"200 милиона души без пари в брой": Как Нигерия налага ползването на дигитална валута

Според критиците новата политика ще увеличи външния контрол над спестяванията, но икономистите виждат в eNaira шанс за удар по измамите и централизиране на финансовата система

Обратно в новината

Коментари - "200 милиона души без пари в брой": Как Нигерия налага ползването на дигитална валута | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ще споделя една идея макар че едва ли ще ме разберете. Ако бяхте отговорни за създаването и контрола на парите в Америка и US Treasury ви каже, че иска да създадете дигитални пари, които да могат да проследят всяка транзакция в Америка, а може и по света какво щяхте да направите? Аз щях да кажа на експертите ми по счетоводство и пари да ми направят дизайн на платежна ведомост на пари които проследяват транзакции. После щях да го дам на експертите ми по криптографиране да го криптографират така че да е непробиваем и да не може да се промени. После щях да го дам на експертите ми по информатика да го изпрограмират. После обаче идва нуждата да се изтества криптографията, имплементацията и електрическите и изчислителни нужди на този проект в голям мащаб. Щях да го пусна като open source - това е най-добрият начин за тестване на криптографични алгоритми. Щях да го пусна тайно под името Сатоши Накамото. После щях да изчезна след като се подсигуря че проекта е потръгнал и теста е започнал да се тества в живата икономика. Почти няма как в свободно състояние да съществува такава група експерти по пари, счетоводство, криптография, програмиране и просто ей така и да се съберат и да направят реално дигитални пари и US Treasury даже да ги остави хората да си поиграят. Биткоин не може да не е проект на Федералния Резерв на САЩ.

Зарибяват стадото. След зарибяването следва вкарване в мрежата и изпържване в тигана Кой разбрал-разбрал. Онези отгоре само ви гледат сеира как се гърчите.

ти пък щото си много свободен. Докато спазваш правилата наложени от горе може свободно да си ползваш парите, телефона, компютъра , инернета и т.н. Стъпиш ли извън наложените рамки - гориш. това че ти живееш в някакъв имагинерен свят със самозаблудата за свобода , просто те прави аутсайдер в обществото.

Докъде я докарахме. Да ни пропагандират нигерийска глупост. Дигиталните валути са финансовия концентрационен лагер. Трябва всички да се борим с него. Не случайно ни натрапват това евро. За да може един ден ЕЦБ да каже край. Парите ви стават само цифри в нашите компютри. От там нататък фантазията ви няма да побере, колко болни мозъци са по върховете на еврейския съюз.

Нищо страшно за никой на планетата. Който разбира Биткойн, живее, който не го разбира, не живее. CBDC e най голямото зло, но това е за тези които не разбират Биткойн. Всеки който не разбира Биткойн, е мъртъв, буквално, физически или както си искате. Всеки който разбира Биткойн, е добре и над всички. Хората ги мързи да се образоват, и ще умират. Кой разбрал, разбрал.

ооо премъдри, просвети ни нас неуките!

Къв е тоя биткойн, бе, тъпчо? На света има само три вид пари и ще ти ги изброя възходящо: сребро, злато и олово.

и един ден ако ти забранят Биткона може ли да ми кажеш как ще си платиш интернета , за да пишеш тук глупости?

Нямам проблем с дигитални валути, виртуални кредити и пр. Само да не ме карат да бачкам.

В затвора всичко е безплатно ламер прост

ами аз от затвора пиша, бе, дебил.

Отваряй бузки тогава, време е...

Плана на ООН 2030 гласи, че няма да имате нищо, но ще бъдете щастливи, и пропуска да каже, че ако оцелеете до тогава, ще ви дрогират, зомбират дистанционно и принудят да стоите в Мета менте вселените им за да не им се пречкате, а там вече може да ви позволят да си купите виртуални имоти и други -)) на което само бездушен льольо може да се върже и съгласи. . Ето ви нагледно и ясно кое за какво е в областа на прокраваните с хитрос мерки за "стабилност", но порпускат да кажат ЧИЯ СТАБИЛНОСТ, а отговора го знаем, тяхната НА ЕЛИТИТЕ и КОРПОРАЦИИТЕ ИМ! . За да знаете сме ви подготвили един супер концентриран плей лист с показателни видеа по тази и свързани ключови теми. Копирайте го преди цензурата тук да го докопа и гледайте когато можете. Няма да съжелявате. Знанието е сила за знаещият го! Ако ви е бил полезен, разпространявайте и вие, нека истината достигне до всеки." . .Уникално клипче показващо точно какво ни готвят централните банки с измамните си блокчейн заместителите на пари т.е. CBDC. https://tinyurl.com/2l2s6m6h . За капана "Цифрова Идентичност" за който трябва да знаете от-до с цел да му се противопоставите. https://tinyurl.com/2h4969dc . Хакери разкриват системата за социален кредит и цифров контрол подобна на тази работеща вече в Китай, но направена за ЕУ и останалите по света! https://tinyurl.com/2pjsgjz9 . Капанът на Универсалният базов доход. https://tinyurl.com/2omjrl8d https://tinyurl.com/2gj9suq6 . Истината от устата на Биг Фарма сатрапа упс шефа изказана на СИФ(световния "икономически" форум 2022) https://tinyurl.com/2povmrar . Откъс от последното интервю на Арън Русо (2003), което всеки трябва да види, чуе и схване, за да не игори. https://tinyurl.com/2k8j2hqa . ЧУЙТЕ ОТ УСТИТЕ НА ЕЛИТА ПЕДО ГЛОБАЛИСТИ - Какво е тяхното голямото зануляване, което ние можем да превърнем в нашето голямото пробуждане - изборът е наш! https://tinyurl.com/2n22rrba . Добро утро! Нека се замислим върху това което ни прокарва елита. https://tinyurl.com/2hevwcdf . Тайния завет на Килл'юминатите. Гледайте за да знаете, оправия с тези гниди има, само научете и се събудете. https://tinyurl.com/2glzdepr . Дневен ред 21 - реалност, конспирация или заплаха https://tinyurl.com/2jcslm4s . Фермата - Точна и брилянтно ясна потресаващо събуждаща история с "измислени" персонажи. https://tinyurl.com/2eyo3z9y

