Коментари - Представиха скелета на най-стария хоминид | IT.dir.bg
назад

Представиха скелета на най-стария хоминид

Учени представиха в Йоханесбург най-пълния и най-стария в света скелет на хоминид, наречен Малката стъпка.

Обратно в новината

Коментари - Представиха скелета на най-стария хоминид | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

какво прави тук? Трябва да бъде снимка на ББ. Веднага да се поправи грешката.

Van, много си прост бе, брачед. Ровенето в речници в нет-а не може да компенсира липсата на мозък и добро образование. В статиите за наука в дира-а има много глупости , но този случай не е такъв. "Хоминид" е специфичен термин в антропологията и няма смисъла на хуманоид. Под хоминид се разбира "изчезнали, като вид ходещи изправени маймуни". Хуманоид се използва в друг смисъл: например, приличащи на хора извънземни.

Аверче..под Хуманоид се разбита същество,приличащо на човека. Може да е извънземно,може да е примат (както в тоя случай) ,може да е робот. Макар че за роботите е правилно да се каже Андроид. А Хуминид като дума в българския язик ПРОСТО НЕ СЪЩЕСТВУВА! Няма антропология,която да ползва тая дума. Или ако някъде се сврещне,това е механично преведено от английското Hominid или Hominidae ( антропологично).

Хуминид няма, но има хоминид-термин в антропологията, както съм написал по-горе. Няма как да кажеш , че изчезнали същества още преди появата на човека, като вид са хуманоиди, т.е. да ги сравниш като вид с нещо, дето се е появило след тях. Но можеш да кажеш, че и човека е вид хоминид, защото е изправена на два крака маймуна, която твърди, че на всичкото отгоре има и новото отличаващо я като нов подвид качество "разум".

A бре,Гогич...редакторче нещастно... Откъде го изкопа това "слово" хоминид ??? Все си мисля,че в родния ни език си има съответна думичка за това изкопаното,и тя е ХУМАНОИД. Образува се по същия начин като АНДРОИД или ПОЛАРОИД. Защо трябва да вземеш английската дума и просто да замениш латинските букви с български ???

Виж какво казват няколко тълковни речника : Вие въведохте хоминид Няма намерена дума хоминид Вероятно сте искали да изпишете някоя от следните думи? хуманоид хидроним невидимо доминион

Речник на българския език Хоминид Търсената дума липсва в речника. Все пак имате късмет. Бяха открити следните подобни думи: хуманоид хуманоида хуманоиди

Модераторченцето щом триеш опревержение на някакъв религиозен коментар тогава трябва да изтриеш и всички религиозни коментари на този фанатик повтарям: ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ ВСИЧКИ

Одрала е кожата на Деси от гроп. Оная, сещате се, дето много, много не се подмива.:)

това е бойко борисов като малък

Сигурен ли сте, че не е Корни? Останките са на женски индивид... ;-)

Истината е че човек не еволюира в течение на времето благодарение на случайните фактори на средата и силно надцененият от еволюционистите процес на естественият подбор, който работи по друг начин от този който описват, а дегенерира благодарение на натрупването на генетични грешки с всяко следващо поколение, които естественият подбор не може да види и селектира съответно, просто защото не оказват значително влияние върху възможността индивидите с такива грешки да оставят поколение. Такива са преобладаващият брой мутации. Техният ефект се проявява с тяхното натрупване във времето защото води до постепена загуба на взаимосвързана генетична информация и фунционалност. Именно поради това нашият свят Бог забрани брака между близки родственици след няколко десетки поколения, когато се появяват условия едни и същи генетични грешки да се срещат и при двамата родители. С по-голяма вероятност ако са близки родственици, при което няма как да не се проявят в тяхните наследници.

а се замисли и кажи: според битие 1:24-27 животните са създадени преди човека според битие 2:19 човекът е създаден преди животните. Кое от двете е вярно?

