Коментари - Най-мощната ракета, измисляна някога | IT.dir.bg
назад

Най-мощната ракета, измисляна някога

Sea Dragon е най-мощната ракета, измисляна някога. Любопитната концепция се ражда още през 60-те, но не вижда бял свят заради финансови съкращения в НАСА.

Обратно в новината

Коментари - Най-мощната ракета, измисляна някога | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ъхъ шъ му кажа аз на него

Кой знае какво унищожение би предизвикала във водния басейн от който бъде изстреляна.

Слаба работа. В момента замислям два пъти по-тежка ракета само с един двигател и за двете степени. При това гъвкава, за да взема по-лесно завоите без управляващи двигатели. Ще се казва морски кит. Ко ся, кой е номер 1.

Роскосмос в отговор ще създаде свръх-тежка ракета Рогозин Биг Хеви за изследване на дъното на Тихият Океан...

Ами, ако Мъск закачи още два варела с керосин към вчерашната си ракета, още повече че има място, ще стане най-великия стреляч.

Мършо, ти да не си онази ватенка от вица под теб ?

Аз съм този, който ти отвори учите, но ти избяга и не можах да те науча да гледаш! Мърша е баща ти за това,че те е направил!

2030 година - американците се приземяват на Марс. Те построяват своята база, а след това забелязват че започва от базата да им изчезва ту вода, ту храна ... Те сложиха капан и хванаха руснак. Гладен, разкъсан клошар- ватник. Те го питат как е стигнал дотук?- Отидох на гости до мой познат във Флорида през 2018 м. Напих се, и се разхождах по космодрума. Гледам червен кабриолет Тесла, помислих си, че ще мога да крадна касетофона ... и като изтрезнях- някой ми подменил планетата.

"оголемяване"?

Тази ракета с руски двигатели ли е ? Пишеше някъде, че американците нямат технологии да летят в космоса и купуват от Русия

Светът си върви напред, ей го Мъск вдигна най-яката ракета на пазара в момента, а руските агит слуги все повече карат само на изпарения. И не се вижда някой способен поне да капне нещо в резервоара...

Я напиши какво ново е открил Наилон Маск. Та поне да помислим потемата. Само не пиши Тесла, че там нещата са Сръбски и датират от 1915 година.

Както казах, на изпарения карате. Да бяха се сетили да ви спуснат да млъкнете щяха доста загубен вече престиж да си спестят господарите ви.

Същите "специалисти" дето твърдяха, че Фалкъна щял да гръмне и ехидно злорадстваха предварително, предвиждайки най мрачните сценарии, сега излизат с нова духовна опорка - "Няма да я бъде". Духовна - за успокояване на собствените си хейтърски душички които изпитват удоволствие и радост от евентуалния провал на успешните и свободните. Колко жалко е да гледаш някой маниакално обсебен от величие да се гърчи и мъчи безпомощно от успехите на някой по добър от самия него. Какво друго им остава на подобни клетници от това да се обърнат към Тъмната страна. Тяхна база става злото, лъжата, омразата, бивайки постоянно разяждани от яд. Единственият начин за успех е предизвикване на неуспеха на другите. Такива индивиди са способни да унищожат всичко покрай себе си за да няма никой по добре от тях. Готови са да се самоунищожат ако са сигурни, че ще замъкнат и другите със себе си. Припознахте ли някого от описаните по горе? Всички съвпадения с конкретни лица и събития са чиста случайност и плод на въображението на автора.

Мъск излъгал и заблудил толкова много гениални научни работници да работят за него и някак заблудил и най големите инвеститори също да му повярват и хвърлят стотици милиони. На фона на всичко това и на всички успешни и доказани уникални постижения, изведнъж се пръква другарят Академик Ганьо от дир.ру и смело заявява "Няма да я бъде!". Вади и "факти" и "доказателства" умело подбрани заглавия от умело подбрани "медии" правейки на пух и прах цялата индустрия на Мъск. Жалък, но упорит опит да омаловажи вчерашният Грандиозен Успех който накара Света да ахне от удивление. Успех на човешкия гений благодарение на който Марс никога до сега не е бил толкова близо. Съжалявам такива не мога да ги нарека хора.