Плана, Швеция и Русия и ми се досра резко

Копейпи спечели с тоя пост бе лайновоз мандраджийски,

Великото рестартиране. Това е инициатива на Световния икономически форум (СИФ) и лично на Клаус Шваб, стартирана през май 2020 г. Английският принц Чарлз се нарича съавтор на плана. Някои наблюдатели смятат, че така наречената пандемия е изкуствена, предназначена да провокира Великото рестартиране. Всъщност не става дума за преход към „отговорен капитализъм“ (по думите на Шваб), а за принципно нов социален модел, който много условно може да се нарече „посткапитализъм“. „И така, присъдата е поставена:„ Много хора питат кога най-накрая ще можем да се върнем към нормалния живот. Накратко - никога! Животът никога няма да се върне към усещането за нормалност от преди кризата. Светът, какъвто го познавахме през първите месеци на 2020 г., вече го няма - той се разпадна на фона на пандемията“. Цифровата трансформация на обществото ще се задълбочи силно в посока на здравето, тъй като здравето е векторът, през който може да се стигне до всеки индивид, независимо от всякакви други различия – интереси, доход, възраст, местоположение. Новият модел на здравни грижи ще предвижда редовно тестване, задължителна ваксинация, издаване на санитарен паспорт и установяване на ограничения и наказания за лица, които избягват правилата на медицинската дисциплина. "До 75% от ресторантите могат да фалират поради блокирането и последващи мерки социално дистанциране." „Нито една индустрия, нито едно предприятие няма да останат незасегнати.“ Предлага се да се въведе безусловен базов доход за хората, но само ако лицето потвърди, че е ваксинирано. Пари няма да има, навсякъде ще бъдат въведени цифрови валути. "За да се сложи край на пандемията, трябва да се създаде световна мрежа за цифрово наблюдение." Цифров концлагер.

У графомана прост.

лайковете са забранени, но истината си е истина

Аз виждам че хората не са готови за това. Аз също не обичам вещи чак толкова, но проблема е, че правят инфлация примерно. Раздават пари на тоя или оня и това е твоя труд. Трябва човек да е също независим поне в някаква степен със собствена къща, земя, апартамент като абсолютен минимум. И на мен не ми се слугува на къща чак толкова, но ако човек има пари почти няма друга възможност. В акции става донякъде, ама не става, защото централните банки надуха стойността на акциите с това раздаване на заеми на 0% 15-ина години. Дивидентите са нищожни. 1 милион долара на борсата ти дават 16,000 долара. Егати смешката. В земя

Само заради убийството на дивидентната доходност, истинските капиталисти трябвa да изколят евреите, FAANGs и BigTechs!

Какъв е тоя антисемитизъм? Какво общо има религията на хората? Бива ли такива глупости? Моят адвокат е евреин, женен е за българка. Синът му толкова обича България и баща му го насърчава толкова много. Защо да изколват хората? Това са едни пълни глупости. Колежката еврейка от Латвия. Мъжът и е католик. Работят здраво хората като всички други. Издържат студентка и имат гимназист. Има ли поне малко резон в това, което казваш?

От кога евреин е религия? Приемам забележката и тя е правилна! Под евреи имам предвид наистина юдеи. Да, има. Съществува твърде голяма куролация между ключови лица в тези планове и евреите и юдаизма. Това не съм си го измислил аз в крайна сметка. Това са факти. Редовите евреи трябва активно да се еманципират ако не желаят да бъдат част от това. Сигурен съм, че има нормални хора измежду тях, както навсякъде другаде.

Има само на майка ти в гъза, неграмотник тъп.

Дигиталната валута, е контрол на свободата ни, звучи красиво, но е опасно!

И кое точно ти звучи красиво в тая отврат?

По принцип нещата ще са по-ефективни и корупцията и престъпността ще е по-ограничена. Проблемът е, че правителствата винаги намират начин да опорочат по-голямата си власт.

Корупция? Корупцията се решава за 1 час със закон за лобизма. Въпроса относно корупцията и лобизма е принципен.

Корупцията не се решава за 1 час. Трябва първо да няма нужда, второ да има ефективно наказание, трето да мине време да се промени манталитета на хората най-често 1-2 поколения. Нужда да няма значи да са богати. Едно е аз да съм мулти-милионер в България и да нямам и страх, че ще свършат парите защото идват нови и как ще се занимавам с нещо нечестно? Не е логично. Ще искам само да помагам на хората. Друго е да знам, че ако не направя някоя шмекерийка и аз и децата ми оставаме гладни.

