Коментари - КЗП обвини Vivacom в заблуждаваща реклама, но къде всъщност е грешката? | IT.dir.bg
назад

КЗП обвини Vivacom в заблуждаваща реклама, но къде всъщност е грешката?

Днес Комисията за защита на потребителите излезе със съобщение, че е забранила на „БТК“ АД (разбирайте VIVACOM) да заблуждава клиентите си с тарифните планове Traffic Unlimited.

Обратно в новината

Коментари - КЗП обвини Vivacom в заблуждаваща реклама, но къде всъщност е грешката? | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за 10лв. може да източиш половината от филмите ако си на друг доставчик :) (вярно, че няма да е 3G, а кабелен) Но защо да плащаш и 2лв. за такъв боклук, след като не върши работа? За да си потиснеш селския комплекс? Да ползваш нещо, което от 10 години като скорост е остаряло!? Да не отварям дума за ситуацията с реалните фиксирани IP-та в пакети те им, че са направо жалки там и като цени, и като скорости...Искат над 60 кинта за да имаш фиксирани IP със скорост под средната за останалите доставчици. Само се моля да не скапят услугите на Мегалан след като ги купиха...

Нищо случайно няма , търсете дълбокия джоб на другите мобилни оператори , това да се убъркаш така е все едно да не различиш на пътя лада и мерцедес и двете са коли нали !

Май КЗП се поизложиха :D

Става въпрос за два различни тарифни плана - стар (Traffic 2.5 GB), който вече не се предлага - при него след изчерпване на включения пакет имаше тарифиране, и нов (Traffic Unlimited) - с неограничен обем трафик на данни, а само с ограничение на скоростта след изчерпване на определен пакет на пълна скорост. Няма нищо подвеждащо, в сайта на VIVACOM условията на плановете Traffic Unlimited, предлагани към момента, са ясно публикувани. link Аз лично дочаках да пуснат неограничен мобилен нет, за да сключа договор. Имам карта Traffic Unlimited S - плащам 10 лв. месечен абонамент за неограничен трафик. Няма никакво тарифиране над тези 10 лв. Само по някое време пада скоростта. И това е написано в сайта.

относно скороста на пренос на данни в 3G мрежата мрежата им от 14 мегабита, като максималната скорост която може да бъде постигната в мрежа от трето поколение /3G/ е 3.5 мегабита, така,че колкото и да искат не могат да накарат един трабант да се движи с 500км/h, след като той е проектиран за 130км/h. За тази лъжа не могат да се оправдаят никък.

Ако искаш да вземат мнението ти на сериозно, бих ти препоръчал да научиш българската граматика.

Взех си от Вива лаптоп със задължителен модем към него, от който всъщност нямам нужда. Имам 750 Мб, които въобще не ползвам, тъй като си имам интернет от нормален доставчик. Обадиха ми се да ме зарибяват да съм минел на неограничен достъп като забравиха да споменат, че след 750те Мб връзката е практически неизползваема. След като ги подпитах го признаха с уточнението, че ако се прехвърля договора ми ще се занули и пак ще трябва да чакам две години докато изтече! Съвсем се правят на тарикати те... Живея от два месеца в чужбина и си плащам сметката по банков път, тъй като по договор съм задължен - няма лошо, но и двата месеца забелязах, че са ми изтеглили с по 10 лв. повече!

Виваком си признават нарушението май. Да, сега не се предлага, но в миналото се е предлагала тарифата! Като едни циганчета са. Все едно циганчето да каже, аз нямам крадено джилезо, вчера откраднах, верно, но днес вече не е при мен! Чис съм бате.

Е, да де, ама тогава не са го рекламирали като безлимитен и безплатен след изтичане.

И скоростта им е наистина ужасно бавна. Не се заблуждавайте. След изчерпването на лимита най-високата скорост коятп успях да постигна беше 8KB/s. За справка - това е скороста която осигуряваха аналоговите модеми от преди 15 години. Изводите - за Вас!

Държи където съм ходил на 3G 512кбит или 384кбит а където е 2G 56к си се закача без проблем и след лимита. Ползвам го от 2 г. Преди съм имал 32к закачанияи 24к, но сега под 56к не пада. Не правя реклама, просто тази година го ползвах из цялата страна почти и споделям реално какво беше.

ако през аналогов модем преди години си постигал 8KB/s, аз лично ще ти купя нов лаптоп. 8КB/s (килобайта за сек), а не kbps! По-бързите модеми бяха 33,6 kbps и 56 kbps, което дори при идеално чиста линия е по-малко от 8KB/s. Хайде, остани си със здраве

Тия от КЗП са толкова заблудени.Нищо не защитават,освен собствени интереси.

КЗК са за пандиза от край време, само заблуждават матряла който им плаща заплатите !!!

Traffic Unlimited пак е заблуждаващо - няма лимит на обема на данните ама има във скоростта, което пак е лимит в обема на данните. Изгубихте ли се? Това е целта... Как работи? Просто 128 Kbps са 12.8 КB/s или 768KB в минута или 46.08MB за час или 1.12 GB за ден. или 33.5 GB за отчетен период. Грубо смятах на ангро, но това е механизма.

Много си зле. По твойта логика никога не може да се постигне нелимитиран трафик дори на свръхскорости, които не можеш да изхарчиш ако потребяваш нормално.

Дефинирай потребяваш нормално? Аз потребявам нормлно с опашка от 64к на порта на оптиката и 101% утилизация. Неограничен означава за мен колкото може да носи технологията, трасето, т.н. останалото е ограничен!

А на теб ти куцат познанията - 128 kbps са 16KB/s. Прочети и научи преди да са излагаш. А относно това, че имало ограничение - дори името подсказва, че трафика е неограничен, а не скоростта. Ти си точно от този тип хора, които като отидат на шведска маса се тъпчат като за последно, само за да не се почувстват набутани. Аман от авантаджии, които за 10лв очакват да източат всички филми от нета.

Е има ли ограничение в скоростта, което те ограничава в трафика? Кое от тезата ми не ти стана ясно или от това че смятам на ангро? Аман от тъпаци и шарани, върху шведската маса на картелчетата! Падайте жертви на маркетинга, проблема е че докато маркетинга е достатъчен иструмент да продават добре, нищо няма да се промени!

Никаква не е грешка-хванти са в крачка и сега се извъртват.