Яки простотии си написал.

В днешната действителност не съм сигурен, че подобна ракета би била одобрена от гледна точка на екологията и природозащитниците. Какво точно ще се случи с екосистемата в района на изстрелването, както и с водните обитатели както от изгорелите газове така и от шума разпространен във водна среда не е ясно.

Ами човекът все пак има някакъв опит след като е разработил ракета изстрелвана от подводница. Ако си струва може да направят специални язовири или да се изолират няколко определени участъци в океана и да се ползват многократно. Начини много, умни глави на Запад също...

Колкото и да се пънем, ние нищо няма да променим, относно развитието на космическите програми на....никоя държава...Освен, ако не излезем от коментарното поле и стягайки си яко дупетата, изучим едно или няколко висши образования с тематика космически технологии. След което представяйки възможностите си, не ни наемат в някоя космическа агенция, която да напредне повече, или по-малко, и благодарение и на нашето присъствие.

Ами не се пъни бе тавариш. За кво си губиш времето да четеш коментари? Свободна държава, до някъде свободен сайт - всеки може да си се пъне колкото си иска.

Мъск колко висши има и коя агенция го е приела да я променя.

А пък аз така мощно се изсрах че дп от нюшкане по кенефите се насра и умириса кенефа на опикани и насрани дърти телеса

Мъск излъгал и заблудил толкова много гениални научни работници да работят за него и някак заблудил и най големите инвеститори също да му повярват и хвърлят стотици милони. На фона на всичко това и на всички успешни и доказани уникални постижения, изведнъж се пръква другарят Академик Ганьо от дир.ру и смело заявява "Няма да я бъде!". Вади и "факти" и "доказателства" умело подбрани заглавия от умело подбрани "медии" правейки на пух и прах цялата индустрия на Мъск. Жалък, но упорит опит да омаловажи вчерашният Грандиозен Успех който накара Света да ахне от удивление. Успех на човешкия гении благодарение на който Марс никога до сега не е бил толкова близо. Съжалявам такива не мога да ги нарека хора.

Остаряла информация, току що измислих 3 пъти по-мощна. Утре ако се сетя и ми остане време още по-по-най-мощна. Идея останала на хартия е само идея, когато се реализира, тогава ще е наистина измислена.

Давай, докарай твойта идея до статус да пишат статия за нея, какво чакаш.

Къде ще избягате , къде ще се скриете от Божия гняв?! хаххаххахххаа

Не само Sea Sragon но и Falcon Heavy са безмислени ракети. Примерно Сатурн 5 беше създадена през 1967 за мисиитe до луната. Тази ракета е повече от два пъти по-мощна и то 51 години по-стара от Falcon Heavy!!!! Днес обаче каква е реалноста: 1.Тръмп планира спирането на поддръжката на МКС. 2.Тръмп планира стпирането на мисия до Марс. 3.Тръмп вижда задлъжнялоста на САЩ и се опитва да съкрати разходите. Без НАСА Мъск е безсилен защото плановете му бяха просто да бъде един логистик а тежката работа да прави НАСА но тя се отказва от това. Един сателит тежи средно 2000кг и 10 да изстреля което е рядкост ето то 20 тона. За това стига Falcon 9. Та въпросът е кой ще я поръча тази ракета, имате ли някаква идея?

Мъка русомилска, мъка. Следя ви опорките. Всичкото колхо3 бълвате едни и същи простотии. Наска нямала пари, ФалкънХеви бил ненужен и тн. и тн. Добре, че си ти Ганьо с руско сърце и чугунена глава, че да ни "светнеш" по въпрос по който стотици от най големите умове на планетата рсботят и са финансирани с милиарди долари. Знам, че ви е много гадно на колохозите в моментс, но както е казал поетът - Без Паника. Руските опигарси "скоро" и те ще почнат да правят ракети дето да ходят до Висока орбита, зад МКС..

