145 космически изстрелвания бяха извършени през изминалата година

Те бяха с тридесет и едно повече в сравнение с 2020 г., само девет от мисиите се провалиха

Обратно в новината

Коментари - 145 космически изстрелвания бяха извършени през изминалата година | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

A ние трябвало да мислим за личния си въглероден отпечатък и да го ограничаваме...

145?!! Леле, светът отчаяно се бъхти да се махне от тая планета, дока' е време...

Батута на Рогозин работел, малко бавно, но го имало

_stankow

Я как можело. Като няма хъмкания, подмятания и опити за "анализ" - как се получава една приятна, обективна статия.

"... Всичките руски мисии преминаха без проблеми..." Не е съвсем така. Само през м. декември ДВА от стартовете са успешни, но мисиите неизпълнени /провалени/: - 13.12 - два спътника от серията "Експрес" не бяха въведени в желаните орбити след успешен старт на ракета "Протон"; - 27.12 -"Ангара 5" - двигателят на "Персей" на горната степен отказва и макетът на спътник не достига желаната орбита;

сега полу-успехи, утре успехи!

Има един договор сключван нявга си близо до Силистра. Познат е като договора от Кючюк Кайнарджи. Оценяван е като най-унизителния договор който Турция е подписвала. Според този договор няма предвидени никакви клаузи за България?! А е можело да се задължи Турция да отстъпи поне Северната част. Изводът е само един- Россия не желае свободата на България, а предпочита да запазва неутралитет. Още през 1985-86 си задавах въпрос за характера на неутралитета. И стигнах до заключението, че не е бил ей така само за една водка…РПЦ стриктно се е придържала към падежа на договора между Пирата папа Йоан 23-ти и Турция с който администрирането на нашата територия е предоставено на Турция за срок от 500 години считано от падането на Търново. Масоните на Гарибалди установяват, че веднага след кончината на Краля Слънце на 05 .09.1715 г. Светият престол променя календара като го връща с 15 години назад и отново започва да се брои 1701, 02, 03 и т.н От тогава на сетне за историците става трудно да преценяват събитията в етимологичен план и се пораждат неоправдани противоречия. Освен това, само че през 836 са бутнали с календара с 15 години напред давайки началото на тотално объркване. Тези два акта само подсказват, че се игнорира волята на ОТЦА наложена в началото на новото летоброене. Това са сатанински демарши най-вече тази от 836 г. Оправдават се, че през 1715 били възстановили истината, ама иди пояснявай на историците оплетени в математически преизчисления. Трябва ново летоброене за да откажат напъните на историците да претендират за абсолютната истина. Без етимологията правната наука все повече и повече ще затъва в противоречия разрешими само с тотална ядрена война. Хич не ми се иска да е така, ала законът за отрицание на отрицанието друго подсказва. За какво си мислите че е тази надпревара в Космоса. Засели ли се човечеството на друга планета онова там ще унищожи това тук. Ала в компютрите на онова там ще остане информацията за това тук и отново : там роботи, тук маймуни. https://dnes.dir.bg/comments/bezpretsedentno-izyavlenie-na-svetovnite-yadreni-sili-za-nedopuskane-na-voyna

пробвай да пишеш фантастика

Светът върви напред, па ние си плюем по форумите!

Да трябва да внасяш хора от Южна Африка, Нова Зеландия и Германия, защото от 330 милиона няма кой да ти оправи ракетостроенето?

Или пък от Грузия Украйна и още 28 републики! Да ги държиш на сила и да им изтрива националността и религията. Даже и ние бяхме на тоя клон е маймуните си останаха на клона още

Това да ти беше неразбирането ехе, нямаше да ти се налага да се прехранваш като щатен врякалник. Ненакудкудякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Те така се орят с въглеродните емисии. Ще спират ДВГ и ще пускат електромобили, Дървата за печките ще сменят с пелети от дървесни отпадъци (вейки, шума, кори, корени) Кюмурените ТЕЦове ще минат на ядрено гориво. И Платени екскурзии в Космоса, за пари за хора с много пари Да го духат бедните!

Военните програми на страните ,които естествено се правят от всеки самостоятелно. То търговските се определят от локацията на производство на спътниците ,цената на изстрелване и все пак геополитическата обстановка. Тоест всичко произведено в Европа и извън Китай , се пуска от Русия. Всичко произведено от Северна Америка се пуска от САЩ. Не е лесно да доставиш един спътник и да направиш тестове преди старт до мястото на изстрелване. Това не е куфар. По скоро трябва да се гледат ,броя на доставените устройства на орбита. Може би е по адекватно като сравнение.

Пълни глупости. Спейс Х изстрелва сателити от цял свят, включително европейски.

Включително на КАЗАХСТАН...

Под мъдрото ръководство на другаря Путин, Русия насладник СССР от космическа сила се превръща в червено джудже

Цитати: "САЩ се нареждат на второ място с 51 осъществени космически изстрелвания, като три приключиха аварийно. Третата позиция е за Русия, реализирала 25 орбитални полета през миналата година ... ... Всичките руски мисии преминаха без проблеми." Като най-важните бяха на руският модул Наука за МКС и после допълнителен към него. Може би и на китайците с тяхната база и на Луната. А Русия си разви едни други ракети. Вече действат практично.

Se taia

Аха, съвсем без проблеми минаха руските изстрелвания.. Само дето Наука почти не свали МКС от орбита. Ама това е дребен проблем, какво знаем ний?