В Нигерия са най-големите онлайн измамници.

Без енергия няма дигитални пари сиреч няма как те да са бъдещето

Всички "хубави" неща биват експериментирани първо в Африка...

А ако няма седмици ток /като в Украйна например/ Какво правим!?

Всички апологети по-долу, дето реват за скатаването на данъци - това е граждански дълг, бе! Не сме били плащали данъци и затова нямало било пътища - ха, ха. Тия по Тракия, Марица, Хемус и Струма стъпвали ли са? Милиарди потрошиха по тия коларски пътища, които само пропадат, цепят се надлъжно и напречно, набират се на вълни и се редуват коя да е затворена заради катастрофа. Само глупак може да иска да дава парите си на държавни боклуци, които да ги харчат по цигани и симулативни инфраструктурни проекти, от които по-голямата част да заминават в офшорни банкови сметки. CBDC е краят на всичко - това не са никакви пари, а са купони за пазаруване, бе! Онзи ден на касата на Била си товисях, щото някакви пред мен искаха да плащат с купони за храна, ама от тях трябваше да им извадят бирата, цигарите и незнам си още какво, та смятаха всичко наново колко може с купони и колко трябва с левове. CBDCто е същата работа - условна и със срок на валидност, като единствената разлика е, че като са електронни, по всяко време могат да бъдат допълнително ограничавани - анекдоты рассказываешь, партию не любишь - айде сторно.

Като легнеш у болницата нема да мислиш така нещастник горски

Само за болници не отваряй дума, щото по стечение на обстоятелствата редовно съм по болници - все още не за мен. Осигуровки, ли? Платил съм повече здравни осигуровки, отколкото ти си изкарал доход, но явно не са стигнали до болните, та е пак яко цакане - консумативи, избори на екипи, пари на ръка, прескъпи лекарства и т.н. Не мога всички да сложа на здравната ми застраховка, все пак. Именно застраховка, а не осигуровка, глупако! Така че плащам яко, обаче се чудя какво правят хората, които не могат да извадят такива суми от джоба си. Та, ти легни в болница, особено в провинцията и леж на тая кълка, че ще те лекуват за сметка на бюджета, хеле пък ще те оперират - ха, ха. Същевременно, парите от данъците отиват за некачествено лепене на стиропор, строене на пътища върху мочурища и с основи от сгур, за отглеждане на циганите и най-вече за крадене на голяма част от тези разходи, а бърза помощ е препълнена на цигани, които никога през живота си не са вкарали нещо в бюджета, а само смучат. Големият данъкоплатец - ха, ха. Я, виж Безос, Гейтз и Цукерберг какви данъци са платили, както на корпоративно ниво, така и на ниво IRS. Страшен балък си...

Нали беше конспирация. И вирус нямаше. И ваксините работеха и спираха разпространението. И дигиталното следе с кюар кодове беше временно? Заслужавате си идващият фараонски ред. Щом всичко, което изисква да си дигнете задниците е конспирация. Ще проливате безсмислено кръв векове, докато се отдаде случай да се премахне робството. Масовата психоза е толкова силна, че ще почнат да ви стрелят по улиците и пак ще си траете. Ако преди векове са се съмнявали дали стадото може да се разбунтува. Сега знаят, че няма да се случи. През любимите ви устройства за следене. Щото нямате да криете нищо. А не ви мина през простите кратуни да се образовате и да разберете що е то метаданни. Великият нов фараонски фашизъм ще сложи в джоба си и Щази, и Средновековието, и Инквизицията. Защо? ЗАЩОТО НЯМА ДА СЕ ВЗИМАТ РЕШЕНИЯТА ОТ ЧОВЕЦИ, тъпанари долни. Публично са ви изтипосали в ЕССР проекта за глобална база данни. Единият барутник за тва е в София. Толкова сте кухи и безнадежни. Пред очите ви се случва и пак някви тъпаци мрънкат, че е конспирация. Поне да си бяхте направили труда да проверите как работи в Китай. Ма не. Ще чакате неграмотните ръмбави говорители от талавизорите да ви кажат какво да мислите. Хак да ви е "връщането към нормалното". “The tree of liberty must be refreshed from time to time with the blood of patriots and tyrants.” ― Thomas Jefferson

Джеферсън е ясен - цвъкал е негърчета от робините си и ги оставял и тях в робство. Ама виж франсетата - тъпият ни химн е някъв географо-природно-аграрен, възпяващ някакви чукари, синори и реки, докато френският е най-праведно кръвожданият, който съм чувал. Ако не знаеш френски, намери му превода на нашенски, да видиш какво дефинира една нация и един народ - Aux armes, citoyens!

С промит мозък. Когато им се каже истината атакуват този който им е казва. Не гледа съобщението, коеото им говори. Историята е пълна с примери. За това ви мачкат векове едни и същи вампири облечени с власт, ресурси и психологически трикове. Защото отказвате да ПОРАСНЕТЕ и търсите мама и тати вечно. Всъщност парадоксално информационната ера не повиши нивото на масите. Те избраха да ползват информационните канали за да си бият допаминови инжекции с клюки и лайкове. Вярват на Уикипедия. Вярват на видимо синхронизираните корпоративни промивки. Всичко, което идва си го заслужава масата на сто процента. Когато заменяте истинските си герои с фалшивите идоли произведени от власт имащите това е съдбата ви. Ходи си пусни мача и форматите. Те ще те спасят.

