Коментари - Това е най-мощната индийска ракета | IT.dir.bg
назад

Това е най-мощната индийска ракета

Agni-V е най-мощната балистична ракета на Индия, а тестовете й от тази година показаха амбициите на страната да постигне максимален радиус от 10 000 километра.

Обратно в новината

Коментари - Това е най-мощната индийска ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

80% от населението им живеят в колиби и се мият в мръсни отводни води, а те тръгнали ракети да пускат. Няма такава простотия.

Тя тая ракете била индийска, пък на мен що ми мяза на циганска!

Като брой ядрени глави, след Русия и САЩ се нареждат вече Пакистан, Китай и Индия. Те са във вид локална конкуренция. От както имат ядрени ракети, не съм чул Пакистан и Индия да се трепат, а това преди бе най-редовно. Имат някакви конфликти и с Китай. Но може би именно ядрените им оръжия допринесоха за принудителен мир. На Китай ракетите бяха Донгфенг с разни номерации. Някои от тях се водеха по-добри от щатските. Пакистанските не ги знам. Тук за тази ракета говорят за обсег 4900 километра, а ги хвалят, реално защото не стигат САЩ и Англия, въпреки че зоната 500-5000км се води със среден обсег и я считат за забранена. След споменатите 5 страни, за брой бойни глави, следва Франция и Великобритания. Сред това са Израел с ракети Джеримо и Северна Корея. Това са 9-те ядрени сили. Много държави се водят, че могат да направят ядрена ракета, включително ние. Но най-вече Германия, Япония и подобни. ЮАР се отказва от ядрените ракети, въпреки че са имали. Броят ядрени ракети и глави на Русия и САЩ е примерно над 20 пъти повече от следващият Пакистан. За Пакистан се води ново третото място (конкуренцията с Китай и Индия) и е възможно да се променя. Франция и Великобритания все повече изостават. Твърдото гориво споменато тук се ползва често за космически ракети. То е по-бавно, ракетите са по-неманеврени и некотролируеми, но трябва да е по-устойчиво във времето от течното. Руснаците в последно време ги правят само с течно гориво. По-добрите щатски/британски Тридент 2 са с твърдо гориво и са по-бавни, но са на подводници. На Китай едните Донгфенг бяха със скорост примерно 29200км/ч. Разбира се в космоса няма съпротивлението. Полет на ракета от САЩ до Москва се оценява, че ще е с продължителност 36 минути. За обратното 30-31 минути, преди новата ракета. По-бързи са руските плюс самата характеристика на Русия и краищата от които могат да изстрелят.

Единствено САЩ и Русия имат двигатели на течно гориво. ... т.е. реално покритие на цялата земна повърхност. Дори американците купуват до днес за космическите си програми руската трета степен РД-180. Китайците от десетилетия молят Русия да купят двигатели на течно гориво или стара технология. В момента в който САЩ настъпи Русия по мазола....Китай ще придобие течни двигатели (реални балистични ракети достигащи САЩ) а Русия ще стане най-богата държава :)

РД-180 не е за трета степен, а за първата степен на Атлас 5.Ракетите Лонг марч ползват двигател YF-100, който е течногоривен на RP-1/LOX като РД-180 примерно, а третата им степен е с двигател YF-50D, също течногоривен, но на UDMH/N2O4. Ракетите на Индия PSLV са с течногоривни втори степени на UDMH/N2O4 и течногоривни 4-ти степени на MMH/UDMH. А при GSLV и бустерите са течногоривни на UDMH/N2O4. Та и Китай и Индия имат течногоривни двигатели, а не виждам Русия да е станала най-богатата държава.

Бе, интересно - що ракетите на САЩ, Русия, Китай, Индия... са добри, а ракетите на Ким лоши!?

Щото Индия е демократична страна, а не еднолично господство на откачалка. Индия не извършва и ядрени взривове. Не е във война с никого, докато Северна Корея няма мирен договор с Южна Корея, която нападна преди време и САЩ и отказва да подпише такъв. Индия е предявява претенции към съседна страна, каквито предявява Северна Корея към Южна.

Ха, че от кога Индия не граничи с Китай, Пакистан и Шри ланка?!

За Индия, ясно. САЩ и те ли не са във война с никого?

Съветвам те да погледнеш на Гугъл карта Индия и съседните пунктирни линии на север с Пакистан и Китай. По същият начин са обозначени Косово и Крим. Това са спорни територии за които са се били. В общи линии от както имат ядрено оръжие не се бият, но си остават спорни територии.