От тая година стартираме космическата програма Спейс - Слави. А, от догодина всяка седмица по един македонец ще изстрелваме в космоса.

Мъск продължава да е шампион по дотации, респективно по изстрелвания. Когато един ден печатницата запецне тогава ще видим реалните пизиции.

Да... Но Ганьо го смята за голям иноватор. Направил електрокар пълен с дефекти като всяка американска кола.

Ее ще поиска от Русия там се дотира на 100% и не искат даже резултати!

Пак ли сравнявате Русия с Америка бре неграмотници. Не се ли уморихте? Аз се радвам (не че фен на червените боклуци) на страна като Северна Корея например, която съсипана от санкции САМА строи сателити и САМА ги извежда в орбита със СВОИ ракети носители.

Досега не е успяла да изведе сателит в орибита и той да работи. Поне никой не знае нищо за севернокорейски сателит. Или е свръхсекретен и под 10 см или не съществува!

Колко да си фен?!

145 космически изстрелвания бяха извършени през изминалата годна и нито един от тях не е бълнапки. а са булгаристанския тролякопитек ла са пръсне да квичи.. ббаахаха

То затова сме на този хал брачед.

За едно изстрелване на ракета става въпрос за отделяне на 200-300 тона въглероден диоксид. А за направата и, нямам идея.

"Изминалата годна".... Абе редакторите, айде малко спел-чекинг, излагате се като кифладжии.

Спел-какво?!?

Реално Русия е с най-много изстреляни полети и сателит, защото и китайските и иранските ракети и сатели са на базата на руски технологии. Китайци и иранци им удрят по една боя, слагат надписни на йерогливи и готово. Но целият мощен хардуер е руски. А усвен тува и половината краварски ракети са руски щото са с руски двигатели, а останалите им ракети не са летели реално, защото не са с руски двигатели и следователно са снимани от Холивуд в пустинята Мохаве и Северна Канада.

китайските са наа руски технологии от 1969ъа верно ли хахааххаахахаахха това беше най големия виц за днес

Пропагандата минава по-трудно с неграмотен текст. Знам, че късаш ризи за агенцията на Рогозин, ама вместо да пишеш вежди бодеш очи.

Se taia

Той пък откъде да знае, че е неграмотен? Нали му дават копейки да пише там, другото не е важно...

Последният сателит изстрелян от Русия не можа да стигне до орбита и стана космически боклук

Те явно си го броят за успешен. Според сайта Space Launch Report опитите са 144 с 11 неуспешни.

При руслямците няма неуспешни, ако ще всички ракети да изпопадат. Горе долу като при китайците. Добре че частните китайски фирми си признават засега неуспехите.

Първата космическа сила е трета със 17% дял. Ако имаше индивидуално класиране по фирми Мъск щеше да ги превари. Това да си го припомните като глкедате следващия мультфил на Творческое Студио Рогозина.

_stankow

Като нищо. Ако класирането беше по стартове на ракети-носители среден клас. Но космонавтиката не е само това - тя е още и строеж на спътници, военни, граждански, научни, модули за МКС, междупланетни станции, строеж на космодруми, космически буксири и ускорители. Подгтовка на екипажи, космическа медицина, двигателостроене, материалознание и опитно-конструкторски работи за следващите 10-20-30 г.

6 % провали не е ли много.

Не. Това са нови технологии и фирата е повечко.

руснаците пращат неща в орбита от 60 години... Това "ново" ли е?

Кога ще минат на ток тея таралясници? Няма само да им дишаме пишиляците.

На прави си е е заря.

Илон Мъск 31, велика Русия 25. Това е положението другари.

Гледа се пропорционално на населението. Русия 150 милиона, Щатите 330 милиона. Относително Русия има преимущество.

Дай да гледаме пропорционално на площ, на природни богатства, на претенции?

Илон Мъск колко милиона е бе, статистик?

Това да не е състезание по млеконадой

Не съм чувал площта / почвата / торта да правят космически ракети

Ами гледай пропорциите Роскосмос 300 000 служители 60 години опит! Мъск 5 000 служители опит 10 години! Друга статистика 180 000 000 000 руснаци но им трябва ти да им целуваш задника! 6 000 000 българи и не им трябваш ти! Що не идеш в Русия????? Не бе наистина защо не идеш ще ти се зарадват а седиш в Европа и се мъчиш Взе ми се в ръце и отиди в на майка си Русия и помагаи там да вдигнат малко стандарта и стандарта в пропагандата....

И какво важно качи олигарха южноафриканец Мъск? Руснаците модула Наука (би трябвало да е над 20 тона) и допълнителен към него на МКС.

Ползите са ясни. А вредата на 145-те изстрелвания на колко мусаки се равнява?

Ами на Мъск работят с течен водород отделят водна пара кажи речи:) :) Дай нещо друго за опорка онова с бидоня беше забавно и киселото зеле дайте в него дух поне бяхте искрено смешни!

Ракетите на Мъск горят керосин и течен кислород, също като руските. Те всъчност са с модернизирани двигатели от съветско време.

_stankow

Двигателят Мерлин на Фалкона на СпейсX е на керосин и течен кислород. Също както Союз. Двигателят Раптор, който Мъск се опитва да направи е на метан и течен кислород. Двигателите на Боинг за SLS тип RS-25 са взаимствани от СпейсШатъл и са с гориво течен водород и течен кислород.