Шизофреничен епизод ли получи, че изръси тоя incoherent rant? Кви гои, кви евреи те гонят, бре? Тези неща са стари като света и са от времената, когато евреите още не са били даже диви племена из източното Средиземноморие. Това е статистическа зависимост при нормално разпределение и законите са математически, а не човешки - върхушката винаги иска да управлява, т.е. да мачка мнозинството, а на мнозинството е работа периодично да я разчиства, след което неизбежно да се формира нова и цикълът да се повтаря. Къде са били ционистите, с които ни плашиш в Шумерия и в Асирия, бе, тикво? Ония изверги ацтеките и маите сигурно и те са били от "загубените" авраамови племена - ха, ха. Борбата е именно математическа, а не идеологическа или етническа и се наблюдава идеално в групите както на шимпанзетата, така и на боноботата, ама ти от естествознание разбираш пак толкова, т.е. изобщо.

Ти наистина ли си тъп или ти липсва логическа мисъл. Проследи фактологично историята на Ционизма. Има данни. Къде ми скачаш към неизбежността на математическата абстракция? Това ли ти е уж интелигентният начин да игнорираш реалностите? Ми успех бе. Мри докато смяташ, и яж хлебарки. Може да си набиеш и няколко Пфайзър бууста, ей така да ти се дигне "производителността".

Да.

Шуми Марица окървавена, Плаче вдовица люта ранена

Гледам как темата се отплесна към евреите. Оставете нещата - може да са евреите, масоните илюминатите и всякакви. Ясно е, че стои някой отзад в сянка (може нарочно да бута евреите под прожектора) и тласка човечеството към робство и гибел.

А, така с цитата на стария ни химн! Централна тема на френския е, че трябва да се лее кръвта на тираните и специално за този отгоре - не уточнява, че само на ротшилдови, а на всеки неизбежно опиянил се от властта. Без дискриминация по етнически признак - периодично всичко под ножа, или под гилотината. Щото така трябва и така е устроен светът.

Как така оставете евреите? Та то където и да гребнеш в тая помийна яма излизат евреи! От 2008ма, през WEF, та чак до последните научни проекти около C D B C. Да не говорим за кредита и лихвата... "отрицателната" лихва.. та това си е еврейски патент! Няма как да оставим евреите. Очевидно са съзнателно замесени.

Да.

Ако не си съгласен със спуснатите директиви, твоите спестявания стават наши спестявания. Да живей НеоКоминтерна, да живей WEF. Слава КП - SS, слава ЕССР. А за българите, нещяхте руски комунизъм, те ви сега комунизъм от международен тип, предрешен с ценности, права и демокрация. Ай честито, обадете се като решите да правите нов 10ти ноември.

Хора, бдете! Тази година Световният икономически форум (WEF) открои необходимостта от въвеждане на дигитални пари CBDC. Според банкерите едно от многото им ползи може да е свързана със справянето с инфлацията

до вчера викахте това няма как да стане, това са конспиративни теории, еми ето че става, лека полека навсякъде ако не се даде отпор

Като стане?

От тук пишещите, колко процента от матрияла у нас е в сивия сектор. Я питай един швед, които не е пипал банкноти от десет години дали го боли фара за твоите болшевишко- мутренски теории.

май не си пиеш редовно аповете

напъни се и помисли - "пари" със срок на годност ??! +обвързани със социална рейтингова система (справка Китай) само си го представи..

Я обясни защо? 100% скатаваш данъци и осигуровки, и после ревеш че немало пътища и здравеопазване.

Вижте, това което се планира е, парите в джоба да ги убие инфлацята. Т.е. те ще струват 0. На тяхно място ще се появят електронни пари/ваучери, чиято стойност може да се променя постоянно, също така и срока им на годност, както и условията за харчене. Да, ще кма условия за харчене. Напр. ваучер за ресторант, но ще работи само до 18:00 часа. След 18:00 започват резервациите и следователно или няма да можете да го използвате, или ще го ползвате, но на половин курс. и т.н. Много творчество предоставят възможностите на "The Financial System of Tomorrow"... и C B D C .. E-Euro, eNaira, FedCoin и прочее.. "A central bank digital currency is the digital form of a country's fiat currency. A C B D C is issued and regulated by a nation's monetary authority or central bank. C B D Cs promote financial inclusion and simplify the implementation of monetary and fiscal policy." Повтарям!! simplify the implementation of monetary and fiscal policy !!!!

У малоумния конспирятор.

яко а, все едно съм го виждал някъде на живо, нали? Прав си. Виждал съм го с очите си. Ама няма да ти кажа къде.

отделя време и енергия, барем събуди още някой.. ма ти си ляляй - след някоя годинка ще си част от аморфната маса, която ще чака някой друг да я оправя - така и ще стане

И веднага ще тръъгне бизнес - бързи заеми със 100% лихва на седмица. Целта е да посегнат на спестеното от средната класа. Имало е не малко периоди в историята когато хората са се молили за паничка ориз. Сега има стотрици милиони сводобни и то истински икономически свободни хора. Целта е да им вземат свободата и парите. Успеят ли, всеки ще си гледа неговата работа в някоя кочина и няма да се обажда.