Сатурн 5 - Американска ракета. Фалкон 9 - Американска ракета( на СПЕЙС Х). Къде тука видя Русия в целият коментар???? Понякога когато видя безм..ъчни същества като теб в началото се натъжавам, обаче после като си помисля че нямаш и грам мозък да осмислиш в колко дълбоко неве..ство си попаднал ми става безразлично.

Ясно е, че ти плащат да пишеш из форумите, но едно ми е интересно. В един момент не ти ли става неудобно от всички тези лъжи и манипулации? Как си лягаш нощем? Като отидеш на магазина да си купиш хляб с тези пари от лъжи не те ли жегва поне малко съвестта? Всеки вярва в нещо добро и положително, ти в какво вярваш? В руските олигарси и Путин ли? Не мога да си обесня хора като вас.

Къде видях Русия ли? Ти сериозно ли мислиш, че всички са балами 80%, а ти си най големия тарикат?! Русия я видях в типичната Наглост която проявяваш. Видях я в заглавието и в коментарът ти. Не само в този, а и другите които си писал по долу. Личиш отдалеч.

Ти си болен човек.

Аз измислих ракета, която качва 1500 тона на НОО, даже мога и да я нарисувам, ако се налага. С фулмастер. А иначе и отменената Междупланетарна транспортна система на Елън Мъск, във вариант на полет с изразходване на цялото гориво(без завръщане на първата степан) беше предвидена да качва до 550 метрични тона на НОО. За съжаление, беше отменена и заменена с проекта за Голям Фалкон, който е с по-слаби параметри.

По-тъпа статия скоро не бях чел. Автора който надявам се не се нарича журналист по-добре да се преориентира като продавач в Кауфланд или барман в някоя кръчма. Няколко израза къртят яко: "решили да паузират плановете" и "Междузвездни градове"?!?! През 62-ра?! Паузиране не е като рапиране и Междузвездни градове няма дори и в Междузвездни войни. Тоя фейс добре ви шлифова мизъците....

"след като видели, че СССР не може да достигне до нея (Луната)" ще ме пръсне от смях. Добре, че бяха СССР американците да се научат да строят ракети и излизат в космоса.

Чак за излизане в Космоса не. Но пък за КОСМИЧЕСКАТА СТАНЦИЯ ДА. Всичките системи на МКС са правени по тези на МИР

Аз вчера , като ви писах, че на Наилон Маск технологиите му са от 1960 година, получих яко минуси. Сега видехте ли

Ми, пак не си прав. Морският дракон го бие с има-няма 10 пъти :D

МИ преработки и НИЩО НОВО. Само ШУМОТЕВИЦА Се ВДИГА

пий си хапчетата и кротувай.

Реалността е, че един частен предприемач разви технология надхвърляща тази на коя да е държавна организация конкурент - и то над два пъти. И този частен предприемач далеч не е най-богатият такъв, просто човекът има в себе си мерака да гони новото, достатъчно откачен е за да го прави. Орките от руската тролеферма си врещят, безсмислиците дето лаят можеха да са и забавни ако не бяха така жалки.

Пак ли си на тор браузера бе,и плюскаш ли плюскаш безумици

Не. Но виждам, че руските слуги масово сте били - пак.

Реалността е, че един частен предприемач го бутат всичките световни крадци и лапачи, да обере технологичните и научни постиженията в сферата на космонавтиката за последните 70 години и да си присвоява заслуги. Повечето служители на спейс екс са хора от НАСА, които се наложи да се преориентират, защото боклуците от сената всяка година намаляват финансирането на същата тая НАСА, и тя дори заплати вече не може да ползва. Всички технологии, които мъск използва, са разработки на НАСА, Роскосмос, ЕКА, и десетки университет и научно-изследователски центрове в цял свят, финансирани от държавни пари, т.е. от данъците, които гражданите на съответните държави плащат. Тези технологии не са на мъск, те са собственост на сигурно 1/3 от населението на земята, може би даже по-голяма част. Единственият принос, и то не лично негов, а пак на тия хорица от НАСА, но вече като служители на спейс екс, е да направят връщането на първите степени обратно на земята. Дори финансирането все още е държавно, защото основно пари наливат от Пентагона, както и НАСА, които вече нямат капацитета сами да изстрелват. Защото всичко е пренасочено към спейс екс. мъск е поредният боклук, който си присвоява чужди заслуги, а след години ще има претенции и върху технологии, които не му принадлежат.