Щом е "битие" значи, че и двете твърдения са прецизно верни... Да се обзаложим ли? :)

Не е ясно как стигна до извода, че в битие 2 пише че животните са били създадени след човека? Там пише единствено че Бог е създал животните и ги привел при човека. В глава 1 е уточнено че ги е създал преди него, а в глава 2 че ги е привел при него за да им даде имена. Да търсиш недостатъци в Божието слово е предварително обречена кауза. Мислите на Бога са недостижими за нас по дълбочина и всеобхватност и това е ясно разбираемо чрез творението. Няма да намериш това което търсиш, но е добре да прочетеш словото което има сила да променя сърца и съдби. И аз бях заблуден атеист и се радвам че открих тази спасителна истина. Битие 2 "18 И Господ Бог каза: Не е добре за човека да бъде сам; ще му създам подходящ помощник. 19 И Господ Бог създаде от земята всички полски зверове и всички въздушни птици; и ги приведе при човека, за да види как ще ги наименува; и с каквото име назовеше човекът всяко одушевено същество, това име му остана. 20 Така човекът даде имена на всеки вид добитък, на въздушните птици и на всички полски зверове. Но помощник, подходящ за човека, не се намери."

от началото на 21 век имаме човешкият геном, т.е. последователността на кодирана информация. така, че моля ви, спрете със съчиненията по картинка, защото няма как на база човешкият геном от 48 или 24 двойки хромозоми при човеко-подобните-маймуни, да се получат 46 или 23 двойки хромозоми при човека. Освен това от 3 години декодираха и генома на европейският неандертал - всичко е изненада там - като се почне от цвета на кожата! съчиненията по картинка вървяха в 20 век и предишни векове...

Точно генетичните изследвания показват, че втората хромозома е получена от сливане на две хромозоми, които съществуват при човекоподобните маймуни. Информация има на много места.

хаха, фалшива информация. тази, идея е пласирана 80-те години, т.е. 20 години преди да имаме геном. откакто има геном, всеки запознат е наясно, че това не е вярно. дори компютърният анализ с каквито искаш био-информационни алгоритни го доказва. освен това остави сливане, ами и разместване трябва да имаме - защото твърдението е, че хромозоми 13 и 14 от шимпанзето са се слели слели в хромозома 2. дори за да замажат положението преименуваха хромозоми 13 и 14 от шимпанзето на 2А и 2Б, нищо че това вече са просто имена и не съответстват на реалната последователност.

Одрала е кожата на Деси от Дулово жт гроп. Оная, сещате се, дето много, много не се подмива.:)

Това хоминд педераст от миналото ли е?!

Всеки специалист ще потвърди че формата на костите не може да подскаже формата на меките тъкани. Тези хомидида са класическа вавилонска митология. Събери чарк от различни животни или скелети на маумуни на които с последствие в някое арт студио придават човешки акценти за да иглеждат като така желаното от масоните вавилонци липсващо звено между човека и маймуната, нужно на тяхната пропаганда подчинена на идеята да отделят хората от нашият Свят Създател, Поддръжник и Спасител за да заемат мястото Му в живота им. Което е нечестна и губеща кауза.

Намери някой учебник "занимателна палеонтология" и ще разбереш че по 1 кост може да се въстанови вида на едно животно. Препоръчвам и НП филм "Моята вътрешна риба"

Какъв смисъл влагате в твърдението че по една кост може да се възстанови вида на едно животно. По ДНК взета от тази кост да се определи видовата му принадлежност или по тази кост да се определи формата на мейките му тъкани? Ако имате в предвид второто твърдение обяснете ми как става това, защото на мен не ми е понятно. Това че в някоя книга пише нещо си не значи че е истина. Проверява с научни методи и тогава се утвърждава като истина или като лъжа. Така например е изписано много за биологическата и космическата еволюция, но всичко е лъжа, която противоречи на науката, въпреки че се предсатвя като наука от вездесъщата вавилонска пропаганда.

Много прилича на действащ политик?

А един неандерталец много приличаше на наш политик от близкото инало.

Малката стъпка - голям скок за човечеството.

Егаси статията - бил малко по-голям от незнам си кво и малко по-малък от другото ... поне не можаха ли да напишат бил е около Х кг и Y см висок

то няма лошо, но и какво е в състояние да докаже, че хора и такива човекоподобни създания не са съществували паралелно на Земята? отговорът е : абсолютно нищо! ако целта е да се попълва с нови екземпляри менажерията от по-особени скелети и черепи ОК, но тогава да бъдат показани и представени многобройните открити останки на великани и на човекоподобни с размер на мозъка значително превишаващ този на съвременните хора, черепи на циклопи и т.н. Докато всички находки се представят едностранчиво в подкрепа единствено на официално приетото виждане няма кой да ви се върже на манипулативните виждания Хората не са толкова безпределно глупави!