Коментари - Китай ще конкурира SpaceX | IT.dir.bg
назад

Китай ще конкурира SpaceX

Китай предвижда 35 космически старта на частни клиенти през 2018 г.

Обратно в новината

Коментари - Китай ще конкурира SpaceX | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пълна ирония - цяла държава с/у една частна фирма :D

Да е "частна"... колко да е частна... Най-много колкото Лукойл е частен.

Ще гледаме: ментета в Космоса..... Ако се приемаха залози бих заложил на 99% неуспеваемост и 1% случаен късмет.

когато си дебил то е завинаги!

нито една от изброените компании не е голама.. например гомспасе, шведска малка компания.. аз мисла, че китаи ще изтрела 35 сателита на чужди компании, от които повечето ще са нано и микро сателитъ.. а 5-те даржави неса кои знае какво вав космоса, и минимално сри ланка, малка и бедна даржава ще си позволи накакав по малак сателит.. не е това на 100% но когато част от споменатите компании са малки или неса на борсата.. това неса играчи от ранга интелсат или наса, които има цели консталации от десеткъ голами или 100-тици по малки сателити.. аз мисла че всичките сателити ще се истрелат до 10 пусканя.. ако искат з5 ракети - това значи по 3 месец.. а защо тогава този месец невиждам планирано никакво пускане от китаи??

Ще....ще.....кога?

Тази година - 2018, написано е. Ти неграмотен ли си ?

Ти в таласъми вярваш ли ,аз не .А инак съм грамотен доста,не ме мисли.Само че както е във един виц- на табели и обещания не вярвам вече от доста време.

Ще го конкурират я! Нали са скапана социалистическа страна...

ще конкурират чушки. Ако докопат някоя от ракетите за копиране - ок, ама едва ли.

Комунистически Китай и Русия са номер едно.

Не са ама имат голям пазарен дял...поне жълтурите за пияндурниците не гарантирам.

То друга дума за подлогите на лудите говеда в БГосвен олигофрени, не ми идва на ума! Ясно е, че Русия е космическа сила НОМЕР ЕДНО В СВЕТА...Обратното го твърдят само малоумните козяци, подлогите на Говедарника! Скъпи ми дебили! Дори НАСА, повтарям за малоумните еврокончити, ДОР НАСА си изкарва астронавтите в космоса, само и единствено благодарение на руснаците и на техните космически кораби Съюз! Защо ли ще запитат малоумните кончити! Защото иначе кравите стават на барбекю с техните скапани совали Челинджър и Колумбия!!! Дори ракетите на Спейс х гърмят една през друга, въпреки огромните средства които налива в него Краварника, Затова и НАСА не искат да рискуват нови фалове!Самата НАСА си го каза: Ракетите на Спейс Х не струват! Ненадеждни са и гърмят! Горивото което използва Спейс Х е евтино но НО ЗАТОВА ПЪК МНОГО опасно, и ако до 30 минути не бъде осъществен старт, риска от експлозия се увеличава в пъти! А да не говориме че при използването на УЖ многократните ракети, в които е в повече от сигурно че до 90% се подменя всичко. Все пак, ракетата след всеки полет се амортизират неимоверно! И това са факти! А за китайчетата, е китайчетата прогресират, никой не им го отрича! Скоро ще подминат Говедарника, но ще има още още доста да потичкат докато стигнат Русия. Факт!

наАКания, да го извадя ли 20 см, че да спреш с пенявенето, Започни отнчало да четеш за космическите постижения днес, ограмоти се и тогава пиши небивалици. Ясно е, че симпатизираш на пияните свине, но с това не им помагаш, те си остават губещи, дори в тази елементарна космическа дейност като таксиметровите превози до МКС, никъде другаде. Да, и китайците вървят напред, но твойте хора загиват. Американците са из цялата Слънчева система, китайците напредват към Луната, индийците също, а ти се радвай на "чутовните" постижения от тук до ниската орбита на свинарите от голямата земя. Те нямат и нищо повече пре последното десетилетие.