По-скоро ще влезем в някакъв филм между "The Hunger Games" (игри на глада) и "In time" (дилъри на време)..

Официално, който ползва "smart phone" е пълен гал фон! Сега вече е доказано

Изхърли твоя, и мини на такъв с шайба а?

В Китай който няма смартфон не може да се прибере в дома си,арестува се от полицейските патрули.

Факт-там има точкова система. Ако говориш против властта губиш точки. Това значи децата ти без право да учат в добро училище, без достъп до качествена медицинска помощ, без право да живееш в добър квартал, без право да смениш местоживеенето.

Спрат ли тока ,оставате гладни ,жадни и на студено за неопределено време.

че ще моат да ти "спират тока" избирателно. Бликират те когато искат по който начин искат. Ако решат ще могат с памук душата ти да вадят. Накрая ще им лазиш в краката.

Не е точно така. Такива системи могат да работят без ток за някакво време. Така е по дизайн. Разбира се не са предвидени да работят постоянно без ток и връзка.

той изпозлва спирането на тока фигуративнои, а не като прекъсване на физическото захранване. не че не могат и него да ти спрат ,де/.

Да.

И сега без ток ли живееш, въртиш педалите, за да пишеш из форумите?

ти сам се въртиш, защо да те върти някой

Който пише против правителството ще бъде глобяван и парите автоматично ще се удържат.

Не само за писане против. Във всяка секунда ще могат да ти вземат каквото искат. Ще могат да ти продават каквото искат на каквото искат качество. Ще могат да те оставят без храна и топлина когато искат. Перфектния контрол, идеалното робство. И да избяга роба, просто ще умре от глад. Няма дори надежда за свобода. Ще могат да правят с теб каквото искат. После ще ти забранят дори да си гледаш малко храна в двора, заото не е редно да ядеш без те да знят и без да са ти разрешили. Не лсучайно се възпаляват от домашното вино и пр. домашни производства , съшествували хилядолетия. Един нали го съсипаха заради домашна бира - престъпник номер едно в Галактиката....

Кат не ти е кеф, си хвърли телвфона от който пишеш и гугъл знае кога си срал сутринта.

Да, в Канада се случи. Протестиращите против ковид мерките им спряха достъпа до парите. А в Канада парите са предимно по сметка, ако някой от протестиращите е бил без пари в брой единствения изход е заробване при лихварите-говорим за хора с пари, до които нямаш достъп. В България също бяха изземвани пари по сметка-старите жилищни влогове от парични, след 1990 бяха превърнати в лихвоточмкови. Даваш пари-получаваш ливхоточки, вече се случи. Лично аз имам и до ден днешен лихвоточки по наследство, които са неизползваеми за нищо вече.

Без пари в брой си е чисто заробване, кой както ще да ви го казва! Дано тук разума надделее и подобни експерименти да не са успешни!

Най-ценното на парите в брой е анонимността. Точно това искат да спрат-да знаят кой колко пари има,, с което ставаш зависим. Аз не искам държавата , корпорациите, банките, да знае какво имам, или нямам, ако е в брой. Дали имам или нямам пари не касае никого. Освен това с пари по сметка ставаш манипулируем-във всеки момент държавата може да спре достъпа до парите, ако не слушаш, ако протестираш. Случи се в Канада-по време на законни протести против ковид мерките Канада спря достъпа до сметките на протестиращите. Ако парите са по сметка-какво ще правиш ако държавата , банката, ЧСИ, или дори рутинна грешка ти спре достъпа до парите, и нямаш пари в брой? Настъпва тогава гладомор. Твърдо против електронни пари, и пари по сметка, като единствен начин за държане на пари. По сигурно от кеш-а няма. Дори и да въведат изцяло електронни пари-пак има алтернативи-златни и сребърни монети... Или и тях ще ги забранят?

Да не работиш джепция , Че без пари кеш умираш гладен. Колко да са сигурни парите в брой, докато някой не ти бръкне в джоба и ти ги вземе

Много просто-държиш и пари в брой и по сметка. А не само по сметка. На мен пари от сметка банката ми е крала вече-парите ми по стария жилищен влог от пари станаха на лихвоточки. И до ден днешен си имам документа дза лихвоточките. Аз, и още около 150 000 човеща до ден днешен си имаме лихвоточки-това са старите жилищни влогове, преварнати от пари в лихвоточки. На мен пари в брой не са крали. Крали са ми пари по сметка!

Вижте, това което се планира е, парите в джоба да ги убие инфлацята. Т.е. те ще струват 0. На тяхно място ще се появят електронни пари/ваучери, чиято стойност може да се променя постоянно, също така и срока им на годност, както и условията за харчене. Да, ще кма условия за харчене. Напр. ваучер за ресторант, но ще работи само до 18:00 часа. След 18:00 започват резервациите и следователно или няма да можете да го използвате, или ще го ползвате, но на половин курс. и т.н. Много творчество предоставят възможностите на "The Financial System of Tomorrow"... и C B D C .. E-Euro, eNaira, FedCoin и прочее.. "A central bank digital currency is the digital form of a country's fiat currency. A CBDC is issued and regulated by a nation's monetary authority or central bank. CBDCs promote financial inclusion and simplify the implementation of monetary and fiscal policy." Повтарям!! simplify the implementation of monetary and fiscal policy !!!!