Ако не са парите на наса ( държавни) , знаеш ли кога щеше да литне ?

Разбираш ги тия работи с технологиите на НАСА и Мъск, дааа. Още малко и ще полетят и твоите ракети - ти самият видимо отдавна си излетял.

Абе тъпунгер, че кой не ползва постиженията на тези преди него? Кой почва от нулата? Кой преди него е направил двигател с отношение мощност / собствено тегло 200. Повечето ползвани днес са под 100. Само за миналата година повече от полвина полети са за частни сателити, а приходите на СпейХ гонят 1.5 млрд долара. Кои чужди заслуги си присвоява Мъск бе боклуко? Да не би друг да му е направил компанията, да гони задачите, да плаща от собствения си джоб полет като този на Фалкон Хеви? Повечето му служители са на 30-40 годишни и не са имали даже време да работят в НАСА. Нагли путлерастки дебили сте, ей...

'щот' то не е само да можеш да мечтаеш и да я нарисуваш! трябва акъл, знания, ресурси, вяра в бог! краварите т'ва 'сичкото не го могат!

Отде ви изравят все такива гении за руски агит слуги бе.

Русия ще продължи да доставя ракетните двигатели РД-180 на Съединените щати. Това съобщи РИА Новости, цитирайки вицепремиера Дмитрий Рогозин, който ръководи в руското правителство космическа индустрия. "Нека летят на нашите двигатели, особено след като са стари ... Те са от 1994 г., отдавна създаохме нов двигател, а те все още летят на тях", - продължава Рогозин, като отбелязва, че РД-180 е надежден и много добър двигател.

Хубуу, че се опитваш да залъжеш някой ахмак ако има да чете форума и повдигаш духа на колегите си алкохолици. Обаче остава едно чувство да те човърка отвътре като знаеш каква е истината и всички факти около случаят който професионално манипулативно си изложил. Денги от куда за тоя двигател?

Сега чичко червенокоско Тръмп Наш като спре денги за МКС и къде ще летите бе колхози? С германски ракети от времето на ВСВ проектирани от Фон Браун и Коральов само до Ниска Орбита. Ахх споменах Коральов който е лежал в Сибир заради донос от колега, че не споделял комунистическите ценности. После Американхцьй ви крадели учените. Кой нормален интелигентен, образован човек ще иска да живее в подобна кочина?! Същото важи и за Малка Русия - България демек.

По-полека, Корольов не е инженер, NК-33 е разработен от Николай Димитриевич Кузнецов. Фон Браун дори не е бил в Русия, а в САЩ. Там работи над американската космическа програма, както и тази за балистичните им ракети. Руснаците са докопали няколко ракети, както и няколко от нископоставените инженери, които американците са счели за несъществени. Т.е. на руснаците се е наложило да правят reverse engineering и да си развият теорията около наученото. А, ако си въобразяваш, че reverse engineering е лесен, ще те разочаровам жестоко. Ако беше така, никой нямаше да се занимава да си пази интелектуалната собственост. Един пример в това отношение са Intel vs AMD, или пък Apple SoC vs Qualcomm Snapdragon vs Mediatek. Последните дори тръгват от обща основа - ARMv8.0-A, и въпреки всичко имат съществена разлика в производителността. В този смисъл, да квичиш, че руснаците били използвали вече готово решение, е доста смешно. Единствено показва, че си поредният лаик без грам идея що е то научна и инженерна дейност.

Ще продължи щото има договор за 101 двигателя от 1997 г, а досега са доставили само 80

Абе то и F-35 Raptor трябваше да е най най най-добрият изтребител с бюджет от $1.3 трилиона, пък то се оказа на последно място в топ10!

Нов езиков бисер от Гогов: паузират.

Много малко коментари под новина за Космоса. Русотролералиата не смее да пише след вчерашния успех на Мъск, СпейсХ с Фалкон Хеви. Няма думи, няма опорки... Може би Наглостта все пак има някакви граници.