твоите хора загиват ...ма шъ умръ ут смях начи ....щот краварите да ти кажа са едни младенци що нещо пред тях все живот е ....смешен трол

Тъпунгер, руските Съюзи летят със същото гориво, като Фалконите, така че тъпако няма как то да е по-опасно според НАСА. Руснаците също го пълнят преди старта. Разликата е само че при Фалкъните за по-голяма мощност е преохладено. Но за пилотирани полети, когато товара ще е малък и разстоянитео само 400 км, това няма да е нужно. Руските съюзи имат също 2 смъртоносни аварии, колкото Совалките, така че не се напъвай и тук. А специално миналата година няма гръмнал Фалкън, докато на руснаците замина една ракета, а друга прецака половината сателити които носеше. При това Роскосмос преди дни се похвали, че това била най-безаварийната им година досега, от както се лети в космоса.

Бъркаш се, Фалконите летят със същото гориво като Съюз. А, г-н Мъск при стартирането на компанията Space X отиде в Русия за технологии, не в НАСА.

то гаче ли фалконите се опитват да летят със същото гориво смехурко ...пък кой е Пенковски едва ли са ти чели в клуба на ОПГ ГЕП

Факта че си путинофилска подлога достатъчно говори колко си прост, обаче защо не се опиташ да се просветиш малко за космическите достижения на САЩ. Отделно китайците скоро ще изпреварят СССР + Русия.

Браво на Китай, те отдавна задминаха агресивните мурзилки и са вече втори в света. Тъпите ватенки затъват в собственото си блато, от където няма никога да се измъкнат. Очаква ги сигурен фалит, както предшественика им СССР.

Пич! От всичко това което си написал лъха само едно - пий си хапчетата.

Кривозъбите отдавна задминаха водколаците и се наредиха след ХЕГЕМОНА САЩ, въпреки че са много далеч зад него, все пак са 2-ри !!!

Аз не помня САЩ да са изстрелвали скоро нещо в космоса. Винаги взимат руско или китайско такси до горе.

Верно ли не помниш? Да ти припомня тогава - американска ЧАСТНА компания си направи таксита за многократна употреба. Нещо, от което мурзилките и дръпнатите са много далеч. Апропо, къде се очакваше да падне китайския спътник?

Що не ползват тогава часните компании, а пътуват с руснаците? Защото американските совалки те изстрелват малко пи-нагоре от самолет да разгледаш от високо и после те запознаят с гравитацията.

...е кое му е ЧАСНОТО, ДЪРЖАВНА космеческа компания с ДЪРЖАВНИ ракети ще извежда в космоса частни клиенти!!!

По същата схема работи и Спейс Екс. Цената за изстрелване за НАСА и военните е между $150,000,000 - $300,000,000 докато за частни клиенти $60,000,000 - $90,000,000 но така успяват да развиват собствените си технологии и да не зависят от руски или европейски производители. Синьото начало пък на най-богатия планетиянин излита за над 400 милиона долара.

90 милиона е за НАСА и военните. 150 милиона и на горе са цените на ULA.

...време беше...

чак ми стана интересно какво и как мога примерно аз да пратя в космоса. намерих няколко статии и се оказа, че даже има вече производители които правят стандартни компоненти за сателити. подбираш си каквото решиш и ти го сглобяват. примерно cubesatshop . com най-простичките в рамките на килограм могат да ти сложат няколко камерки, антени за връзка, капсули за всякви експерименти (примерно капсула в която можеш да напълниш мъх и да тестваш как ще му действа пряката слънчева радиация) и разбира се нужните батерии отопление други бордови системи. Това удоволствие би излязло към 50-100 хил $. Ако тръгнеш сам да си го правиш, пишат в университетски условия (студенти-безплатна работна ръка) им излизали до 5-10 хил $. Оттам те те свързват с възможните фирми за извеждане в космоса, цената на килограм била към 30-60 хил $ за подобни микро сателити (ползавали ги за пълнеж между по-големите сателити). Нареждаш се на една безкрайна опашка, един ден ти идва реда и сателита ти е в космоса снима, предава послания към Земята и тн. каквото си му сложил. Цената на подобно удоволствие започва грубо от 100-200 хил $. Оказва се много именити университети редовно си пращат подобни микросателитчета в космоса. Е има малка уловка, подобни микросателити нямат двигатели за корекция на орбитата и реално имат живот максимум до 2-3 седмици, паднат и изгорят в атмосферата :(

Еми, дай да пращаме дребни сувенири в космоса, ще ги продаваме после по 1000 долара, като "космически". Ще вървят сред парвенютата.

Да изпратим еднопосочно червените подлоги.