Коментари - Oracle с важна съдебна победа срещу Google | IT.dir.bg
назад

Oracle с важна съдебна победа срещу Google

Щатски съд одобри всички искове за авторски права на Oracle срещу Google, с изключение на един. Спорът между двете компании касае използването на Java в мобилната платформа Android.

Обратно в новината

Коментари - Oracle с важна съдебна победа срещу Google | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Виждате ли как за всичко стой сянката на Майкрософт. Като не може да предложи по-добри продукти, трябва да пречи на разпространението на конкурентните продукти! Май е време за компютърен интернационал! И все пак отвореният код ще победи!!!

Абре съюзете се и направете един по-хубав за живеене свят ве, писна пи от патенти, глоби, такси, мита, пари, банки и прочие! Имам знанията, имам технологиите, мога ама ме спират, щото някой преди това си е помислил за това нешо и го е записал в една книга! Измислен свят ... на пари!

Е не става така, пич. Поне не и в белия свят. Имаш, можеш, сетил си се - вс. мн. хубаво ама хората искат пари за акъла си. Като си се сетил нещо, ама друг те е изпреварил, край. Той взима кинтите, ти се напъваш пак, това е. Другото дето го мечтаеш му се вика комунизъм, ама до сега никой не го е "построил". :)

oracle от край време си е мръснишка компания, изкупуваща де що види! заради такива се упорочава всичко в it сферата! 'що взеха и openoffice, a? нима те развиха този офис паке? ами java? от една крадена дейта база,която по нищо не се отличава от другите направиха милиарди и изкупиха всичко ценно съсдадено с много труд и любов! ейпъл са същите крадци на операц. с-ма обаче,като я префасонираха за собствена изгода:) не е нито взаимстване на код, както аз понякога правя,а те направо си крадат код,изкупуват хубавия софт:( после имат и претенции за правата хах:)бахти ужаса

ORACLE - One Rich Asshole Called Larry Ellison

Хахахахах, много правилно казано :)

ме сте в Европа! Тук патенти върху алгоритми и следоветелно софтуер не важат и като гледам какво става се радвам за това! Страх ме е да си представя какво ще стане, когато Лари се сети, че има некакви патенти и върху MySQL наследени от Sun! Ще виждаме отгоре на страниците - тази странище е предназначена И ЗА САЩ и не използва MySQL - за всички остатали МуSQL работи за вас :-) Сбъркан свят!!!

Истинското лице на Oracle! Java-ta уж open source.. а в един момент който я ползва си пати! Аре серем ви и на технологиите. Тоя Лари Елисон кон да го е*е.. не наяде се с мангизи!

така...90-те години DB Oracle беше легенда - той спа и се кефи и си купуваше самолети руско производство да плаши Бил Гейтс! :-) Ама ти остави това - тя и МуSQL e е в некакъв лизенз спрямо Sun Microsystems... следователно купена от Лари - там какво ще става - не ми се мисли!!

MySQL вече има опън сорс разклонение - Drizzle.

PostgreSQL nema drugo

Общо взето създават поредния монополист по подобие на MS.

Трябва да видиш истинското лице на Google - не те знам какво ще кажеш тогава.

що ..какво е истинското лице на Гоогле?

Минала е покрай Open Source...

Java не е open-source. Open JDK е нещо друго.

И Гугъл не са цвете за мирисане, нищо, че се опитват да се харесат на масите. В края на краищата, щом съдията е отсъдил, вероятно има за какво.