20 години от трагедията на космическата совалка "Колумбия"

Причина за катастрофата се оказва парче пяна, ударило крилото на кораба при излитане

Обратно в новината

Коментари - 20 години от трагедията на космическата совалка "Колумбия" | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НАСА умишлено не им казва щото вариантите са били или да умрат при навлизането в атмосферата или да умрат от глад, жажда, студ или задушаване ( според това ков ще свърши първо ако им кажат да останат горе докато ги лъжат че търсят решение с резервен кораб При втория вариант просто са щели да спрат комуникацията с тях както е било планирано ако Аполо не успее да излети от луната

Чакай сега, нали Аполо изобщо не кацал на Луната?

опитали са да минат през твърдия щит наричан небе. само кръглоземците вярват че има космос. справка: симпънс и други..

Тояа че наса е знаела че топлинния щит няма да издържи не са спекулации - има си ги интервютата с високопоставени служители които си го признават Просто не са го признали в началото а след години

Все едно вчера го гледах по телевизията....Колегите ми даже не знаеха, че това е втората загубена совалка - не бяха и чували за Чалънджър. Но дори и тогава ми стана някак смешно - първият израелски астронавт така и не кацна - май и господ много много не ги обича там горе....

Той е бил пилот на Ф-16, участник в операция "Вавилон" в която Израел унищожи иракския изследователски ядрен реактор, който беше построен от французи. Унищожиха го точно преди първото му зареждане с гориво. А десетина години по-късно след него загина и сина му. При авария с Ф-16...

-7 смрадливи крави..идеално. Такива са им успехите, като на фентъзи филм и дотам.

Пред всички астронавти, космонавти или както искайте ги наричайте. Без значение от пол и раса. Смели хора допринасящи за развитието на човешката цивилизация. За разлика от долните политици.

Смотаните краварчета се качиха 7 пъти на Луната още преди над 54 години, а ние с нашите ненадминати високотехнологични въздушно космически устройства само след 54 години не, благодарение на напредничавата ни наука никога няма да имаме щастието да стъпим там.

ми се на дедовия

Е, каква трагедия. Умрели са пиндостанци. Това е едно добро начало.

Майтапа е че екипажа е умрял още при старта, но не са им казали. Не е имало никаква възможност да ги спасят и да ги приберат по друг начин с дупка в атакуващия ръб на крилото, където температурата при навлизане в атмосферата е най-висока.

Това е една предизвестена смърт..Всичко е било ясно .Да почиват в мир.

Интересно ми е дали астронафтите са знаели съдбата си по-рано дни преди смъртта си.

АстронаФтите сигурно летят със совалка с дизелови двигатели :)) Извинявай, не се сдържах :)

Янките не могат да правят ракети и АЕЦ..Не става ..Имат Вранглер .не повече..

Що ?

Родените да пълзят не могат да летят.

Ама като ти тегля един шут в задника, знаеш ли как ще литнеш.

Охооо, ти май искаш да разгледаш новите ми обувки съвсем отблизо? Може и да ги оближеш дори.

Явно не харесаха, че съм сложил линк към снимка, но да го напиша тогава само текстово. Бойко за да осмее български политици, се подигра с колаж на същата тази снимка със загиналите космонавти, като им бяха заменени лицата с на наши политици.

Не си го представям Бойко пред лаптопа и влязъл втв ФБ. Това беше дело на Севда, но толкова и е капацитета.

Гледах го по тв, совалката вече беше на парчета, а тв говорителят още продължаваше с бодър тон да ни обяснява, че астронавтите били в безопасност, т.к. американските инженери и конструктори били предвидили всичко.... :)))))

Гогов - объркал си всички надписи на снимките.

Некой пак е мислил като меринджей, вместо като инженер... Такива ще дойдат да ви построят 4 ядрени реактора. Ще има пак майтапи но тоя път във вашите дупари...

Тъп си, като руски самовар. Кога руснаците направят сто и кусур успешни мисии с апарат за многократна употреба ела ми се обади.

Успешни? С 14 трупа?

Друго си е да ти строи реактори народ който отрови целият свят с радиация от Чернобил. И на който като му гръмна ракетата изби над 100 човека. Путинофилско лайно.

На обявилата несъстоятелност Уестингхаус (били клон на Тошиба), гръмнаха реакторите във Фукошима, която авария се води една категория с Чернобил. Само че е доста по-нова. И може би реакторите ще са същите.

Ти и понятие си нямаш глупендъре, колко краваристанци измреха от радиоактивност и замърсявания у Кравария. Мрат от Втората световна още. Измряха жени в авиационните заводи от рак в устата. Нанасяли радиоактивен фосфор по уредите на самолетите та да светят и лизали четките с които го нанасяли та да пишат по-добре. В Кравария се строят жилища върху почва в райони дето са се съхранявали радиоактивни отпадъци и никой не им казва на хората за това. Измряха военни от мислите в Ирак от обединения уран и т.н. и т.н....

"обеднения уран"...

Фукушима гръмна от природно бедствие, прасчо. Чернобил гръмна от кретенията на блядките. Панимаеш? Не панимаеш. Не го пише на опорките.