Не ти ги е откраднала банката, а кгб- ченгесарите облечени като банкерчета.

Като не искаш да се знае какво имаш, оди в некоя пещера да живееш тъпанар.

Спокойно ваксърите вече масово пукясват и до година две света ще се прочисти от избирателите на либерастите.

Относно цитата "Няма да имат нищо и ще са щастливи". Тия бедни душици са толкова ограничени, че дори не знаят колко са прави. С помъдряването човек осъзнава, че колко повече неща притежава толкова по-голям роб е, буквално роб на вещи. Всички вещи искат поддръжка, поправка, почистване което отнема от времето ви и парите ви за да живеете. В момента притежавам само най-необходимото ми за да живея, отдавна продадох всичко ненужно. Никога не съм бил по-щастлив. Когато всички го осъзнаят с тия клоуни, наричащи себе си елит е свършено.

Ти така ли си я представяш икономическатра свобода - заровен в партакеши? Контрола над ограничените блага определя не само муаньето, но и политическата тежест. Когато нямаш нищо, ти си нищо и в политичекси план - т.е. роб.

След като не притежаваш нищо, просто няма как да бъдеш контролиран, т.е. си свободен, а не роб. Контрола винаги става чрез опити за отнемане на нещо, най-често физическо. Свободата няма как да ти я отнемат - земята е предостатъчно голяма и има предостатъчно ресурси. Не държа да им живея нито в изкуствените общества, нито според измислените им закони. За мен съществуват само природните закони. Щом това не си осъзнал, къде си тръгнал да говориш за политики

Не си свободен по никакъв начин, когато нямашп нищо. Първо без нищо не можеш да оцелееш. Втпоро не може пда издържаш жена и деца. Трето нямаш влияние. Колко са били свободни пролетароиоите в РИМ?

Точно е такива икономически "свободни" като вас им трябват. Такива дето се мислят за нещо политически. На вас разчитат за да си живеят животеца "богоизбраните". И айде ако може да не ми определяте как да оцелявам и издържам семейство.

Изобщо какво значи икономически свободен? Имайки някакви хартийки или нули и единички или злато или някакво звание или титла или квото и да е си мислиш че можеш с тях да накараш някой да направи нещо за теб ли? Все по-малко остават тия заблудените.

А не като човек, достигнал сам до истините в Библията

Ако ти се наложи елементарна операция-как ще платиш? Че без поне 3000 лв в болниците не те поглеждат? Или ще си вечно здрав?

А дядо ти как е живял без болница до 90 и кусур години? Ти ако изкараш до 70 трябва да черпиш

Платена бакерска подлого. Кокалите че ти потрошим. Щото си прост а се правиш на просветен. Тия мегакорпорации що не се откажат от земята и водата дето крадат в момента през национализация в Холандия. Ще ви бесим по улиците, мръсни продажни лакеи.

Аз виждам че хората не са готови за това. Аз също не обичам вещи чак толкова, но проблема е, че правят инфлация примерно. Раздават пари на тоя или оня и това е твоя труд. Трябва човек да е също независим поне в някаква степен със собствена къща, земя, апартамент като абсолютен минимум. И на мен не ми се слугува на къща чак толкова, но ако човек има пари почти няма друга възможност. В акции става донякъде, ама не става, защото централните банки надуха стойността на акциите с това раздаване на заеми на 0% 15-ина години. Дивидентите са нищожни. 1 милион долара на борсата ти дават 16,000 долара. Това е смешка.

споко имате 2-3 години да вземете мерки - земя, семена, соларна система, велосипед и т.н.

Е таргета. Ма като гледам са натиснали за 2024 та. Няма никакво време. И тоя път по български с криене няма стане. Трябва да се убиват масончета и да висят по улиците. Само тогава господарите им от Богоизбраната паплач ще се сетят да се спрат. Поне за малко.

Едни болни мозъци в САЩ желаят да заробят целия свят. Хората под контрол, корпорациите в специални офшорки.... нито дума за затваряне на офшорките. ...Дано да не им се получи.

Нигерия от кога стана щат на американците?!?!?!?

Тоест на дявола и ционистите в момента

Откакто им инсталираха ново правителство... демократично.

Ама и русия и китай ли?!?!?!? А путин знае ли?

С малката подробност, че не са в САЩ. В САЩ са изпълнителите, но идеолозите не са от САЩ. Те са в Рим, В Израел, в междйнародни организации, като СЗО, но не само. Изпълнители има и в Китай.

Изпълнителите са тези, които управляват американския ФЕД.

Руските търгове твърдят че някой друг бил нацист а не руснаците. Обаче същите руски трудове непрекъснато обвиняват евреите, за това че самите те са некадърни бедняци и за всичко нещо става по света.

Абе какъв Рим? The World Food Programme ли поробва света? В Рим има предимно красиви паметници и пица и сладоледи и тълпи от туристи лятото. А да и площада на Ватикана.

е да, това виждат туристите докато нагъват дюнери с бира.