Мъск е роден на 28 юни 1971 в Претория, Южна Африка

Ами... Набира сили ...

Като прочете човек, ще каже, че САЩ са ходили на Луната. Снимачното Студио в Мохаве се отказало от по-нататъшна дейност, за да не го разкрият

Той Путин миналата година беше на косъм да предостави неоспорими доказателства, че щатите не са стъпвали на Луната, ама се размина, изнуди ги нещо за някаква сделка.

Не е оригинално

Преполагам

Взимай си лекарството и се завивай, че санитарите пак ще те накажат.

Явно си в съседната стая. Мерси за предупреждението. Бех сигуртен, че Само след употреба на лекарство от моя страна, САЩ са ходили на Луната

Най важното постижение на САЩ е тенденциозното и лицемерно присвояване на мозъци! Ако не беше щурмбанфюрер Вернер фон Браун, така грижливо приет и носен на ръце, щатите все още щяха да са на надуваеми балони.

Така е. Ето защо такива като тебе никога няма да се сетят да ви вземат.

Първо, малко за Труакс (не Траукс, на английски е Robert Truax): Създава собствено конструкторско бюро през 1966г, в което се опитва да доразвие идеята за водния дракон. Като цяло няма забележителни успехи. Сега по темата - за да се ползва само един двигател, той трябва да е огромен, което ще го направи изключително неефективен. Не случайно РД-191 висок колкото РД-180, но но е значително по-тесен (2.1м срещу 3.2м). Един от основните проблеми е, че в горивната камера има неравномерно изгаране, което прави по-широките горивни камери значително по-неефективни. Също ще отбележа, че началото на 60-те години НК-33 все още не е бил завършен, а американците научават за съществуването на двигатели със затворен цикъл чак началото на 90-те години на миналия век, след като с подкупи незаконно изнасят документация и няколко двигателя. При това положение, не знам как точно идеята е била "сертифицирана като напълно постижима".

У нас избиването на риба с взривове се счита за бракониерство и се наказва от закона. Представям си морето след изстрелването цялото побеляло о рибешки кореми. Между другото е можело да я направят и от ръждаеми материали, то в космоса влага няма. Щяло е да е още по-евтино.

ще ядем некаква каша като в "Матрицата", най много 3-4 подводници наоколо да обърнат кореми ...

към американските прасета: значи, много ви молъ да спрете да осирате планетата, по-конкретно в случая океаните на планетата, и най-добре изобщо да се махнете от нея, благодаря!

Ти благодарение на кого си пишеш умните коментари - Windows, Apple или Android?

Линукс на компютър правен в Китай. Други въпроси?

Абе то и аз измислих яка идея, къде, къде по-евтина: - слагаме 4 двигателя в четирите края на нашия парламент и го изстрелваме директно в космоса (колкото по-далеч, толкова по-добре). Така само с един старт ще имаме хем космическа станция на Луната/Марс, хем ще се отървем от 240 търтея. Смятам, че идеята е супер реализируема и се учудвам,как не са се сетили вече за нея в другите страни.

много трудно ще се намери благоприятна дата за изстрелване на тази парламентарна ракета. защото не е нужно просто Марс и Земята да са в добра позиция ами и парламента да е пълен с всички 240, което не знам кога за последно се е случвало :) и кога пак ще се случи.

Споко това е лесно :) Казваш че трябв ада гласуват по-голям бюджет на парламента и по-високи заплати за депутатите и всички ще цъфнат там.... Другия вариант - гласуване на вот за недоверие .... толкова са на кантар нещата, че всеки глас трябва и на двете страни :)

Колко находчиво, леле.

Ако Делян Пеевски се качи на ракетата ще стане претоварване и няма да може да излети. Ама сигурно има решение, де. Вместо 4 слагаме 5 двигателя, един само за него.

Малеии как вият руските мижитурки. Как да не се кефиш че руская кочина е станала за подигравка. Аууууууу.....

Не бързай, изчакай пълнолунието де!

То ако ставаше с увеличаване ... Не става само с ядене, трябва и нещо за пиене.

