Коментари - Windows 8 няма да изисква по-мощен хардуер | it.dir.bg
назад

Windows 8 няма да изисква по-мощен хардуер

Операционната система Windows 8 ще има същите хардуерни изисквания, както и нейните предшественици Windows 7 и Vista, та дори и по-ниски, съобщи Microsoft по време на световна партньорска конференция в Лос Анджелис.

Обратно в новината

Коментари - Windows 8 няма да изисква по-мощен хардуер | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То ако някой е с компютър с процесор на 1 Ghz, значи компютъра ме струва около 30 лв

Или е нетбук или таблет умнико.

Много се бях изкефил на фотосесията на Линус Торвалдс пред щанда на виндоус7 в Япония :) Когато виндоус стане със състемните изисквания на вин95, да може да работи на 486 и да не заема повече от гигабайт на диска, тогава ще го призная. Или да чакаме АRМ платформа за мобилен телефон с 6-ядрен процесор и 100GB SSD флаш памет за OS софтуерa...

За какво да работи на 486 , ти ще си купиш ли кола 2010 г . направена по стандарта 1960 . С всичките и бъгове. А линукса освен да се биеш в гърдите колко е безплатен не става за нищо приложимо от обикновения човек. Да не говоря че това което спестиш като пари ( 130 $) ще ти излезне през задника многократно, дори и да му разбираш. А и какъв ИТ си ако нямаш пари за елементарен софтуер - един мизерник .

Жена ми, която е личен асистент на собсвеник на голяма българска компания ползва Убунту от близо две години на лаптопа си. Аз съм технически директор на американска софтуерна компания и позлвам убунту от 4 години и на лаптопа си и на работната си машина. Ползваме електроно банкиране с лични цидрови подписи, някои игрички за разпускане.. всичко за което може да се сети човек. У нас има няколко HTPC вързани за телевизорите и те са на Убунту. Windows имам Mobile 6.5 само на единия телефон, който не ползвам от една година насам близо. Дали съм мизерник не знам... ти кажи.

Още един който си няма представа за какво иди реч. ИТ .. ти въобще знаешли какво значи тази дума и тия 130 $ какво си хапъл.. ако имаш фирма и ти трябва 10 win-a 10 офис пакета и една карама още софтуер .. да не говори за бази данни win server и куп M$ shits и като ти пратят оферта за над 10 000 $ съм сигурен, че друга песен ще пееш. Това, че ти си почнал да работиш на windows и си свикнал с него неозначава, че всички са така. A какъв ИТ си ти ако позваш само windows ?

Пари имам, но не обиждам ламери като теб, а движа прогреса! Чаткаш?

Говориме за системните изисквания, а не за това кой на какъв шит работи. Хайде, мизернико, ми отговори как на 800 байта свободна памет на Вояджър е инсталирана програма за разпознаване на изображения, която откри няколко спътника на Сатурн, ако не се лъжа. А ти знаеш ли в стотината гигабайта на диска ти Ц:, каква част е полезния код и колко деветки след десетичната точка е булшита? За това говорим! За целия този булшит колко много програмисти трябва да бъдат буквално разстреляни, сори за прямостта. Това са трилиони терабайти в световен мащаб изгубена памет, изгубен РАМ, изгубен сторидж и пропиляно време! Това са трилиони долари/евро/амеро/юани/йени загуби!! Кой е мизерника сега!?

С 486 въобще какво се пънеш за 8-ца,джиткай си с 95,която ми е много чудно как въобще ти върви.

Това, че ще поддържа ARM платформи само по себе си е космическа промяна, дори и изгледът да е 100% като на Уин 7.

Глупости.

Дали.. ново ядро, нови драйвери.. дали са глупости..? хайде моля ако не знаеш каква е разликата м/у PC/AT архитектура и АРМ.. да говориш глупости.. понякога и wikipedia не помага.. ;)