След като тая велика световна конспирация е толкова всемогъща и управлява абсолютно всички по целия свят, защо ви оставят да си дращите свободно простотиите? Защото си спомням в едни времена дето нашите служби разчистиха само на доносници и въпреки това всеки недоволен и посмял публично да каже една думичка срещу партията и братския съветски съюз моментално биваше арестуван.

И да искат и да не искат, ще стане както наредят тия, които могат да те накарат още рая нощ да умреш в съня си от инфаркт....

Що толкова много се крият и само избрани хора с ментални проблеми знаят за тях???? И защо се опитват да измислят нови начини за да те поробят след като успоред собствениците думи вече си техен роб:))))

ти мислиш, че не се случва ли? Просто твърде много хора вече знаят. Не можеш да закопчаеш всички. Т.е. можеш, но става като в украйна. Става война.

На малоумниците пишейки за световна конспирация и носейки алуминиеви шапки...... Я кажи сега за 5g рептилиите и плоската земя. А да и не разбрах-а извънземните имат ли нещо общо или те за друго са виновни?

Ако искаш можем да си поговорим и за Протагорас и Лобачевски, но се страхувам, че ще трябва да си пиша сам, щото съм сигурен, че ги чуваш за първи път.

Ако наистина можеше да мислиш, дори и само едно ниво по-дълбоко, щеше сам да си отговориш на въпроса. Една подсказка - израз, който дори и наш Боко често използва за жабите и тенджерата... Оставяйки те да врякаш е по-малкото зло за тях.

Крадци на милиарди и фашисти щели да борят финансовите престъпления, моля ви се.....и ще ви лекуват с баркодове и насилствени смъртоносни инжекционни биопрепрати

Но ще улесни финансовите престъпления и изнудванията от шепа психопати над останалите 8 милиарда души на земята....преди това масово политици ще трият от системата на държавите си преводите на откраднатите от тях милиарди

Наличните пари са свобода. те са безлични и дават на всек иравни права. Дигиталните пари са робство. Всяка ваша транзацкяи бива записвана. Например, вие сте СТамат от Сунгурларе - каквото си купи стамат и всеки лев който получи от някъде се архивират. Всяка поръчка която направи Стамат се фиксира. Така, акоСтамат е неправилен гражданин, ще получава гнили домати на търойна цена, а ако е "правилтен" гражднаин хубави домати на половин цена. Примера е груб, но усещате идеята. Съхранете безличните, свободни и абсолютно деморкатияни налични пари. Пък каквито е да са - хартия, мед, килограми жито или каквото ще да е.

Дано повече хора го осъзнаят. Противното наистина е път към Ада на земята..

Как ще занесеш няколко десетки тона жито например за да си купиш кола:)))))

Епа кат не можеш да носиш толко жито, ще си вземеш по евтина кола. :)))

Това беше само пример. По-добре натурална размяна, отколкото дигитлано робство. А да пренесеш няколко десетки тона жито ни най-малко не е толкова трудно. Става с камион. А за малки разстояния - от вас до местния магазин, може и с каручка. А може и да си стои в хангара твоето житце, а само да размениш неговата собсътвеност за каквото прецениш.

Като им знам манталитета и културните особености на нигерийците, като нищо пак ще тръгнат камиони, пълни с Бокохарамовци, и ще дигитализират наред.

Това би било едно чудесно развитие на нещата. Като приключат с нигерийските шарлатани да навестят и ЕЦБ.. по пътя може да минат и през израел и рим.

Папата решил да предложи Ватикана, като място за преговори между Русия и Украйна. На което Захарова много се смях.

Тия още не са слезли от дърветата ще правя това че дигитална валута:))) Въпреки почти всекидневните доказателства за хакнати сайтове крипто борси и други подобни.

Бедна корупмпирана страна, пословична с нарушаването на човешките права, и наличието на крайни терористични групи е лидер в отнемането на наличните пари от гражданите. Това какво ни говори?

че тестват ваксините първо върху маймуните?

Новото поколение било доста по-некорумпирано. Чакали старите гангстери да остареят съвсем и измрат. Говорил съм с нигерийци. Има и доста нормални хора. Наясно са с проблемите на страната им. Даже и доста българи всичко разбират дори и да не могат да променят положението защото нямат критична маса.

Ще бъдете щастливи и няма да притежавате нищо........било конспирация!

Тези са опитни мишки на един пъклен план,за премахване на парите и централизиране на плащаният само по банков път.и скоро ще се следи само от една банка и тя ще казва как и колко да купувате

Лека полека се подготвя пътя за антихриста и пророчествата писани в Библията почват да се изпълняват! Хартиената валута ще бъде заменена с дигитална валута ще се плаща само с карти и като свикне народа по този начин на плащане безкешово тогава ще почне имплантирането на чипа в човешкото тяло с който чип ще се плаща а той ще е комбинация от цифри изобразяващи три шестици 666 числото на дявола! Ще има и трета световна воина която ще бъде със ядрени ракети не е случайно това напрежение в момента от страна на Русия САЩ и Европа! В момента кукловода на тези държави и съюзи е дявола! Ще дойде и време когато антихриста ще бъде издигнат и ще се появи по телевизии и медии а компютрите ще стават все по мощни и ще се въведе световна система за контрол и наблюдение която ще контролира хората! Тежко и горко ще е за хората които не са приели спасителя Исус Христос за тях живота на земята ще бъде много тежък и ад а тези които не приемат новата система на дявола ще бъдат масово преследвани третирани вкарвани по затвори и измъчвани! Тези които обаче приемат всички неща на дявола ще изгубят душата си и ще горят във ада! Пророчествата се сбъдват хора спасявайте душите си и приемайте Исус Христос за ваш спасител и Бог сега е момента после ще е много късно!!!!!