Кво е блядки? Пиши без да фъфлеш, бе трол! Чернобил е АЕЦ на бившата Украинска ССР. С основен персонал укри.

И радиацията е тръгнала на север североизток и най-пострадва Беларус, на която граница е Чернобил. Вярно че там са правили тест и са усилили реактора 10 пъти и сбъркали за едни пръти как ще реагира за стопиране. Това не променя нещата. Ние си имахме площадка, направена в някаква степен и реактор поне 1 готов. И вместо да завършат, почнаха да се правят на евроатлантици и пропадна. После защо бил скъп тока. Ами заради евроатлантиците, ЕС и САЩ, които стопираха. ЕС и с решения за свободна търговия на тока, за въглища и така нататък, от което цените литнаха още краят на 2021г.

Да бе, прасчо, знаем. Когато СССР направи нещо хубаво - руснаците са били. Когато е нещо лошо - ама те бяха украинците, беларусите, казахите и т.н. Каква изненада. Кога в историята е имало случай, руснак да си признае? Не напразно, всичките им съседи ги мразя и в червата. Само прасенцата, като вас, ги обичат. Свинска работа.

Японската демократична радиация!! Най-безвредната радиация в света!!!

Американският "Спейс Шатъл", най-скъпият ковчег в историята на Космонавтиката....

Простотията броди в България повсеместно и със страшна сила.

Явно често се виждаш в огледалото.

А нещо да кажеш за стотиците им успешни мисии, или тъпите русоробчета не ги признавате?

Какво ще кажеш за ракетата на господарите ти, дето като я запалиха, гръмна и утрепа над 100 човека? Това по евтин ковчег ли е било? Ако не друго утрепа цял блядски маршал. Това американците още не могат да го стигнат.

Безспорно това е трагедия за всички ... Нито руснаци, нито американци са се радвали за тези събития. Дейносттите в космоса са от малкото останали в които все още има сътрудничество между Русия и САЩ. Смирете се пред нещастието и смърта на тези млади хора и си помислете, поне за няколко минути защо Светът стигна до днешното си положение и тотално разделение !

Алчността на империализма не прощава. Въпреки окупацията на половината свят са с дълг от 32 трилиона като 60 милиона са на купони и милиони спят под мостовете.

Еййй Гледай каква разлика в новините... Едните коментират космически совалки , другите грухтят с радост на някакви военни паради като гледат ракети и катюши от 40 години на миналия век... Абе разлика в цивилизацията , кво да правиш..... В крайна сметка природата си знае работата и незнам защо ама всички путлерасти са с картофени главундери...

на такива тъпаци като теб 3 поредни живота няма да им стигнат за да разберат , че между руснаци и американци разлика НЯМА ! правят едно и също , само дето 2-рите го правят с вазелин и дават стинки на такива като теб

Ужас, такива първосигналници-с промити мозъчета като теб просто доказват, че цивилизация има само за някои, другите още са по дърветата, нищо че дращат по форумите!

За едни трагедия, за други радост! Така е.

Как са ходили до луната? И защо почина при мистериозни обстоятелства режисьора Стенли Кубрик?

На 7 март 1999 г., 6 дни след прожекцията на финалната версия на „Широко затворени очи“ пред семейството си и звездите на филма, Кубрик умира в съня си от инфаркт на 70-годишна възраст. 1/ колко мистериозно да е ? 2/ партенката че режисирал кацането на Луната в студио се появи ПРЕЗ 2014 ГОД. лансирана от руската пропаганда заради първите им набичени санкции след като окупираха Крим. ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ СЛЕД СМЪРТА МУ , НЕ ПРИЖИВЕ (ЖИВЕЕ 30 ГОД. СЛЕД ПЪРВОТО ИМ КАЦАНЕ) , НЕ ГОДИНА-ДВЕ СЛЕД СМЪРТА МУ, А ПЕТНАДЕСЕТ ГОДИНИ ПО-КЪСНО....... 3/ видеото е пълен фейк , няк'ъв снъф , а вдовицата му опроверга всякви опити да го замесят в тази бурлеска

мъртъв американец радост за българиа

Руските идиоти са най -големите в света,бягай да пиеш лосион гадна матрьошко!

с белината баце,че ти се избели задника

абре руска пляка такава, ти дори името на България не можеш да напишеш правилно. егати смотаните руски тролове :)

20 години от смърта на американската космическа програма. RIP

предлагам амнайсти пакет от санкции срещу Русия.

много тъпо парче си,трагедията с колумбия е на 1 февруари,а на чалънджър е на 28,нещо пак си се объркал в преводите

Причината за катастрофата се оказва бездарието на говедарите,но според козяшките тролЕИ руснаците не могли нищо да направят...

Правят рушлямците, как да не правят! Правят кражби наа перални и тоалетни чинии, както и си моГилизират орките! Най-добри са в това!

дриско каунти се обажда от двора дето клечи и се напъва

И им ползват чиповете за ракетите,нали безмозъчен? И така ги правят,че изстрелят 50,укропитеците свалят 55,а тези които ги няма съсипват всичките им стратегически цели....А като почнат и от микровълновите да слагат-пиши я в историята усрайна!!!!