Коментари - Напредък в коригирането на генни дефекти | IT.dir.bg
назад

Напредък в коригирането на генни дефекти

Учени постигнаха напредък в коригирането на генни дефекти.

Обратно в новината

Коментари - Напредък в коригирането на генни дефекти | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Единствения начин написаното да заработи на практика е на родителите да се открие генетичен проблем , който на ниво клетки за оплождане да се реши за бъдещия индивид.

напротив, корекциите стават при напълно развит организъм.

Но нали мутациите били полезни според теоретиците на биологическата еволюцията? Така ще я препънат съвсем заедно с вградените механзми на клетъчно и сисемно ниво за борба случайните промени в ДНК и клетките.

кой ти каза че всички мутации са полезни... има доста баласта. природата ги чисти безполезните по доста неприемлив за хората начин :)))

А има ли полезни мутации? Вие знаете ли за такива? Как организмите могат да познаят дали една мутация би им била полезна за да не я атакуват техните зашитни механизми? Защо не е препоръчителен в наши дни брака между близки родственици?

Описаното в коя фаза на "живота" ще се прави ? При сперматозоида и яйцеклетката ли , при зародиша в началната фаза , при роденото бебе или при дъртия човек ? Едно е да промениш генома на една или няколко клетки, друго на милиарди !

Я, а на 100 - тина трилиона ?

"Предстои обаче да се свърши огромна работа, преди подобни машини да бъдат използвани за лечение на пациенти." ... да кажем теоретичната база са подготвили и са я потвърдили със серия експерименти, от тук нататък ще го мислят. съмнявам се че ще е достъпно в обозримо бъдеще 10-20 години примерно...

Коригирането на генни дефекти е несъмнено впечатляващо, но е нож с две остриета. Какви са възможностите ни за своевременно коригиране на грешно коригирани генни дефекти?

я колок лесно било ...тююююда му се невиди...ама дали шъ тръгна след ремонта и корециите?))))