Ама по-голям антихрист от комунистите няма.

Да.

Дано не си прав.Иначе наистина ги пише тези неща в Откровението макар и индиректно.

Войната срещу сатаната вече е започнала.

Последните технологии - интернет, безжични телефони, сателити са продиктувани в сънищата на "учЕните" им създатели от сатаната ( по директен цитат от дневника напримвр на откривателя на горивото, с което сателитите е възможно днес да бъдат изстрелвани през стратосферата....)изгледайте видеото в odysee.com - Targeted individuals 5, там са посочени всички символи на ционистите вградени в символите на новите технологии, благодарение на които ще стане възможно възкачването на Антихриста.... В Откровение на Библията пише, че ако Бог не съкрати по своя воля времената на антихриста, нито един човек на земята няма да бъде спасен от лапите на сатаната....

Исус не е Бог а е негов пророк!! Поне научете Библията !! Исус е пророк на бог или господ,както си го наричате в България!

какво правим ако спре тока или връзката с интернет? Или да почваме да си сечем монети от злато и сребро, като едно време

Замислял ли си се как плащаш с кредитна карта в самолета без интернет? Е, по-същия начин. Трансакцията се отчита със закъснение, като има някакъв буфер от пари, които могат да се харчат по този начин (кредит, овърдрафт, лимит).

че може да не си в самолете, а просто да си гладен посред нощ или да ти трябва спещно лекарство от малкия бизнес, който не е вързан към подобен буфер? Или викаш, той малкия бизнес ще бъде надлежно терминиран.

Това не е проблем. Тези неща имат технологично решение. Напр. безконтактните плащания използват подобен рисков модел на безконтролни плащания. ПИН на всяко трето; Безконтактно до 20-50 лв. о т.н. Тези малки плащания са застраховани. Дори да мине неправомеро се възстановява от оператора на паричната система. Плащанията в изолирана среда не са нещо регулярно.. те са инцидентни и рисковете по тях подлежан на управление.

Скоро по екраните у нас.

Дигитална валута, социален кредит, контрол на въглеродния ни отпечатък, теории на конспирацията ли стадо, ще се яде и дефекира по норма, бързат да ни вкарат в кошарата за зануляване и депопулация , за да няма време да се съпротивляваме, но най гадното е, че успяват със слуги от стадото

Да ви имам коментарите мрънкачески и конспиративните теории...:))) Каквато и статия да се пусне, коментарите са само негативни! Това българите сме големи мрънкала!!! Имаше една детска книжка и имаше един израз добре описва "богатата" ни душевност: "Ту му млякото горещо, ту пък друго нещо".:)))))))))))

прощаваме ти.

Ще дойде момент, в който парите, каквоти ги познаваме, ще станат незаконни.

Незаконни надали. Просто е хиперикономиката ще бъдат ненужни, понеже няма да могат да обхванат ценовата динамика. Но да, най-вероятно, който продължи да ги ползва в някаква странна екосистема ще го скъсат от проверки, все едно пере парите на .. "Боко Харам"..

А Владимир Владимирович щял да въвежда дигиталната храна...

За разлика от нас, в развития свят, където ще минаваме на буби, скакалци и насекоми. Насекомо АД. https://facebook.com/dnevnik/posts/10158587737273310/

На платената пропаганда ама яденето на буболечки с скакалци и всякакви подобни си е вековен патент на азиатците, като твоите любими руснаци. И за да не твърдиш че говоря наизуст-твоя путин лично заяви че пътя му е към азия:)))

То затова и нас ни бутат към еврото,=> после дигитално евро и така.

Абсолютно вярно.

И какъв ти е проблема от това? Тъкмо майка ти няма да хвърля пликове с пари през терасата...:)))

Да, направо ще ги превежда по сметката. При кеша поне няма комисион за казиното.. Иначе на един тъп човек и умен телефон да му дадеш, той по-умен няма да стане.

Най добре е да се върнем към жълтиците и натуралните размени.Стока срещу стока.

Не може! За да стане това, трябва НАП (Царя) да има контрол върху пазара. В среда на интернет и свободно движение Царя е в невъзможност да си събира данъците фактически. Т.е. Царството не може да си събира данъците. Т.е. иде хаос и тъмни векове. Анархия.

Анархията май ще се окаже по-справедлива от демокрацията, като гледам.

Да, но с цената на повече жертви Анархията е по-близо до природните закони от демокрацията.

А Боко Харам къде ще си държи парите? Ще ги дисциплинират, а?

Дай заради това, да приложим антитерористично законодателство към всеки редови гражданин. Гениално. Мозъците от римския клуб са извратени.

Черният интернационал. Йезуити. Шваб, Папата. Римският клубец и Билдербърг козируват.

Парите дават свобода, само ако ти осигуряват анонимност какво , от кого и за колко купуваш или продаваш.