо.Зер и американци и руснаци май твърде мътни снимки показаха от обратната страна.Явно са им показали червено кръгче с надпис +16!:-)

Това е често срещан ефект, няма нищо свръхестествено при него. На български е "синхронно въртене", на английски може да го потърсиш като "tidal lock".

а като са толкоз учени знаят ли сега къде да си я заврат?

loyola

да не се окаже после че снимките са правени с го-про?

под снимката пише "Сатурн се приближава към космическия кораб Касини" нали си имаме една поговорка "Щом планината не идва при тебе, ти отиваш при планината", явно НАСА са изобретили начин да действат по метода "планината идва при тебе". "Ей Сатурн я ела насам!"

Това не е изобретение на НАСА, а на преводача. Инак след 18 дни ще видим Сатурн съвсем отблизо, когато Касини се гмурне в атмосферата.

Движението е относително, зависи от избора на референтна система. Между другото, с каквато сила Сатурн привлича Касини, със същата сила и Касини привлича Сатурн. Физика.

бате явно много разбираш от физика та ше ми обясниш ли какъв е ефекта тази еднаква силата на привличане с която сатурн въздейства на 2500 кила косм.корабче, и какъв е ефекта от същата сила с която корабчето въздейства на Сатурн с маса 5,683 E 26 кг (според wikipedia). има разлика нали, щото и един влак като те блъсне си действате еднакво, ама ти летиш във всички посоки на парчета а влака си продължава се едно нищо не е станало. остави хипотетичните модели на страна, астрономията казва апарат изстрелян от Земята към Сатурн, а не Сатурн тръгна към земния апарат (о боже сатурн идва да ни смачка!?!)

ам еднакви ще са силите само ако касини имаше гравитацията на сатурн....

Как "Касини" си е направил "селфи"?

Със селфи стик.

На сайта на НАСА има галерия от изображения, които са сурови снимки (raw images). Те са оригиналните снимани неща. Там може да видиш северния полюс както е сниман от Касини. Отделно от тези снимки има две други категории - обработени с филтри снимки, за да се направи по-видима определена структура; и такива, които са колажи/илюстрации. Очаква се повечето хората да могат да правят разлика между оригинална снимка и колаж, дори и да не прочетат обяснението към снимкта, където това е описано. Но пък търсачите на конспирации ги бъркат съзнателно в опит да си намерят аргументи за тезите си. В допълнение, НАСА поощрява посетителите на сайта да свалят снимки, да ги обработят и да ги качат обратно на сайта на НАСА. Тези илюстрации са си явно отбелязани, че не са оригинални. Често медиите ползват илюстрации на НАСА или на потребителите, а не необработените сурови снимки.

Тъкмо мислех да напиша на кретена същото.

Клипчето е снимано от руски спътник с Full HD резолюция.

са само учени, а не руски учени?

Защото тая "новина" отдавна не е новина.