моля ви, спрете с тая примитивна пропаганда на янкесите, само жалки хора могат да манипулират така селташки. По форумите обаче влизат и хора с инженерна мисъл, не ядем мухи, и особено от ония, които вече са ни лъгали много пъти и не заслужават доверие отвъд холивудските декори и макети.

Москвичът е най-добрата кола създавана някога. Ура. Долу янките. хаха Ти и инженер. хаха

В ракетните технологии Москвичите ги правят американците. Извън ширпотребните производства нещата са преобърнати в полза на руснаците. Така е от памтивека - диалектика, срещу съдбата не се рита... Това пилешкият ти мозък май още не го е разбрал...

Най яката кола е ЗАЗ (Заплаха за Автомобилите на Запад) - Запорожец.

Инженерна мисъл бе, ти да видиш, LOL. 90+% от постовете са на умствено изостанали руски слуги агитатори, я се виж какви ги плещите бе.

Аз съм в кенефа на гарата и акам,можеш след малко да я посетиш и прочетеш и понюшкаш

Оня ден пуснаха една простотия за най мощната ракета(само за този момент разбира се),сега ЩЯЛА еди коя си да бъде най мощна НО...!!!! ТАТКО КАЗА ЧЕ ЩЕ МИ КУПИ КОЛЕЛО....АМА ДРУГ ПЪТ!!! "Оказало се обаче, че САЩ не планирали да създадат бази на Луната, а след като видели, че СССР не може да достигне до нея, решили да паузират плановете си за Марс." Що бе,да не би краварите да са отишли на луната преди руснаците!Този калъф,дето е писал тази статия е пълен помияр!

Se taia

Представи си, били са там цели 6 пъти. Ама де толко акъл да го разбереш. Че даже може и САМ да се увериш. Зоните за кацане са от тази страна на Луната и можеш спокойно с телескоп да ги видиш. Ама ти си троли де, не пречиш особено :)

Там е работата, че с телескоп не може да се види. Въпроса е дали хора са стъпвали, а не дали има някакви апарати в тези зони.

Двигателите на хамериканската ракета сигурно са руски

Ако не знаеш точно руски двигатели купуваха и то точно тази фирма.

УКРАИНСКИ бяха!

Se taia

То бива трол ама вашето на нищо не прилича. Мъск не е купувал двигатели от руснаците по простата причина, че те СА МУ ОТКАЗАЛИ. Затова е почнал от нулата и е направил Мерлин, който няма нищо общо с руските тенекета.

буквално ще избие рибата

Как ще избие рибата,или ти не можеш да четеш?Нещо щяло някога си в адамово време евентуално да бъде направено ..НО и приказката свърши!..... ми тая ракета....

И на тебе връзката с главния ти мозък нещо е "паузирала"

"Паузират"? Що значи туй? Преводача казва, че е на македонски.

Лелей,колко джилезо,халомин и хмед са щели да отлетят в космоса малей... Тез от ХНАСА че ни оставят без хметал бре,ко чи си бирем послие..

Сега ще си меринм ония работи ли?!?! Няма да повтарям че всичко зависи от целите и парите. Но никой няма полза от такава дебела ракета. Една загуба на дебелата и САЩ ще се върнат на първа площадка. :))) Руснаците вече го опитаха. Американците и те го опитаха със шатъла смешен.

Ако изстрелването и от суша очаква големи разрушения от звукова вълна, не ми се мисли за вълните от водно изстрелване. За справка - водата не е еластична като въздуха.

звуковите вълни. И сега използват вода за намаляване на звука при изстрелване на ракети.

Вълните няма да са по-големи от тези при ядрен взрив, а такива са правени не веднъж. Освен това и замърсяването би било е значително по-малко. Просто се избира достатъчно отдалечено място в океана.

И, временно се евакуират рибите и жабите, планктона и джетовете в радиус 200 -300 км (пардон, морски мили)? Не броих китовете, щото те не са риби.

И кой го казва? Бай-ганя от Дупница!!! Да ви имам в политиците смешни.

Тази "статия" е поредният неграмотен Гогов напън!