Кого си мислиш, че лъжеш цъкайки си плюсове като за последно бе. Жалка работа.

Айде и най-миризливия, с трите реплики и половина, изпълзя от дупката.

Прави впечатление, че освен Русия, САЩ и догонващия ги Китай, Космически програми имат вече поне 20 страни, сред които Индия, ЮАР и даже "малкия" Израел. А България е на път да остане дори без защита от градушки!

Ракетата има непредсказуема траектория, защото пее и танцува по пътя си. А ако едновременно се изстрелят две ракети, то до целта може да достигне ято от 10, 20 или повече отделни дъщерни ракети.

...май някой забравя ракетата,която стигна до Марс.....

странно нещо е външната политика индия прави ракети - безлични коментари в стил "ми хубаво, щом искат нека правят" С.Корея като пробва ракета - въх ужас, не правете ракети, санкции веднага * и двете държави се водят че имат ядрени оръжия.

Очевадно си доста тъпичък и трудно схващаш разликата. Първо Индия е демокрация, докато Северна Корея е тиранично царство, с луд тиранин. Второ, Индия не прави ядрени взривове, докато Ким прави такива. Трето, Индия не заплашва никой, докато Ким само това прави, а и няма мирен договор с Южна корея и САЩл Четвърто Индия не моли за хранителни помощи ООН и САЩ, докато Северна е молила няколко пъти, пък е седнала да прави оръжия.

Не луд, който изяда баницата. Луд е който му дава. А, Ким не дава на сащ баницата и затова не е луд. Луди са зомбитата, дето се връзват на американските прикрития за борба за свобода, демокрация и права на човека, по света у и нас. Под които прикрития грабят и тероризират по света и у нас.

бъркаш много и в 4тирите си точки, но ще ти отговоря само на третата СК е ясна на всички политиката и е сложена черно на бяло на масата. Мене много ме страска това изречение: "Индия от своя страна обяви плановете си да създаде "флотилия" от мобилно-базирани ракети Agni-V " айде обясни за какво и е на Индия флотилия ракети, щом "не заплашва никой". отделно преките и евентуални врагове са Китай, Пакистан и Иран, за да стреля по тях не им трябва ракета с 5-10 000 км обсег. Военната докторина на Индия винаги е била в посока атака/защита от горните, но с ракети 5-10 хил километра обсег явно кроят нещо ново. в мерника им изведнъж влиза цяла Европа и Русия. Айде кажи ми сега, че това няма значение защото открито "Индия не заплашва никой".

Как така на твърдо гориво? Дърва, въглища? Сериозно питам.

Ей така, твърдо, не течно, не газообразно. Това не е нищо ново, много ракети ползват за бустерите си твърдо гориво, включително едно време бустерите за совалките на американците бяха с твърдо гориво. Подобно е (защото се базира на него) на това, което се използва във фойерверките. Нещо, което китайците още преди векове са измислили. Бустерите на твърдо гориво дават огромна мощ за кратко време, точно каквото е нужно на носителя да изведе балистичната ракета на нужната височина.

Благодаря. И все пак - какво точно гори там?

?!?!?! Като твърдо ракетно гориво в миналото се е използвал черния барут, който сега е заменен с нитроцелулоза и различни механични смеси от полимерни горивни вещества (епоксидни, полиуретанови или полиестерни смоли, асфалти и синтетични каучуци), които играят същевременно и ролята на свързващи вещества. Като окислители се използват богати на кислород съединения (NH4ClO4, KClO4, NaNO3 и др. ). Тези окислители (65-80%) и различни добавки (стабилизатори, катализатори, прахообразни метали Al, Be, Li, Mg и др. с висока топлина на изгаряне и др.) (5-15%) се смесват с горивото (10-20%) и от сместа се правят съответните формовки. Ракетните горива за американските ракети Поларис се състои от полиуретанова смола и амониев перхлорид с добавка на 10% алуминиев прах.

А като е индийска, клати ли си главата наляво-надясно от врата докато лети?

Сигурно не. Но е толкова качествена колкото и другата им работа. Не напразно никой не ги приема за заплаха :-) Манго и ракети..можеш само да се усмихнеш пренебрежително и спокойно да си продължиш по пътя :-)

Наистина странно, предвид на това, че Северна Корея се самозатваря в себе си, докато Индия поддържа тлеещ конфликт както със събратята си по кръв в Пакистан, така и със събратята си по вяра в Китай, да не говорим за брадчедите от всякъде, в Шри Ланка.

Бе, дали Индия "ги поддържа", или някой заинтересован да разделя и владее в глобален план...